Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LS 400 z CH do oceny

Featured Replies

Napisano

Czego oczekujesz po 19'sto letnim wraku? Legendarnej niezawodności? Ta się kończy mniej-więcej po 10 latach. Kup coś nowszego za te same pieniądze - będzie tańsze w eksploatacji. Zauważ ze nawet wymieniając świece musisz ich 8 kupić. Opony duże = drogie. Tarcze wielkie = droższe niz do kompaktu. Oleju idzie znacznie więcej.

Allah Jahve Amen Alleluja Tortellini!

Napisano

Czego oczekujesz po 19'sto letnim wraku? Legendarnej niezawodności? Ta się kończy mniej-więcej po 10 latach. Kup coś nowszego za te same pieniądze - będzie tańsze w eksploatacji. Zauważ ze nawet wymieniając świece musisz ich 8 kupić. Opony duże = drogie. Tarcze wielkie = droższe niz do kompaktu. Oleju idzie znacznie więcej.

Allah Jahve Amen Alleluja Tortellini!

Za rownowartosc 1100CHF to mozna szukac Lanosa ;]

A co do Lexusa, to moze sie oplacac na czesci ;)

Napisano
  • Autor

Czego oczekujesz po 19'sto letnim wraku? Legendarnej niezawodności? Ta się kończy mniej-więcej po 10 latach.

Użytkuję obecnie lexusa z 2001 r. i jestem właśnie świadkiem tej legendarnej niezawodności, a koszty eksploatacji zadziwiająco niskie (pomijając zawieszenie pneumatyczne). Poza tym liczyłem na konstruktywną odpowiedź, a nie na uzewnętrznianie swoich przekonań/fobii. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Za rownowartosc 1100CHF to mozna szukac Lanosa ;]

A co do Lexusa, to moze sie oplacac na czesci ;)

Choćby i na części to za tę cenę może warto?

Napisano

Ale droga z CH to przynajmniej minus 250 000km :phi:  :phi: :phi: , więc u nas na pewno będzie dalej legendarnie niezawodny ten LEXUS 

Napisano
  • Autor

No, i właśnie  o to chodzi - po co mam oszukiwać siebie, że mam auto z małym przebiegiem skoro rzeczywistość jaka jest - każdy wie. BW miałem pajero z przebiegiem rzeczywistym 320 tys. i taki podawałem w aukcjach przy sprzedaży - niewiele miałem ofert właśnie ze względu na przebieg, choć auto pracowało bez zarzutu.

Napisano

Bardzo proszę o opinie o tym aucie - czy warte jest zainteresowania? Zakup dla siebie, nie na handel.

Toz to ma prawie dwadziescia lat i pol miliona km.... chcesz to odrestaurowac czy uzywac na co dzien?

Napisano

Wg mnie nie ma ten samochod najmniejszego sensu, zawiecha siedzi, pewnie jest wiele rzeczy do zrobienia. O ile na czesci byłby jakis sens to dla siebie w zyciu bym nie ryzykował :)

Napisano
  • Autor

No i wszystko jasne - tez nie jestem zwolennikiem taniego mięsa. Co się tyczy zawieszenia to może być w tym modelu zawieszenie pneumatyczne, a ono stabilizuje się po włączeniu silnika. Reasumując wszelkie koszta, coraz bardziej zniechęcam się do tego egzemplarza. Dzięki za wszelkie cenne uwagi. A gdyby ktoś miał do zaoferowania sensowny LS - to czekam :)

Napisano

Toz to ma prawie dwadziescia lat i pol miliona km.... chcesz to odrestaurowac czy uzywac na co dzien?

Przeciez pol miliona km ma co drugi samochod w Polsce i jakos nikt nie narzeka , zaloze się ze na AK tez setki osob maja auta z takimi przebiegami...

Napisano

Przeciez pol miliona km ma co drugi samochod w Polsce i jakos nikt nie narzeka , zaloze się ze na AK tez setki osob maja auta z takimi przebiegami...

Widzisz... Widzialem ostatnio Cytryne C5 z przebiegiem 110tyś km, ale byla tak zajechana, ze wygladala na 300tys, widzialem tez volvo 244 z przebiegiem 200tyś km i takze było zajechane, a tapicerkę ktoś zjadł. 

Ale zdarzaja sie samochody na zachodzie zadbane, ładne z duzymi przebiegami. 

W powyższym Leksie to nie przegieg jest głownym problemem, a to ze samochod wygląda na zmeczony zyciem, stojący w kolejce do przerobienia na zyletki :(

Napisano

Ten rocznik miał już immo, więc swapowanie jest utrudnione :(