Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukiwany handlowiec z "dojściem" w ZF (Lemforder)

Featured Replies

Napisano

Czy koledzy zajmujący się handlem mogliby sprawdzić u swojego najlepszego źródła

czy w Polsce można jeszcze kupić wahacze Lemforder 36199 01 i 36200 01

Katalog internetowy producenta pokazuje że marka Lemforder należy do grupy ZF wraz z Sachsem i Boge.

W googlach trochę się wprawdzie pokazuje wyników ale zwykle "towar niedostępny".

W katalogu IC brak, dzwoniłem do lokalnych filii AD i Gordona - również nie ma i nie będzie.

Jakby się udało znaleźć to oferta cenowa na priv mile widziana. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki, zapisane, zobaczymy co zeznają w poniedziałek przez telefon.

Napisano
  • Autor

Tak, to te, na amazonach też są (UK, DE). Na razie szukam w kraju.

Napisano

Kup CTR (Central Corporation), jeżeli mnie pamięć nie myli, to właśnie oni dostarczali te graty na OE. Zresztą w pudełkach lema znalazłbyś pewnie CTR ;)

A jeżeli upierasz się na Lemfordera, to mogę jutro sprawdzić jak z dostępnością tego u producenta.

Napisano

Czy koledzy zajmujący się handlem mogliby sprawdzić u swojego najlepszego źródła

czy w Polsce można jeszcze kupić wahacze Lemforder 36199 01 i 36200 01

Katalog internetowy producenta pokazuje że marka Lemforder należy do grupy ZF wraz z Sachsem i Boge.

W googlach trochę się wprawdzie pokazuje wyników ale zwykle "towar niedostępny".

W katalogu IC brak, dzwoniłem do lokalnych filii AD i Gordona - również nie ma i nie będzie.

Jakby się udało znaleźć to oferta cenowa na priv mile widziana. :)

a do czego te wahacz?do aveo/kalos?

Napisano

mi w hurtowni części do samochodów skośnookich polecali CTR...oni właśnie na pierwszy montaż robią dla koreańczyków ponoć...

Napisano

Kolega @ ztcw pracuje w oddziale Inter-Teamu,a u nich widzę,że nie ma dostępności tych referencji z Lemfordera. :skromny:

Ja u siebie mam dostępny ten wahacz tylko na lewą stronę w ilości całej jednej sztuki(cena detaliczna 201zł) więc w zasadzie powinieneś dostać ten wahacz na zamówienie w każdym sklepie motoryzacyjnym będącym w sieci Profi-Auto czyli współpracujących z katowickim Moto-Profilem. :oki:

Oprócz wyżej wymienionego CTR-a  ja bym jeszcze zwrócił uwagę na Blue Printa. :oki:

P.S. W Intercarsie gdzieś w Polsce mają na obie strony więc powinni Ci to ściągnąć tylko cena detaliczna mało konkurencyjna (215zł/sztuka).

Napisano
  • Autor

Zamówione Lemfordery w sklepie podanym przez kol. ccLot.

Zobaczymy co przyjdzie ;]

Napisano

Kolega @ ztcw pracuje w oddziale Inter-Teamu,a u nich widzę,że nie ma dostępności tych referencji z Lemfordera. :skromny:

Ja miałem na myśli czy jest u producenta, a nie u nas na stanie ;P

Ale zapomniałem o tym.

Napisano
  • Autor

Zamówione w polskim sklepie, przyszły, "Made in Turkey" tak a propos.
Dzięki za pomoc.
f936npqkq9nc.png
1g8reqg6o1t0.png

Napisano

To i ja się podłączę z tematem.

Górne mocowania przednich amortyzatorów. Brać Lemfordera czy Sachs? Niby to samo, ale cena różna. W jednym sklepie Sachs tańszy, w innym Lemforder. Jeszcze czekam na cenę Blue Printa - ten o dziwo rozgranicza na mocowanie lewe i prawe, tak jak jest to w oryginale.

Napisano

To i ja się podłączę z tematem.

Górne mocowania przednich amortyzatorów. Brać Lemfordera czy Sachs? Niby to samo, ale cena różna. W jednym sklepie Sachs tańszy, w innym Lemforder. Jeszcze czekam na cenę Blue Printa - ten o dziwo rozgranicza na mocowanie lewe i prawe, tak jak jest to w oryginale.

Może się okazać, że zarówno w Lemforder, jak i Sachs będzie poduszka Boge, więc co za różnica, które kupisz. Tak w skrócie, dla koncernu ZF, elementy gumowe przeważnie wykonuje Boge, amortyzatory, sprzęgła robi Sachs, sworznie, drążki, wahacze robi Lemforder. Oczywiście czasem zdarza się, że sprzęgła są od LUKa, albo AP.

Napisano

Wziąłem tego Lema w końcu, jutro będzie paczka to zobaczę :)

Zawiedziony jestem trochę, bo praktycznie wymieniłem zawieszenie na nowe z przodu i z tyłu. Są nowe tuleje, amortyzatory, sprężyny, łączniki i końcówki drążków oraz sworznie wahaczy, ale puka z prawej strony przy niskich prędkościach. Obstawiam górne mocowania, obecnie mam KYB, a wiele osób narzeka na mocowania od nich, więc zobaczę jak to wyjdzie na, mam nadzieję, lepszej jakości mocowaniach Lemfordera.

Koszt nowych oem poduszek i łożysk to około 700zł :facepalm:

Napisano

ale puka z prawej strony przy niskich prędkościach

Maglownica?

Napisano

Nie sądzę, bo ewidentnie z koła dochodzi ten stuk. Ale mam też kupiony ślizg do maglownicy, jak nie ucichnie po zmianie poduszek to zmienię ślizg :ok:

Napisano

U mnie jest "made in Taiwan"

Do mondeo mk4 wahacze przód też były z tego kierunku