Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomagacie potrzebującym?

Featured Replies

Napisano

Pomagam i czuję się zawiedziony kiedy ktoś mówi, że nie trzeba.

Wklepane Tapatalkiem na Meizu M2 Note

Napisano

No właśnie - co to za akcje z tymi Romami? :hmm:

W sobotę zrobiłem jakieś 250km w okolicach Krakowa i dwóch w różnych miejscach kiwało namiętnie... 8]:nie_wiem:

Kolesie, którzy albo jak się zatrzymasz to Cię skroją na kasę, albo będę biadolić, że nie mają paliwa, żebyś im pożyczył 100zł  na paliwo a w zamian dadzą Ci złoty łańcuch (oczywiście romskie złoto z tombaku).

Napisano

pomagam jak tylko mogę.

najciekawszą pomoc udzieliłem nie wysiadając z auta. Noc, deszcz i szczyt wzniesienia. boczny podmuch i motocyklista leży na asfalcie na przeciwnym pasie. zjehałem za niego i od razu awaryjne. żeby nikt go nie przejechał. motocyklista sie pozbierał, podziękował za zasłonięcie i odjechał.

Napisano

Pomagam jak tylko mogę.

Wyminana koła pod blokiem, bo sąsiadki koleżanka nie zauważyła, że na kapciu przyjechała.

Dwa razy motocykliści po szlifie. Raz lekkie otarcia i złamany palec. Opatrzenie ran oraz poinstruowanie by odwiedzili SOR na wszelki wypadek.

Drugi raz poważniej bo złamanie uda w kilku miescach po kolizji z osobówką. Zabezpieczenie poszkodowanego i przekazanie ratownikom.

Holowanie kilka razy.

Napisano

co prawda nie motoryzacyjne ale zainspirowany waszym pomaganiem pomogłem wczoraj starszemu panu :skromny: , poszedłem rano zrobić badania okresowe i przyszedł starszy pan który to wszedł poza kolejnością tuz przede mną twierdząc ze będzie robił badanie na glikiemie, ok wpuściłem gościa zwolniło się drugie miejsce w poborze krwi wchodzę i słyszę rozmowę że niepotrzebnie dziadzio brał ze sobą kanapkę bo teraz robi się badanie na glukozie,  dziadzio twierdzi ze tak mu lekarz kazał , do domu ma dość daleko i nie zdąży obrócić, nie ma pieniędzy przy sobie a na wtorek ma już omówioną wizytę u diabetyka(rozmowne przepychanki dość długo trwają), spytałem się pielęgniarki ile kosztuje ta glukoza po czym dałem dziadkowi pieniążki życząc zdrowia :skromny:

• 2 miesiące później...
Napisano

Staram się, chociaż dawno nie było okazji.

1. Zima, temp około -10 - holowanie kumpla bo fura stanęła. Nie umie jeździć na linie, więc ja jestem holowany jego autem. Zgaszony silnik, brak ogrzewania, otwarta szyba żeby nie parowało, brak wspomagania kiery i hamulców, i tak 50km...

2. Jadę patrz miasto i widzę że motocyklista w trakcie dosiadania maszyny się przewrócił, noga przygnieciona, nie ma szans żeby wylazł. Wysiadłem, nauczony doświadczeniem - tyłem do maszyny, chwyt za siedzenie i z kolan do góry - gość wyszedł, otrzepał się, podziękował i pojechał.

Z zabieraniem na stopa mam jedno niemiłe wspomnienie - wziąłem tak starszą kobitkę - kufa, auta przez tydzień nie mogłem wywietrzyć :-)

A generalnie to mamy zakaz zabierania autostopowiczów do służbowych aut...

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.