Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

24h Le Mans 2015

Featured Replies

Napisano

Już w tą sobotę kolejna edycja wyścigu Le Mans 24h slinka.gif Treningi już trwają.

Napisano

> Już w tą sobotę kolejna edycja wyścigu Le Mans 24h Treningi już trwają.

ja miałem jechać w tym roku zobaczyć na żywo ale niestety plany się pokomplikowały i trzeba będzie ogladac w domu oslabiony.gif

ale za rok robie podejście nr2 smile.gif

Porsche pozamiatało kwalifikacje ale zobaczymy czy utrzymają tempo 24h

Napisano
  • Autor

Na eurosporcie ida kwalifikacje

Napisano
  • Autor

> Na eurosporcie ida kwalifikacje

Start wyścigu już za 26 minut.

Napisano
  • Autor

Porsche ponownie pokazało moc. Szkoda, że w zespole nr 66 było z przygodami, bo wynik byłby lepszy na 100%.

Napisano

Mimo, że wcześniej nie interesowałem się 24h LM to jakoś ucieszyłem się, że Awdi dostało, a koszulka Porshe z odpowiedzią na hasło Awdi mistrzostwo hehe.gif

Do tego bardzo mi się podobała relacja EuroSportu, w sobotę właczyłem i mnie wciągnęło na ponad 4h (a oglądałbym dłużej, ale nie mogłem) i dziś też od 9 do 15 z przerwą na Power Stage w WRC, także mocno to uzależniające i już się nie mogę doczekać kolejnego zlosnik.gif

Ale to co zrobił Nissan to nic nie rozumiem, żeby samochód LMP1 dojeżdżał na ostatnim miejscu to nawet taki laik jak ja zauważy, że coś nie teges sick.gif

Napisano

> Porsche ponownie pokazało moc. Szkoda, że w zespole nr 66 było z przygodami, bo wynik byłby lepszy

> na 100%.

Prosiaki prowadzone m.in. przez kierowców z F1 - Webbera i Hulka, a właściwie to Hulka i Webbera, jeśli uwzględnić kolejność na mecie ok.gif

Szkoda, że Giermaziak nie był w tej ekipie, ale wszystko przed nim smile.gif

Napisano

> Mimo, że wcześniej nie interesowałem się 24h LM to jakoś ucieszyłem się, że Awdi dostało, a

> koszulka Porshe z odpowiedzią na hasło Awdi mistrzostwo

> Do tego bardzo mi się podobała relacja EuroSportu, w sobotę właczyłem i mnie wciągnęło na ponad 4h

> (a oglądałbym dłużej, ale nie mogłem) i dziś też od 9 do 15 z przerwą na Power Stage w WRC,

> także mocno to uzależniające i już się nie mogę doczekać kolejnego

> Ale to co zrobił Nissan to nic nie rozumiem, żeby samochód LMP1 dojeżdżał na ostatnim miejscu to

> nawet taki laik jak ja zauważy, że coś nie teges

ja również nie byłem fanem LM24 ale mnie relacja wciągnęła, dobrze słuchało się komentatorów i emocji w brew pozorom więcej niż w F1 zlosnik.gif

Napisano

> Mimo, że wcześniej nie interesowałem się 24h LM to jakoś ucieszyłem się, że Awdi dostało, a

> koszulka Porshe z odpowiedzią na hasło Awdi mistrzostwo

> Do tego bardzo mi się podobała relacja EuroSportu, w sobotę właczyłem i mnie wciągnęło na ponad 4h

> (a oglądałbym dłużej, ale nie mogłem) i dziś też od 9 do 15 z przerwą na Power Stage w WRC,

> także mocno to uzależniające i już się nie mogę doczekać kolejnego

> Ale to co zrobił Nissan to nic nie rozumiem, żeby samochód LMP1 dojeżdżał na ostatnim miejscu to

> nawet taki laik jak ja zauważy, że coś nie teges

W Nissanie zmajstrowali nową jednostkę napędową. Od początku mieli problemy z elektryczną częścią napędu. Przed startem stwierdzili, że dla nich wyścig to dalsza część testów bo nie są w stanie wykrzesać więcej.

• 3 miesiące później...
Napisano

No i 24h LM w 2016 ma pokrywać się z wyścigiem F1 w Azerbejdżanie.

IMO bezsensowna konkurencja pomiędzy różnymi formułami wyścigowymi.

No i szkoda kierowców F1, którzy chcieliby wziąć udział w obu imprezach.

Napisano

No i 24h LM w 2016 ma pokrywać się z wyścigiem F1 w Azerbejdżanie.

IMO bezsensowna konkurencja pomiędzy różnymi formułami wyścigowymi.

No i szkoda kierowców F1, którzy chcieliby wziąć udział w obu imprezach.

Kierowców którzy jeżdżą i w LM i  F1 wielu nie ma, no bo jaki zespół pozwoli sobie na to. FIA pokazała tym, że ma bałagan albo że kibice nie są za bardzo istotni. Szkoda. Jedyne co mogliby zrobić w takiej sytuacji, to o parę godzin przyspieszyć start LM24, żeby start i początek kiedy się więcej dzieje, odbył się przed sobotnimi kwalifikacjami F1, a końcówka wyścigu LM wypadała przed niedzielnym wyścigiem F1.

Napisano
  • Autor

Nie podniecałbym się niepotrzebnie bo to był kalendarz tymczasowy. Wg oficjalnie zatwierdzonego kalendarza Le Mans wypada pomiędzy GP Kanady, a GP Wielkiej Brytanii. No i GP Europy w Azerbejdżanie :bzik:. Obym nie dożył czasów gdzie GP Europy zrobią w ISIS.

Napisano

Przy okazji pytanie: czy ktoś z AK planuje wyjazd na Le Mans 24h 2016?

Napisano

Muszę się też podłączyć do oglądania skoro mówicie że emocji wiele...

Napisano

Przy okazji pytanie: czy ktoś z AK planuje wyjazd na Le Mans 24h 2016?

ja planuję ;/

• 3 tygodnie później...
Napisano

Uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym ruszyła sprzedaż biletów dla osób niezrzeszonych w ACO. Z tego co widzę większość campingów jest już wyprzedana.

• 5 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Przypominam, że Le Mans 2016 w tym roku 18-19 czerwca. To tylko i aż 1,5 miesiąca.

Napisano

Pamiętamy, już się pakujemy :piwko: