Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H-gwarancja na lakier, bąble pod lusterkami

Featured Replies

Napisano

Witam,

Astra h 2008r. ostatni raz w ASO półtora roku temu. Jestem właścicielem od miesiąca. Pod lusterkami pojawiło się parę bąbelków. Byłem w ASO i powiedzieli, że auto nie może zostać przez nich naprawione ponieważ nie podlega żadnej akcji serwisowej.

Były takie akcje? Wiem, że chyba wszystkie astry h mają ten problem.

Ile jest gwarancji na lakier/perforację?

Ktoś korzystał?

Pozdrawiam

Napisano

2/12

i znając życie musi być coroczny przegląd w ASO żeby gware uwzględnili

Napisano

Wszystkie Astry mają lub będą miały ten problem (poza tylną klapą oczywiście) i nie było na to żadnej akcji serwisowej.

Napisano

2/12

i znając życie musi być coroczny przegląd w ASO żeby gware uwzględnili

Muszą być robione przeglądy w ASO z przeglądem powłoki lakierniczej zgodnie z harmonogramem czyli zapewne co 2 lata lub 30kkm w zależności co nastąpi wcześniej.

Do autora wątku jest pytanie czy samochód ma gwarancję czy nie ma gwarancji na perforację? Bo jeżeli ma to zgłosić niech robią na gwarancji i tyle.

Jeżeli nie ma gwarancji bo auto nie było regularnie serwisowane to pozostaje robota we własnym zakresie.

Napisano

Muszą być robione przeglądy w ASO z przeglądem powłoki lakierniczej zgodnie z harmonogramem czyli zapewne co 2 lata lub 30kkm w zależności co nastąpi wcześniej.

Do autora wątku jest pytanie czy samochód ma gwarancję czy nie ma gwarancji na perforację? Bo jeżeli ma to zgłosić niech robią na gwarancji i tyle.

Jeżeli nie ma gwarancji bo auto nie było regularnie serwisowane to pozostaje robota we własnym zakresie.

Jeśli auto jako nowe było kupione w Polsce, to musi przechodzić coroczny przegląd powłoki lakierniczej w serwisie. Jeśli raz odpuścisz to tracisz gwarancje na lakier.

Napisano

Jeśli auto jako nowe było kupione w Polsce, to musi przechodzić coroczny przegląd powłoki lakierniczej w serwisie. Jeśli raz odpuścisz to tracisz gwarancje na lakier.

Dlaczego coroczny skoro harmonogram mówi o 2 latach lub 30kkm w zależności co nastąpi wcześniej? Jest to gdzieś w warunkach gwarancji wpisane? Nie mam juz książki więc nie mogę sprawdzić.

Napisano

Akcji nie bylo.

Jezeli masz coroczne przeglady to zarowno slynna klape jak i lusterka robia w ASO.

Za przeglady od 2 lat place po 150 (poprzednio 100).

Narazie ani na tej z 2009, ani 2011 rdzy nie widze i chyba juz je oleje.

Chcac robic przez 12 lat te przeglady (jezeli ktos tyle z 1 autem wytrzyma) uzbiera sie kwota na odmalowanie sporego kawalka auta.

Dodatkowo ASO jaja se robi kwalifikujac fabryczne niedociagniecia jako wade powstala z winy uzytkownika.

Napisano

Co roku.

Napisano

Dlaczego coroczny skoro harmonogram mówi o 2 latach lub 30kkm w zależności co nastąpi wcześniej? Jest to gdzieś w warunkach gwarancji wpisane? Nie mam juz książki więc nie mogę sprawdzić.

W mojej knidze do AH na stronie 12.

Napisano

Co roku.

W mojej knidze do AH na stronie 12.

No i sprawa jasna, czyli jeżeli ktoś o tym nie zostanie uprzedzony przy zakupie auta, lub sobie nie doczyta w książce to od razu nieomal pozbywa się gwarancji na nadwozie bo pierwszy przegląd może zrobić po 2 latach :chory:

Napisano

No i sprawa jasna, czyli jeżeli ktoś o tym nie zostanie uprzedzony przy zakupie auta, lub sobie nie doczyta w książce to od razu nieomal pozbywa się gwarancji na nadwozie bo pierwszy przegląd może zrobić po 2 latach :chory:

Dlatego napisałem że coroczny dotyczy aut kupionych w Polskim salonie. Ktoś pokazywał niemiecką książkę i tam było co dwa lata.

Napisano

Zafira B tez ma przeglądy co roku.