Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lublin 3 ... ilość osób

Featured Replies

Napisano

jest sobie samochód powszechnie znany ... Lublin 3 ... stary zmęczony ale jeździ i daje radę

ma zamontowane z przodu fotele na 2 osoby plus kierowca z pasami bezpieczeństwa

na "pace" ma zamontowane dwie ławeczki na 4 osoby ale bez pasów bezpieczeństwa
rejestracja na 7 osób

pytanie ... można nim wieźć 7 osób czy tylko 3 ... bo juz różnych teorii słyszałem wiele ...

samochody przewożą brygady robocze z punktu A do  punktu B

o tak ooo wyglada paka

296909287_5_644x461_pilnelublin-2-dobry-

Napisano

Przepisy swoją drogą, a zdrowy rozsądek swoją. Zapakowałbyś w to guano 7 osób ze swojej rodziny i puścił w Polskę?

Napisano

Zapakowałbyś w to guano 7 osób ze swojej rodziny i puścił w Polskę

W polske jak w Polske - ale np  na dystansie 5 km ze srednią prędkośica 15 km/h ;)

Napisano

W polske jak w Polske - ale np  na dystansie 5 km ze srednią prędkośica 15 km/h ;)

Ja osobiście bym nie ryzykował nawet kilometra.

Napisano
  • Autor

dokładnie o to chodzi

Napisano
  • Autor

Przepisy swoją drogą, a zdrowy rozsądek swoją. Zapakowałbyś w to guano 7 osób ze swojej rodziny i puścił w Polskę?

tak ... jeździ od punktu A do punktu B ... 1-5 km ... sam tym tez jeżdzę - nie ma problemów ...

nie pytam o zdrowy rozsądek ... pytam o przepisy ...

dla pewnych osób jeżdżenie po polskich drogach to odchyłka od normalności

Napisano

jest sobie samochód powszechnie znany ... Lublin 3 ... stary zmęczony ale jeździ i daje radę

rejestracja na 7 osób

pytanie ... można nim wieźć 7 osób czy tylko 3 ... bo juz różnych teorii słyszałem wiele ...

o tak ooo wyglada paka

jesli w DR ma 7 to chyba tyle można, bo dlaczego miało by być 3 ?

kwestia pasów ?

Napisano
  • Autor

jesli w DR ma 7 to chyba tyle można, bo dlaczego miało by być 3 ?

kwestia pasów ?

ja idę tym tokiem myślenia ... jak miał pierwszą rejestrację i homologacje to ma to dożywotnio  (oczywiście zmian nie ma konstrukcyjnych od tamtej pory )

tak samo jak by teraz kazać montowac DPF do paska z 1995 ... albo katalizator do trabanta z 1978 roku

ale pojawiają sie różne zdania ... ot i chcę sie upewnić ewentualnie dostać info ze zgodnie z przepisami tymi i tymi nie wolno

Napisano

ja idę tym tokiem myślenia ... jak miał pierwszą rejestrację i homologacje to ma to dożywotnio  (oczywiście zmian nie ma konstrukcyjnych od tamtej pory )

tak samo jak by teraz kazać montowac DPF do paska z 1995 ... albo katalizator do trabanta z 1978 roku

ale pojawiają sie różne zdania ... ot i chcę sie upewnić ewentualnie dostać info ze zgodnie z przepisami tymi i tymi nie wolno

Możesz jeździć w 7 osób jeśli tyle ma w dowodzie. Co do pasów, to jeśli pojazd nie był w nie wyposażony fabrycznie to mandatu nie będzie, czyli Ci z przodu na fotelach zapinają, bo tam lublinek ma pasy, a z tyłu nie.

Napisano

dokładnie o to chodzi

I pewnie znając Lublin za bardzo nie pomyliłem się ze sroednią prędkością ;l ;l ;l

Napisano

Jak jest na 7 to wchodza na pake i mozna jechac. 400km bym tak nie jechal ale na pole, robote czemu nie.

Napisano
  • Autor

I pewnie znając Lublin za bardzo nie pomyliłem się ze sroednią prędkością ;l ;l ;l

zazwyczaj tak

we dwóch z kierowcą kiedyś jechaliśmy eską ponad 100 km/h ... był to pierwszy i ostatni raz ... wystarczy emocji  :hehe:;]:phi:

Napisano

zazwyczaj tak

we dwóch z kierowcą kiedyś jechaliśmy eską ponad 100 km/h ... był to pierwszy i ostatni raz ... wystarczy emocji  :hehe:;]:phi:

Wiele lat temu jadąc nysą Al Racławickimi 80 km/h odnosilem wrażenie ze zbliżamy sie do pierwszej prędkości kosmicznej...

Napisano

rejestracja na 7 osób

o tak ooo wyglada paka

296909287_5_644x461_pilnelublin-2-dobry-

zarejestrowany na 7 osób to tyle może jechać . decyduje data 1 rejestracji , wtedy raczej nie były obowiązkowe pasy bezpieczeństwa dla pasażerów na tylnych siedzeniach . Jest jedno ale - stan tych ławeczek ma trochę do życzenia , mają spełniać wymogi homologacji . Muszą być sprawne a nie wyglądają ...

Napisano
  • Autor

zarejestrowany na 7 osób to tyle może jechać . decyduje data 1 rejestracji , wtedy raczej nie były obowiązkowe pasy bezpieczeństwa dla pasażerów na tylnych siedzeniach . Jest jedno ale - stan tych ławeczek ma trochę do życzenia , mają spełniać wymogi homologacji . Muszą być sprawne a nie wyglądają ...

ok ... u mnie są sprawne - to zdjęcie poglądowe z internetu ...

Napisano

jaka jest data 1 rejestracji

Napisano

Ty możesz jechać 15km/h ale ktoś może jechać o wiele więcej.

Z chęcią pokazałbym Ci zdjęcia nieszczęśników z Ukrainy, którzy rozwalili się na autostradzie A4 ale nie pokażę choćbyś nie wiem jak mnie prosił.

Byłem, widziałem i wyciągałem ciała.

Od 1991 roku wszystkie samochody mają mieć pasy na wszystkich siedzeniach.

Ten Lublin to może wozić ludzi na polu lub w lesie. Na drodze publicznej nie.

Napisano

Możesz podeprzeć się prawem na swoje tezy?

Ad 2-kto rejestrował zatem te pojazdy na 7 osób w 95roku i później?

Bzdura. Ale oczywiście również proszę o interpretację prawną, może u Ciebie jakieś inne prawo jest.
Napisano

którzy rozwalili się na autostradzie A4 ale nie pokażę choćbyś nie wiem jak mnie prosił.

parę rzeczy w zyciu widziałem i nie za bardzo jestem ciekawy ;) 

A tak BTW oni jechali w miejskim korku?

Napisano

Nie opowiadaj już tych bzdur bo znowu ludzie się z Ciebie śmieją :hehe:

Napisano
  • Autor

jest to wersja TOWOS

ma wbite w dowodzie 7 osob to mozesz tyle wieźć

Dyżurny z itd potwierdza wersje ze jak w dowodzie 7 osób i nie zmienione konstrukcyjnie nic w samochodzie to można 7 ....

;)

Napisano

Dyżurny z itd potwierdza wersje ze jak w dowodzie 7 osób i nie zmienione konstrukcyjnie nic w samochodzie to można 7 ....

;)

Jedna rzecz mi nie pasuje z tej fotki bo z tego co wiem najczęściej towosy miały ścianę grodziowa taką w 1/2 wysokości. Z drugiej strony nigdy nie badałem wnikliwie tematu bo i po co ;]

Napisano
  • Autor

Jedna rzecz mi nie pasuje z tej fotki bo z tego co wiem najczęściej towosy miały ścianę grodziowa taką w 1/2 wysokości. Z drugiej strony nigdy nie badałem wnikliwie tematu bo i po co ;]

Nie wiem

Mam 2 takie same jak na tej fotce ...

I vw t5 ... i szczerze wole lublinki. ...

Napisano

Lublina pozbyłem się chyba w 2005 roku i nie mam ochoty wracać do tego cuda. Nie ma żadnego plusa ani ekonomicznego sensu w porównaniu do konkurencji. Zresztą wdać to bo praktycznie nie ma już ich w firmach a jedynie ostatki jako użytek prywatny.

T5 to raczej nigdy nie było towosa ;)

Napisano
  • Autor

Lublina pozbyłem się chyba w 2005 roku i nie mam ochoty wracać do tego cuda. Nie ma żadnego plusa ani ekonomicznego sensu w porównaniu do konkurencji. Zresztą wdać to bo praktycznie nie ma już ich w firmach a jedynie ostatki jako użytek prywatny.

T5 to raczej nigdy nie było towosa ;)

6 os. Plus paka pod plandeka. ... taki brygadowy. ... 3 lata ... 50 tys km przebiegu. ... raz na 2 miesiące naprawa

MASAKRA

Napisano
  • Autor

Jaki silnik tak z ciekawości?

chyba 2.0 diesel ... konfiguracja bida opszyn ... klimy brak , szyby korba, brak radia ...

Napisano

bzdura totalna. mamy w firmie mercedesy z 1995r i nie mają pasów nawet na przodzie. Policja zatrzymywała nie raz i nie dwa... problemów żadnych.

a jezdzimy tym po całej Polsce i z prędkościami powyżej setki, chociaż wyglądają gorzej niż ten lublin z fotki wyżej

Napisano

Być może mój błąd, bo chyba złe źródło znalazłem

Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia.

Rozdział 2 - Wyposażenie.

Punkt 7 i 8.

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20030320262