Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to zaczynam się PO mału chwalić :) .... C4GP II...

Featured Replies

Napisano

A wiesz może czy da się wgrać jakieś inne motywy liczników niż te które są fabryczne

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

A wiesz może czy da się wgrać jakieś inne motywy liczników niż te które są fabryczne

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Nie interesowałem się jeszcze tym :), na tą chwile poprzestałem na aktualizacji softu i map :)

Napisano

Nie interesowałem się jeszcze tym :), na tą chwile poprzestałem na aktualizacji softu i map :)

oooo powiesz cos wiecej ?

Napisano
  • Autor

oooo powiesz cos wiecej ?

??

No najnowszy soft - 12/2015 i ostatnie dostępne mapy 2016-2

Napisano

??

No najnowszy soft - 12/2015 i ostatnie dostępne mapy 2016-2

A mapki jak się wygrywa i sprawdza soft ?
Napisano
  • Autor

A mapki jak się wygrywa i sprawdza soft ?

długo trzyma naciśnięta palcem ikonę ustawień i wyskakuje okno z danymi

Napisano
  • Autor

No to się RWA JEGO NAĆ nacieszyłem dziewiczym autkiem.....

post-189431-0-28650400-1474396997_thumb.jpg

post-189431-0-83022400-1474397016_thumb.jpg

post-189431-0-13272700-1474397075_thumb.jpg

Napisano

auć  :(   szkoda, najgorszy tylni błotnik :no:

Edytowane przez szyman

Napisano

No to się RWA JEGO NAĆ nacieszyłem dziewiczym autkiem.....

Sam obdarles, czy jakas lajza zostawila taka pamiatke?

Napisano
  • Autor

Sam obdarles, czy jakas lajza zostawila taka pamiatke?

Żonę "zaatakowały" słupki chroniące szlaban w pracy ...... coś więcej mam pisać ?

Popracowałem trochę nad tym rozcinajac sobie prawą łapę, cudów nie będzie z ale jest nieco lepiej .... tak sobie wmawiam....

Jutro, hmmmm dziś zrobię zdjęcia i wrzucę.....

Ale jestem wqrwiony.....

Edytowane przez jedrocha

Napisano

Żonę "zaatakowały" słupki chroniące szlaban w pracy ...... coś więcej mam pisać ?

Popracowałem trochę nad tym rozcinajac sobie prawą łapę, cudów nie będzie z ale jest nieco lepiej .... tak sobie wmawiam....

Jutro, hmmmm dziś zrobię zdjęcia i wrzucę.....

Ale jestem wqrwiony.....

:facepalm: . Zrobić i przedstawić małżonce rachunek za naprawę niech zobaczy ile ją kosztowała jazda.

Napisano

:facepalm: . Zrobić i przedstawić małżonce rachunek za naprawę niech zobaczy ile ją kosztowała jazda.

Ewentualnie kupic mniejsze auto ;)

U mnie w robocie to chyba na palcach jednej reki policze niewiasty, ktore nie obdarly auta w garazu podziemnym...

Napisano
  • Autor

I co mi to da ? skoro z mojej kasy ? a zniżki też moje .... ehhhhhhh

Napisano
  • Autor

Ewentualnie kupic mniejsze auto ;)

U mnie w robocie to chyba na palcach jednej reki policze niewiasty, ktore nie obdarly auta w garazu podziemnym...

:) nie wpływa.... mam po wczorajszym podejrzenia, że C3 które podobno ktoś na mieście przytarł, w identyczny sposób :) nie było jednak zahaczone przez innego ....

generalnie, odkąd tam pracuje (4 lata) były w domu już 4 samochody i tylko jeden nie miał tej przypadłości C4GP, bo nim nie jeździła :)

C8, C3 i C4GPII miały/mają identyczne uszkodzenia, niestety najmłodsze i najdroższe ma największe straty ......

Pomijając wszystko, tego imbecyla który tak zamontował tę ochronę dla szlabanu przeciągnąłbym między ta bariera na samochodem. Debil zamontował to tak, że wystaje lub co najwyżej licuje się z poniższym bardzo wysokim krawężnikiem. Gdyby były te rury nieco cofnięte, to samochód nie poszedłby po nich bo koło by już trzymał krawężnik.

Ale w większości wieszają się na tym służbówki, więc nie ich problem ... tylko np. mój ....

Edytowane przez jedrocha

Napisano

Uuu ale niefajnie, a jak ktoś nie uważa, to zawsze ściany winne ;] Kiedys sobie załatwilem błotnik o słupek na parkingu. Tez jakis idiota je zamontował 

Napisano
  • Autor

Uuu ale niefajnie, a jak ktoś nie uważa, to zawsze ściany winne ;] Kiedys sobie załatwilem błotnik o słupek na parkingu. Tez jakis idiota je zamontował 

Siedzę i przeglądam NETa i tak mnie naszło, może mu zafundować chromy na ranty błotników ? jak w starych mercedesach :)

Może nie będzie najgorzej :)

3760679c760d5073.jpg

Mam już dużo fabrycznych dodatków chromowanych, może jakoś przypudruje tego pryszcza ??

Napisano

Siedzę i przeglądam NETa i tak mnie naszło, może mu zafundować chromy na ranty błotników ? jak w starych mercedesach :)

Może nie będzie najgorzej :)

Mam już dużo fabrycznych dodatków chromowanych, może jakoś przypudruje tego pryszcza ??

Air bumpy zamontuj ;)

Napisano
  • Autor

Air bumpy zamontuj ;)

To na drzwi :) a na błotniki ?

Napisano
  • Autor

Nie idźcie tą drogą :facepalm:

No mogą być czarne :) połysk :)

Napisano
  • Autor

no jeszcze ujdą

Ale do II jeszcze nic w ofercie nie ma :(

Napisano

Trzeba było wykupić ochronę zniżek
Napisano

świadomość kosztów jakie poniesiesz

Napisano
  • Autor

Trzeba było wykupić ochronę zniżek

Tia :) o wartości tej szkody :)

Mnie bardziej boli to że miałaby się na nim pojawić szpachla :) niż świadomość jej kosztów :)

przez 115000km i 2 lata koś jeżdżąc w Paryżu nie zrobił mu kuku, a w 1/100 tego już tak :/

Napisano
  • Autor

świadomość kosztów jakie poniesiesz

świadomość mam :)

całe drzwi w kolorze :) to koszt 700 :)

niestety z błotnikiem tak nie da rady ....

Napisano

Tia :) o wartości tej szkody :)

Wartość szkody + wartość straconej zniżki.

Parę stów będzie. A dopłata nie byłaby raczej taka kosztowna.

Poza tym przy opłacone ochronie zniżek nie ponosisz kosztów szkody - naprawiasz z AC.

Zresztą. Dziś szkoda mniejsza a jutro większa.

Mnie bardziej boli to że miałaby się na nim pojawić szpachla :) niż świadomość jej kosztów :)

przez 115000km i 2 lata koś jeżdżąc w Paryżu nie zrobił mu kuku, a w 1/100 tego już tak :/

Widzisz. Przed czymś takim nie da się zabezpieczyć. A przed kosztami tak.

Ale oczywiście Twój biznes.

Edytowane przez ochkarol

Napisano
  • Autor

Wartość szkody + wartość straconej zniżki.

Parę stów będzie. A dopłata nie byłaby raczej taka kosztowna.

Zresztą. Dziś szkoda mniejsza a jutro większa.

Widzisz. Przed czymś takim nie da się zabezpieczyć. A przed kosztami tak.

Ale oczywiście Twój biznes.

I tak mam udział własny przez 2 szkody szybowe sprzed kilku lat ... zatem 5% (min. 400zł) i tak byłbym lżejszy z tego odszkodowania....

Nic to, bije się z myślami co z tym zrobić, bo mnie ten widok wqr........a.

Napisano

Myślę (tak ma przyszłość) warto dopytać agenta.

Ja po trafieniu psa onegdaj. Od następnego roku ubezpieczeniowego zacząłem płacić za ochronę zniżek i przy całce na Stilonie mi się opłaciło.

Napisano

I tak mam udział własny przez 2 szkody szybowe sprzed kilku lat ... zatem 5% (min. 400zł) i tak byłbym lżejszy z tego odszkodowania....

Nic to, bije się z myślami co z tym zrobić, bo mnie ten widok wqr........a.

dobrze sfotografować kupić szpachle i jazda. niestety ale tego elementu nie wymienisz ot tak no chyba że ćwiartka

Napisano

Dokładnie. Potencjalny klient porównując wskazania miernika że zdjęciami będzie wiedział, że to obcierka a nie rozwalony cały błotnik czy drzwi.

Napisano
  • Autor

Dokładnie. Potencjalny klient porównując wskazania miernika że zdjęciami będzie wiedział, że to obcierka a nie rozwalony cały błotnik czy drzwi.

Ja dopiero go kupiłem, na tą chwilę chodzi o moje odczucia :) a nie o to co będzie za 3 lata myślał klient :)

Napisano

Myślę, że o jednym i o drugim warto pomyśleć.

No chyba, że masz zamiar jeździć nim do jego końca. ;-)

Napisano

Ja dopiero go kupiłem, na tą chwilę chodzi o moje odczucia :) a nie o to co będzie za 3 lata myślał klient :)

wspolczuje, teraz mnie rozumiesz :)

chociaz ty znasz sprawce :)

Edytowane przez PawelWaw

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zrobiłem foto (w dzień na dworze) ....

Nie poprawiło mi to humoru :/

post-189431-0-33041100-1476175546_thumb.jpg

post-189431-0-31622100-1476175549_thumb.jpg

post-189431-0-11607900-1476175553_thumb.jpg

post-189431-0-22695200-1476175556_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

A wczoraj wieczorem, podniosłem soft "tableta" do najwyższego dostępnego :)

05/04/2016 :)

niestety nic o zmianach różnicach nie powiem, bo auto widuje tylko w garażu :)

post-189431-0-23250500-1476175620_thumb.jpg

post-189431-0-73937900-1476175623_thumb.jpg

post-189431-0-51263400-1476175627_thumb.jpg

post-189431-0-01090900-1476175632_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

@@jedrocha przy okazji, do RNEG wyszedł moze nowszy soft ostatnio, czy juz nie wspieraja?

Ostatni znany to R_50 :)

Napisano
  • Autor

eeee..

Co "eeeee...." znasz wyższy :) ?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Gratulacje autka  :ok: - widzę, że przybywa na forum C4GPII.

Co do uszkodzeń to wiem jak to boli, bo moim sam się przytuliłem do słupka  :ogien:

Przy okazji mam pytanie odnośnie pokrętła głośności. Czy powinno mieć podświetlenie?

Zrobiłem u siebie zdjęcie softu i zauważyłem, że pokrętło głosu nie ma podświetlenia albo u mnie padła jakaś żarówka/dioda. Używam przycisków na kierownicy i nawet nie wiem czy to powinno świecić czy nie :)

Tak to wygląda u mnie (załącznik) - gdzieś tam po prawej jest to pokrętło ale w nocy go nie widać. 

Pozdrawiam,

Zbyszek

post-129431-0-85582400-1476999857_thumb.png

Napisano
  • Autor

Gratulacje autka  :ok: - widzę, że przybywa na forum C4GPII.

Co do uszkodzeń to wiem jak to boli, bo moim sam się przytuliłem do słupka  :ogien:

Przy okazji mam pytanie odnośnie pokrętła głośności. Czy powinno mieć podświetlenie?

Zrobiłem u siebie zdjęcie softu i zauważyłem, że pokrętło głosu nie ma podświetlenia albo u mnie padła jakaś żarówka/dioda. Używam przycisków na kierownicy i nawet nie wiem czy to powinno świecić czy nie :)

Tak to wygląda u mnie (załącznik) - gdzieś tam po prawej jest to pokrętło ale w nocy go nie widać. 

Pozdrawiam,

Zbyszek

Soft jest już nowszy :)

A pokrętło sprawdzę przy okazji - wydaje mi się że w nocy jak wracałem po kupnie to je widziałem :)

Napisano

A pokrętło sprawdzę przy okazji - wydaje mi się że w nocy jak wracałem po kupnie to je widziałem :)

Czy na nowym sofcie da się wyłączyć ADML?

Funkcja bardzo fajna, ale strasznie upierdliwa na myjni - jak woda leci po klamce to wykrywa to jak dotyk no i auto co chwila się zamyka albo otwiera. Szukałem takiej opcji, ale nie znalazłem. Teraz na czas mycia wrzucam kluczyk do środka więc się nie zamknie (wyciągam tylko wkładkę na wszelki wypadek ;) ).

Napisano
  • Autor

Funkcja bardzo fajna, ale strasznie upierdliwa na myjni - jak woda leci po klamce to wykrywa to jak dotyk no i auto co chwila się zamyka albo otwiera. Szukałem takiej opcji, ale nie znalazłem. Teraz na czas mycia wrzucam kluczyk do środka więc się nie zamknie (wyciągam tylko wkładkę na wszelki wypadek ;) ).

Szczerze... nie zwróciłem uwagi :) zazwyczaj siedzę w środku :)

Napisano

Szczerze... nie zwróciłem uwagi :) zazwyczaj siedzę w środku :)

He he, miałem na myśli taką z karcherem i szczotką gdzie sam myję  :)

Napisano

kluczyk w folie alumionowa i pod czapke :)

Napisano

To nic nie da. Musi być w środku żeby auto się nie zamknęło - inaczej jadąc w deszczu tez mógłby się zamknąć. Zamiast zrobić "fizyczny" przycisk w klamce to wymyślili jakieś "głaskanie". Btw. Jeśli masz dwa kluczyki w pobliżu np. Żona ma jeden i zostanie w aucie to drugim auta nie zamkniesz z zewnątrz.

Aaaaa... 

doczytałem ze aluminiowa ;) - nie testowalem, może stłumi sygnał

Edytowane przez ZbyszekN

Napisano

Miałem okazję sprawdzić w Picasso II (specyfakacja po 06.2015) i tez nie swieci. Trochę to dziwnie rozwiązali  :hmm:

Edytowane przez ZbyszekN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.