Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo zacisk? Czy warto noname?

Featured Replies

Napisano

a sprezyna 3.50  ;)  Tylko recznego nie odbija czy tloczek do roboty (50zl ) ?

Napisano
  • Autor

a sprezyna 3.50  ;)  Tylko recznego nie odbija czy tloczek do roboty (50zl ) ?

Tylko ręcznego nie odbija. Już raz fachman próbował rozruszać ten mechanizm, na krótko podziałało.

Dlatego teraz chce to naprawić.  Używki kosztują ponad 100 PLN, a ten nowy zamiennik 180 PLN. Nie wiem czy to jest kompletny zestaw, no i czy trochę podziała.

Napisano

Tylko ręcznego nie odbija. Już raz fachman próbował rozruszać ten mechanizm, na krótko podziałało.

Dlatego teraz chce to naprawić.  Używki kosztują ponad 100 PLN, a ten nowy zamiennik 180 PLN. Nie wiem czy to jest kompletny zestaw, no i czy trochę podziała.

Taka dorazna naprawa (w tylu wimienmy gumki i popsikajmy wd40) też sie u mnie nie sprawdzila. Wybrałem trzecią drogę - refubrishing oryginału (na all za ~160 zl).

W jednym zacisku nie odbijal reczny, a w drugim trzymal tloczek. Od pol roku mam spokój.

Napisano

Ja regenerowałem w http://autogrotek.pl/, mam od paru dni to się nie wypowiem jak z trwałością, ale widać że robota wykonana solinie, 150zł za stronę przy zwrocie starego. Dużo ludzi tu i z innego forum poleca gościa każde warto ;)

Napisano
  • Autor

Dokładnie. Tylko regeneracje to też jest na zamiennikach, nie ma oryginalnych zestawów naprawczych dla tej części.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Info: wymieniłem na nty - koszt zacisku 189 PLN z przesyłką firma nty. Trochę kilometrów zrobione, nie cieknie i hamuje. Tyle na razie mogę powiedzieć.

• 4 miesiące później...
Napisano

Raczej lepiej wymienić na regenerowanego Boscha niż jakiś noname badziew montować. Regenerowany starcza na jakieś 3 lata. Regenerowałem już dwa razy. Raz w ASO, starczyło na 3 lata. Teraz wziąłem od Auto-grotka.

U mnie zawsze się zapieka w lewym tylnym kole. Może to przez bliskość układu wydechowego.

Aaa i nie psikajcie tłoczka WD40 lub czymś podobnym bo tylko pogorszycie. Do tego tylko smar miedziowy.

Edytowane przez d007

Napisano

ja regenerowałem za 100zl na stronę u mechanika, wymienił wszystkie gumki, wypiaskował, wyczyścił, nasmarował, złożył.

także czasem taniej po prostu zrobić to lokalnie niż bawić się w regeneracje wysyłkowo

• 2 miesiące później...
Napisano

A to nie lepiej za tą samą cenę kupić nowy egzemplarz?

no wlaśnie nie, ostatnio wywalilem do kosza zamiennik za 199zl, po roku użytkowania, bo przestał hamować i na nożnym i na ręcznym,

wysyłkowo za 150 za stronę zregenerowałem oryginalne zaciski Boscha i jestem na razie zadowolony,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.