Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bolączki stilo ciąg dalszy.... trrrr ....

Featured Replies

Napisano

Dwie sprawy mnie trapią :

Pierwsza: chodzi o lewe koło przód przy ruszaniu przód tył, przy jeździe po zakręcie bez względu czy mała prędkość czy duża słychać strzelanie, takie pojedyncze,tzn. strzeli i cisza, ale to nie przegub. Bo to jest dźwięk mi znany, tu strzela tak jakby się łamało ołówek,dźwięk łamanego ołówka bądź jakiegoś małego drewienka dobrze odwzorowuje to co słyszę.

Druga: Chodzi o to że jak kiedyś włączyłem klimatyzacje to obroty delikatnie o jakieś 100 podskakiwały do góry i tak sie trzymały na biegu jałowym do momentu wyłączenia klimy, teraz niestety niema tego klima włączona, a obroty dalej są na swoim poziomie trrrr crazy.gif

Napisano

> Dwie sprawy mnie trapią :

> Pierwsza: chodzi o lewe koło przód przy ruszaniu przód tył, przy jeździe po zakręcie bez względu

> czy mała prędkość czy duża słychać strzelanie, takie pojedyncze,tzn. strzeli i cisza, ale to

> nie przegub. Bo to jest dźwięk mi znany, tu strzela tak jakby się łamało ołówek,dźwięk

> łamanego ołówka bądź jakiegoś małego drewienka dobrze odwzorowuje to co słyszę.

Większość obstawi łożysko amortyzatora znając życie, mi ostatnio coś dziwnie 'stukało' na parkingowych nierównościach i przy ruszaniu... okazało się że jedna śruba na wahaczu popuściła więc warto posprawdzać je wszystkie łącznie z śrubami od trawersu/sanek wink.gif

> Druga: Chodzi o to że jak kiedyś włączyłem klimatyzacje to obroty delikatnie o jakieś 100

> podskakiwały do góry i tak sie trzymały na biegu jałowym do momentu wyłączenia klimy, teraz

> niestety niema tego klima włączona, a obroty dalej są na swoim poziomie trrrr

A klima działa i dmucha ? To że światełko się zapaliło to nie wszystko...

Napisano
  • Autor

> Większość obstawi łożysko amortyzatora znając życie, mi ostatnio coś dziwnie 'stukało' na

> parkingowych nierównościach i przy ruszaniu... okazało się że jedna śruba na wahaczu popuściła

> więc warto posprawdzać je wszystkie łącznie z śrubami od trawersu/sanek

> A klima działa i dmucha ? To że światełko się zapaliło to nie wszystko...

Temat klimy opanowany smile.gifnatomiast tak jak radzisz zerkne na wszystkie połączenia śrubowe w zawieszeniu czy niema luzów , a następnie wyciągnę łożysko bo tak jak mówisz jest duże prawdopodobieństwo ze wlasnie to niedomaga bo dźwięk jest tak jakby byl z górnej części kolumny McPhersona.

Napisano

> Temat klimy opanowany

co było?

Napisano
  • Autor

> co było?

Jeden z przewodów sie rozszczelinił

Napisano

Dzisiaj bylem w ASO przejazdem to dobilem klime bo cos za slabo mi chlodzia. Okazalo sie ze odzyskali tylko 70g czynnika frown.gif

Wpuscilismy 30ml oleju farbowanego i 550g czynnika....mam nadzieje ze na jakis czas wystarczy.

Tylko pytanie dlaczego przez chyba 2 lata (moze 3) tyle czynnika zniknelo.

Napisano

> Dwie sprawy mnie trapią :

> Pierwsza: chodzi o lewe koło przód przy ruszaniu przód tył, przy jeździe po zakręcie bez względu

Sprawdź wahacze, często objaw taki wskazuje na sworzeń

U mnie był tak uszkodzony sworzeń, że pukało tylko gdy przejechałem np powyżej 10km i było ciepło na dworze, aż w końcu nastała cisza

Napisano

> Dzisiaj bylem w ASO przejazdem to dobilem klime bo cos za slabo mi chlodzia. Okazalo sie ze

> odzyskali tylko 70g czynnika

> Wpuscilismy 30ml oleju farbowanego i 550g czynnika....mam nadzieje ze na jakis czas wystarczy.

> Tylko pytanie dlaczego przez chyba 2 lata (moze 3) tyle czynnika zniknelo.

> bo gdzies masz nieszczelny uklad > do srawdzenia, przewody oraz chlodnica >