Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z oponami z tyłu - hałasują

Featured Replies

Napisano

Mam wkurzający kłopot z oponami z tyłu. Huczą przy prędkosci od 20 - 40 km/h. Hałas jest naprawdę spory i nie wiem z czego wynika. Opony to Bridgestone Potenza 245/45 R18. Miałem je od nowości w samochodzie,w  tym roku wymieniłem dwie przednie na nówki i zostawiłem dwie tylne, bo gumiarze stwierdzili, że są w dobrym stanie. I te właśnie sztuki huczą. Nie są wyząbkowane, bieżnik ok, co może być powodem ?

Napisano

Czasem wyzabkowania nie widać na pierwszy rzut oka. Jedyne co możesz zrobić z tymi oponami to zamienić stronami, czasem to pomaga a nic nie kosztuje

Wysłane z mojego LIFETAB_S1034X przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jezdzilem kuedys na potenzach tylko ze w rozmiarze 225/45/17 i pamietam ze zawsze glosne byly jakby lozyska padly.

Napisano

Wczoraj zamieniłem potenzy na ecocontrole i w końcu mam cicho w samochodzie...205/55r16. Minus taki że na fuldach pływa dupa ale coś za coś

Napisano
  • Autor

Jezdzilem kuedys na potenzach tylko ze w rozmiarze 225/45/17 i pamietam ze zawsze glosne byly jakby lozyska padly.

kurde, a kupiłem dwie nowe  :ogien:

ale pamiętam jak były nowe, to było w porządku. Raczej coś z nimi jest nie tak, tylko nie wiem co.

Napisano

kurde, a kupiłem dwie nowe :ogien:

ale pamiętam jak były nowe, to było w porządku. Raczej coś z nimi jest nie tak, tylko nie wiem co.

Ja tak z jakimis firestonami mialem - 1 sezon ciche i fajne, a potem zaczely huczec, ze mysli wlasnych nie slyszalem

Napisano

Chyba Potenzy tak mają - mam już drugi komplet i to samo. Jedne i drugie na początku były ciche, a z wiekiem/zużyciem stały się głośne właśnie przy takich małych prędkościach. Geometria OK, opony równo zużyte, na zimówkach hałas znika, więc to na pewno opony.

Napisano

Mam wkurzający kłopot z oponami z tyłu. Huczą przy prędkosci od 20 - 40 km/h. Hałas jest naprawdę spory i nie wiem z czego wynika. Opony to Bridgestone Potenza 245/45 R18. Miałem je od nowości w samochodzie,w  tym roku wymieniłem dwie przednie na nówki i zostawiłem dwie tylne, bo gumiarze stwierdzili, że są w dobrym stanie. I te właśnie sztuki huczą. Nie są wyząbkowane, bieżnik ok, co może być powodem ?

Insignia ?

W firmowych dwa razy opony z tyłu były wymieniane bo się ząbkowały. Hałasowały dość znacznie, że się gadac nei dało  :(