Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

porysowany lakier

Featured Replies

Napisano

Umylem wczoraj auto i malo mnie szlag nie trafił, wyszły skutki parkowania bod blokiem. Mnóstwo drobnych zarysowań, na szczęście bardzo plytkie, ale jednak są, doradzcie czym to usunąć, tylko tak w miarę sprawnie najlepiej przy pomocy jednego środka, nie mam czasu ani cierpliwości na detaling. Najlepiej cos jak pasta tempo, ale z lektury forum juz wiem, że tempo nie jest ani trendi ani dżezi. Może jakiś woski koloryzujace czy kredki do rys.

Napisano

> Umylem wczoraj auto i malo mnie szlag nie trafił, wyszły skutki parkowania bod blokiem. Mnóstwo

> drobnych zarysowań, na szczęście bardzo plytkie, ale jednak są, doradzcie czym to usunąć,

> tylko tak w miarę sprawnie najlepiej przy pomocy jednego środka, nie mam czasu ani

> cierpliwości na detaling. Najlepiej cos jak pasta tempo, ale z lektury forum juz wiem, że

> tempo nie jest ani trendi ani dżezi. Może jakiś woski koloryzujace czy kredki do rys.

kredki i woski koloryzujące po jednym myciu zejdą i bedziesz musial zabieg powtórzyć.

Jeśli nie masz czasu na zabawe to niestety musisz te rysy pokochać smirk.gif

Napisano

> Może jakiś woski koloryzujace czy kredki do rys.

Jak rysy są naprawdę lekkie, to Tempo, jak głębsze (ale nie sięgające podkładu), to

Napisano

> Jak rysy są naprawdę lekkie, to Tempo, jak głębsze (ale nie sięgające podkładu), to

Za polecanie pasty tempo na lakier powinien byc ban smile.gif trzeba czymś delikatniejszym moze być np farecla przynajmniej więcej rys nie zostawi.

Napisano

> Jak rysy są naprawdę lekkie, to Tempo, jak głębsze (ale nie sięgające podkładu), to

Tempo to mozna sobie rower wypolerowac, ona zrobi tylko spustoszenie.

Napisano

> Za polecanie pasty tempo na lakier powinien byc ban trzeba czymś delikatniejszym moze być np

> farecla przynajmniej więcej rys nie zostawi.

tylko napisz jeszcze jaka farecla zlosnik.gif

Napisano

Zamiast tempo polecam mleczko sonax do regeneracji (w czerwonej butelce). Nie rysuje lakieru w przeciwieństwie do tempo.

Napisano

daj to komuś kto sie detailingiem zajmuje - niekoniecznie jakiejś dużej firmie, co moze być jakiś chopek, co w garażu takie rzeczy robi - auto ci odnowi i będzie git.

takie kombinowanie jak ty kombinujesz moze sie co najwyzej skoczyć większym porysowaniem auta. Ewentualnie mozesz to zapastowac jakimś woskiem, ale rysy wyjdą po 2 myciach.

Napisano

litości...

Napisano

pasty lekko ścierne marki tempo ,k2 , i temu podobne były dobre do starych lakierów(stara metoda lakierowania), teraz można powiedzieć że owe auta to już zabytki zlosnik.gif, np wiadomo że kolor czerwony najbardziej płowieje od słońca i wtedy przetarcie taką pastą lekko ścierną a następnie woskiem dawało zadowalający efekt, a tera na lakiery nakłada się lakier bezbarwny i najwyżej możemy go sobie bardziej porysować takimi pastami, albo pogodzisz się z takimi rysami, albo polerka ale i tak niedługo będziesz miał znowuż porysowany samochód, albo dobre woski koloryzujące w celu retuszu

Napisano

> Umylem wczoraj auto i malo mnie szlag nie trafił, wyszły skutki parkowania bod blokiem. Mnóstwo

> drobnych zarysowań, na szczęście bardzo plytkie, ale jednak są, doradzcie czym to usunąć,

> tylko tak w miarę sprawnie najlepiej przy pomocy jednego środka, nie mam czasu ani

> cierpliwości na detaling. Najlepiej cos jak pasta tempo, ale z lektury forum juz wiem, że

> tempo nie jest ani trendi ani dżezi. Może jakiś woski koloryzujace czy kredki do rys.

Przyjedz z radoscia usune te zarysowania zlosnik.gif

Napisano

Tak jak juz tu polecali chlopek, ktory sie detalingiem zajmuje. Samemu to kiepsko.