Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm włącza się bez powodu.

Featured Replies

Napisano

Nie znam się kompletnie na alarmach. Mam kilka dokumentów dodanych do samochodu, są papiery od Amervox PRO 9234, PRO100 i od czujników wstrząsu AS-9492. Czasami alarm potrafi się włączyć w środku nocy, a czasem jak przed chwilą, w zasadzie bez powodu.

Zostaje tylko wizyta u elektryka, żeby to jakoś wystroić?

Napisano

jedź do elektronika - powodów moze być dużo - np któraś krańcówka z drzwi, maski, klapy ma słaby styk po latach i daje zły sygnał.

Napisano

U mnie nawaliła syrena i też się włączał. Wymiana syreny załatwiła sprawę.

Napisano

Nie znam się kompletnie na alarmach. Mam kilka dokumentów dodanych do samochodu, są papiery od Amervox PRO 9234, PRO100 i od czujników wstrząsu AS-9492. Czasami alarm potrafi się włączyć w środku nocy, a czasem jak przed chwilą, w zasadzie bez powodu.

Wywalic to w diably bo i tak niczemu nie sluzy :ok:

Jak dla mnie to wszelkie alarmy powinny byc wrecz zabronione bo tylko bez sensu wyja po nocach...

Napisano

Dioda sygnalizacyjna alarmu nie daje znać ilością mignięć który czujnik zadziałał?

Napisano
  • Autor

Wywalic to w diably bo i tak niczemu nie sluzy :ok:

Jak dla mnie to wszelkie alarmy powinny byc wrecz zabronione bo tylko bez sensu wyja po nocach...

Też jestem tego zdania. Jeszcze jakbym sam montował to bym wiedział, gdzie co jest.

Dioda sygnalizacyjna alarmu nie daje znać ilością mignięć który czujnik zadziałał?

Raczej nie. Jedyne co znalazłem to centralka od czujnika wstrząsu, tam jest dioda czerwona i zielona oraz pokrętło regulacji czułości.

Napisano

@@analyzer64

A ma "obstrukcje" od tego alarmu ? Bo często można po ilości /szybkości migania diody sprawdzić dlaczego się wzbudził a to już trochę łatwiej szukać ...

Napisano
  • Autor

Mam ale ta dioda miga cały czas tak samo :) Spojrzę następnym razem jak się włączy alarm niespodziewanie :ok:

Napisano

sprawdz czy masz czujnik otwarcia maski i zobacz czy dobrze siedzi. U mnie po naprawie przy silniku byl tylko 'polozony' wiec maska go tylko lekko dociskala i wystarczylo leciutkie stukniecie albo bujniecie autem i zaraz wylo

Napisano

Mam ale ta dioda miga cały czas tak samo :) Spojrzę następnym razem jak się włączy alarm niespodziewanie :ok:

Może zasilanie centralki ma spadek napięcia i to uruchamia syrenkę.

Napisano
  • Autor

sprawdz czy masz czujnik otwarcia maski i zobacz czy dobrze siedzi. U mnie po naprawie przy silniku byl tylko 'polozony' wiec maska go tylko lekko dociskala i wystarczylo leciutkie stukniecie albo bujniecie autem i zaraz wylo

To właśnie sprawdzę, bo też pomyślałem :ok: