Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeansy i kurtka mesh

Featured Replies

Napisano

Wczoraj przy temp. 29 stopni po raz pierwszy od zakupu kombiaka latałem w jeansach motocyklowych i kurtce mesh.

Nieskrępowane ruchy i ogromny przewiew to poezja, ale i tak wolę się smażyć w skórze- przezorny...

Napisano

przy takiej temp to kazde czerwone światło to mordęga wink.gif

Napisano

> Wczoraj przy temp. 29 stopni po raz pierwszy od zakupu kombiaka latałem w jeansach motocyklowych i

> kurtce mesh.

> Nieskrępowane ruchy i ogromny przewiew to poezja, ale i tak wolę się smażyć w skórze- przezorny...

Podłącze się do tematu - może ktoś polecić jakąś przewiewną kurtke motocyklową na upały?

W temacie kurtek uniwersalnych zastanawiałem się nad Alpinestars Calama:

288465969-Alpinestars-CALAMA_drystar_jacket_icewhite_gray_blue-11111.jpg

Oprócz wypinanej podpinki ma wyjmowana membranę chroniącą od wiatru i spore otwierane otwory wentylacyjne wiec może takie cos tez by się sprawdzilo w ciepla pogode?

post-847-1435253129869_thumb.jpg

Napisano

> przy takiej temp to kazde czerwone światło to mordęga

do tego jak masz olejaka... to ja znowu rozglądam się za czyms chłodzonym cieczą smile.gif

Napisano

pytanko w temacie

mam skórę i w upałach jeździłem tak z rozpiętym suwakiem na 1/3

jakieś minusy takiego rozwiązania? Bo podczas jazdy było przyjemnie zlosnik.gif

Napisano

> Podłącze się do tematu - może ktoś polecić jakąś przewiewną kurtke motocyklową na upały?

Held Tropic.

mam i używam. rewelacja.

Napisano
  • Autor

Ale skóra lepiej chroni nogi od gorąca z silnika. W jeansach musiałem odsuwać uda od moto, w skórze nie mam tego problemu.

Napisano

> przy takiej temp to kazde czerwone światło to mordęga

W sobotę było na tyle gorąco, że pod "skórę" założyłem jeszcze mokrą bieliznę termo + mokrą kominiarką.

Jazda stała się poezją zlosnik.gif

Rękawice, które jeszcze ociekały wodą, wyschły na wiór zanim z Gliwic dolecieliśmy A1 do Żor icon_eek.gif

Napisano

> pytanko w temacie

> mam skórę i w upałach jeździłem tak z rozpiętym suwakiem na 1/3

> jakieś minusy takiego rozwiązania? Bo podczas jazdy było przyjemnie

U mnie pod zewnętrznym suwakiem, jest wewnętrzny, który zabudowany jest drobną siatką. Taki myk na wentylacje + bezpieczeństwo.

Napisano

> Wczoraj przy temp. 29 stopni po raz pierwszy od zakupu kombiaka latałem w jeansach motocyklowych i

> kurtce mesh.

Ja tam się zastanawiam nad zbroją - taka lub taka

Wg mnie żadna kurtka nawet mesh u mnie się nie nada. Szybko się przegrzewam oslabiony.gif

Napisano

> Ja tam się zastanawiam nad zbroją - taka lub taka

> Wg mnie żadna kurtka nawet mesh u mnie się nie nada. Szybko się przegrzewam

przetestuj mesh. ja bylem zaskoczony jak to nawet na postoju chłodzi (powietrze owiewa Cie zupełnie inaczej = skuteczniej, niż jakbyś był w tshircie).

Napisano

> przetestuj mesh. ja bylem zaskoczony jak to nawet na postoju chłodzi (powietrze owiewa Cie zupełnie

> inaczej = skuteczniej, niż jakbyś był w tshircie).

No nie wiem, nie wiem

Ja tam jestem wysokotemperaturowy, co znaczy ni mniej ni więcej, że w zimę latam w krótkim rękawie, a już przy 18*C jestem zlany potem grinser006.gif więc tutaj nawet kosmiczna technologia mi nie pomoże.

No ale dobra: z tego mesha jakiś konkret model z np. Alpiny albo Dainese? Ktoś coś poleci?

EDIT:

A jeszcze przy okazji jak jesteśmy przy letniej aurze.

Potrzebuje jakieś krótkie rękawice do jazdy w takich temperaturach.

Ma ktoś coś sprawdzone? Zastanawiam się nad SMX2 hmm.gif

Napisano

> No nie wiem, nie wiem

> Ja tam jestem wysokotemperaturowy, co znaczy ni mniej ni więcej, że w zimę latam w krótkim rękawie,

> a już przy 18*C jestem zlany potem więc tutaj nawet kosmiczna technologia mi nie pomoże.

> No ale dobra: z tego mesha jakiś konkret model z np. Alpiny albo Dainese? Ktoś coś poleci?

Ponieważ mesh 4bikera się zepsuł i byli tak mili że oddali mi kasę to od trochę ponad tygodnia śmigam w tym .

Jest dużo przewiewniejszy od 4bikerowego mesha i mogę Ci go z czystym sumieniem polecić.

Napisano

> Ponieważ mesh 4bikera się zepsuł i byli tak mili że oddali mi kasę to od trochę ponad tygodnia

> śmigam w tym .

> Jest dużo przewiewniejszy od 4bikerowego mesha i mogę Ci go z czystym sumieniem polecić.

Ok, dzięki ok.gif

Zobacze czy mają w MCS rozmiar jakiś pode mnie grinser006.gif

Napisano

> Podłącze się do tematu - może ktoś polecić jakąś przewiewną kurtke motocyklową na upały?

> W temacie kurtek uniwersalnych zastanawiałem się nad Alpinestars Calama:

> Oprócz wypinanej podpinki ma wyjmowana membranę chroniącą od wiatru i spore otwierane otwory

> wentylacyjne wiec może takie cos tez by się sprawdzilo w ciepla pogode?

Oblookaj sobie RST PRO SERIES ADVENTURE 2.

Napisano

mierzyłem , chyba wszystko co jest na rynku, ale żadna "nie leżała"

już byłem prawie gotowy wydać coś chyba z 1,5 tys na krtkę od BMW, aż w końcu trafiłem na tego retbike

retnet

Napisano

> pytanko w temacie

> mam skórę i w upałach jeździłem tak z rozpiętym suwakiem na 1/3

> jakieś minusy takiego rozwiązania? Bo podczas jazdy było przyjemnie

Aha, jak pszczołę weźmiesz na przejażdżkę i jej to się nie spodoba... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> do tego jak masz olejaka... to ja znowu rozglądam się za czyms chłodzonym cieczą

Tak, zwłaszcza jak się włączy wentylator chłodnicy w chłodzonym płynem hehe.gif

Napisano

> Tak, zwłaszcza jak się włączy wentylator chłodnicy w chłodzonym płynem

ale że co to zmienia? twierdzisz że użebrowanie olejaka i blok chłodzonego cieczą (gdzie wentylator włącza się ok 100 st), tak samo oddaje temp. kolanom? smile.gif

Napisano

> ale że co to zmienia? twierdzisz że użebrowanie olejaka i blok chłodzonego cieczą (gdzie wentylator

> włącza się ok 100 st), tak samo oddaje temp. kolanom?

Olejakiem w sumie nie jeździłem, ale włączenie się wentylatora chłodnicy w korku to nie jest najprzyjemniejsza rzecz na świecie, wtedy ciepło idzie na kolana 270751858-jezyk.gif