Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Październik - SPAM - kto dorzuci do pieca ??? ;)

Featured Replies

Napisano

Ostatnio są spory co do szerokości opon w zimie. Stara teoria: Wąskie bo większy docisk. Nowa podobno: Szerokie bo lepsze hamowanie. Ile naukowców tyle teorii

Napisano

Jak Q7 nie chce, nieładne. :skromny:  :skromny:  

Nowe Q7 fajne jest. Kanciaste jak Freemont ;]

Napisano

Ostatnio są spory co do szerokości opon w zimie. Stara teoria: Wąskie bo większy docisk. Nowa podobno: Szerokie bo lepsze hamowanie. Ile naukowców tyle teorii

Wsadziłbym naukowców do rajdówki i kazałbym wygrać wyścig na śniegu ;]

Napisano

Wsadziłbym naukowców do rajdówki i kazałbym wygrać wyścig na śniegu ;]

Tam to mają kolce.

Napisano

Czyli po

Tam to mają kolce.

Czyli najlepsze będą gąsienice, albo dociążenie Cromy dwudziestoma skrzynkami Lubuskiego  :ok:

Napisano

Jak dociążę Crome dwudziestoma skrzynkami Lubuskiego to ją Tico z proszkiem wyprzedzi. ;l ;l ;l

Napisano

Bo Tico ma wąskie opony ;]

20 skrzynek Lubuskiego to jest piękny widok  :ok:

Napisano

Kurczę teraz co wybrać.

Bo chyba cena ta sama

Napisano

Kurczę teraz co wybrać.

Bo chyba cena ta sama

Ja się zastanawiam czy nie wybrać Lubuskiego zamiast opon ;l ;l ;l

Napisano

Hehe. Oponki kupisz pewnie niedługo w biedronce w promocji

A lubuskiego nie...

Napisano

Pany czy śruby od alu 17 będą pasować do stalówek? Dostałem wraz z autem kpl kół na zimę ale śrub ekstra już nie. Głupi nie zapytałem czy sruby są te same. Zarówno w Omedze jak i w MB do stali miałem inne śruby. Kuliste miały łby.

Napisano

nie wiem czy dobrze - ale od 5 lat używam tych samych:)

Napisano

nie wiem czy dobrze - ale od 5 lat używam tych samych:)

Podobnie jak kolega mam alu 17 i 16 stalówki, używam tych samych śrub  :)

Napisano

Podobnie jak kolega mam alu 17 i 16 stalówki, używam tych samych śrub  :)

Podziękował. Jeden problem z głowy, niestety po pakiecie startowym (oleje, rozrząd i termostat) muszę ogarnąć jeszcze w nowym nabytku DPFa bo głupieje strasznie - wypala co 30-40 km, poziom zatkania nie spada poniżej 95% pomimo statusu "normal clogging" poza tym czujnik ciśnień pokazuje -1mbar. Chyba wyrwę chwasta zamiast polować na czarownice i wymieniac czujniki. Choć ponoć poprzedni właściciel jakiś czujnik DPF wymieniał, pytanie dlaczego i który (ciśnienia czy temp). A i dzisiaj, po dwóch tygodniach jeżdżenia wreszcie pokazał się check engine P1219 zbyt długi czas regeneracji FAP - otrzymano wysokie wskazanie czujnika blablabla, do tej pory zero błędów.

Napisano

Chyba wyrwę chwasta zamiast polować na czarownice i wymieniac czujniki

Wyrwać można, tylko jak wprowadzą przepisy na SKP takie jak w Czechach (obowiązkowa kontrola spalin) to wtedy będzie zonk  :(

Napisano

Wyrwać można, tylko jak wprowadzą przepisy na SKP takie jak w Czechach (obowiązkowa kontrola spalin) to wtedy będzie zonk  :(

Jaki zonk flaszka wystarczy. ;l ;l ;l

Napisano

Heh jeszcze nigdy w życiu z przeglądem w tym kraju problemu nie miałem, żadnym autem, czy to z katalizatorem czy bez. O to mnie głowa nie boli :piwko:

Napisano

nie, bo moja w garażu stoi :P

Napisano

U mnie sypało prawie cały dzień więc przy temperaturze +1 na zewnątrz  trochę śniegu na szybie leżało jak wyszedłem po pracy .

Na szczęście przymrozku na drodze nie było , bo na letniakach byłoby kiepsko 8-)

Napisano

Zasypało wam Cromy dzisiaj :hmm:  bo u mnie to trochę sypnęło :ogien: :ogien: :ogien:

Zero śniegu, a w sobotę ma być 16 stopni i słoneczko  :ok:

Napisano

To chyba jakieś żarty od czterech dni nie przybyło ani jednego posta na kąciku. 8] 8] 8]:ogien:

Napisano

wszyscy na chypcika pojechali oponki zminiać/

Pewnie w kolejkach pół kilometrowych stoją :P

Napisano

strasznie nudą tu wieje....

Od wczoraj wyposarzyłem Cromę w wycieraczki polskiej firmy Oximo - pierwsze wrażenia barzo dobre. Zobaczymy jak będzie po 6 miesiącach.

Ktoś z Was może ich używa?

ps.

dotychczasowe Bosche już zaczęły rozmazywać - służyły bardzo dobrze przez 2 lata. Tak - 2 lata. Może sekret w tym, że nie były kupione u nas, a Austrii...

Napisano

strasznie nudą tu wieje....

Od wczoraj wyposarzyłem Cromę w wycieraczki polskiej firmy Oximo - pierwsze wrażenia barzo dobre. Zobaczymy jak będzie po 6 miesiącach.

Ktoś z Was może ich używa?

ps.

dotychczasowe Bosche już zaczęły rozmazywać - służyły bardzo dobrze przez 2 lata. Tak - 2 lata. Może sekret w tym, że nie były kupione u nas, a Austrii...

Ja kupiłem denso, ale oximo mi polecał kolega pracujący w hurtowni motoryzacyjnej.

Napisano

A ja zaszalalem. Likwidowali fiata w rybniku i dostałem oryginaly za 80 zl. Czyli normalna gorna polka. A nie marża. Chyba.

A ile oximo kosztują?

Napisano

Ja zaszalałem i wymieniam w Cromie sprzęgło, wysprzęglik  hydrauliczny, dwumasę i łożyska w skrzyni. Za same części ok 2500 za robociznę ... jeszcze nie wiem :) I jak tu się z nią rozstać ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Coś tu cicho. Ale ponieważ idzie zima a zostały mi po Cromce oryginalne alufelgi 16', to jeżeli komuś potrzebne na zimę to i tak muszę się ich pozbyć. Od lutego nie mogę się zebrać żeby je wystawić na sprzedaż niewiem.gifniewiem.gif:. Jeżeli komuś mogą się przydać to mogę przesłać zdjęcia. Najchętniej i najprościej byłoby z odbiorem w warszawie. Można obejrzeć, pomacać i uniknąć nieporozumień.

Napisano

Niestety nie, ale prawie nowy EGR i turbo po pełnej regeneracji tak.

Napisano

Tomek szykuj lubuskie,bo z Radkiem nie potrafimy kupić,a mamy ochote na Lubuskie :-D

Napisano

Rozumiem że postanowiliście mnie odwiedzić?

Cieszę się bardzo i zapraszam.

Lubuskiego nie zabraknie.  :ok:

Podajcie datę i godzinę, bo muszę się przygotować, dres wyprać, adiki wyczyścić, bo ostatnio wyjściową garderobę zaniedbałem. 

Napisano

Jak podasz adres na priv, to w lato 2016 z chęcią odwiedze :-)

Napisano

Lato 2016, może dożyję, a jak dożyję to mam nadzieję że jeszcze będę mógł pić  ;)

Dobra, jak mam tak długo czekać to sam wypiję te 20 Lubuskich które mam w lodówce. 

Twoje zdrowie  :ok:  

Napisano

Lato 2016, może dożyję, a jak dożyję to mam nadzieję że jeszcze będę mógł pić  ;)

Dobra, jak mam tak długo czekać to sam wypiję te 20 Lubuskich które mam w lodówce. 

Twoje zdrowie  :ok:  

Niestety nie ma opcji w tym roku przyjechać do PL, bo za 2 miesiące na świat junior przyjdzie, więc podróz tyle km nie wplynie dobrze.

Napisano

Ooo, to już drugie  :ok:

Wypiję za jego zdrowie i mamusi  :ok:

Napisano

ooooooooooooo

Pażdziernik jeszcze się nie skończył.

W Belgii czas jest letni jeszcze heheheh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.