Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolizja utrata zniżek przez współwłaściciela

Featured Replies

Napisano

Cześć,

mam pytanie. Samochód jest zarejestrowany na osobę A, dopisany jest współwłaściciel B. Właściciel A powoduje kolizje tym samochodem z swojej winy. Czy w takim wypadku współwłaściciel B też traci część zniżek? pozdrawiam

Napisano

Cześć,

mam pytanie. Samochód jest zarejestrowany na osobę A, dopisany jest współwłaściciel B. Właściciel A powoduje kolizje tym samochodem z swojej winy. Czy w takim wypadku współwłaściciel B też traci część zniżek? pozdrawiam

Traci...

Napisano

Cześć,

Traci. Tak sam jak od razu zyskuje zniżki jak się dopisuje.

Napisano

Traci. Tak sam jak od razu zyskuje zniżki jak się dopisuje.

Masz na myśli, że od razu dostaje np. 60% zniżek od właściciela, po roku się "odczepia" od tamtego auta i już ma samemu tyle nagromadzone? To chyba nie wszędzie tak działa

Napisano

Jak się "odczepisz" to masz tyle ile nazbierałes przez ten czas sam.

Napisano

Jak się "odczepisz" to masz tyle ile nazbierałes przez ten czas sam.

To już kwestia gdzie, choć teraz może uszczelnili systemy, ja się doczepiłem w MTU w 2005 i odczepiłem 2007 z max zniżkami.

Co więcej w 2009 dostałem w Hestii max znizek na AC z powodu maxa na OC.

Napisano

No, ale to było 10 lat temu.  :facepalm: Trochę się od tego czasu pozmieniało w ubezpieczeniach, nieprawdaż?;)

Napisano

Może po dwóch latach coś się zmieniło, ale baza UFG działa po PESELu i jak miałem szkodę autem zatejestrowanym na kogoś innego, to ja miałem zwyżkę, a nie właściciel auta.

Napisano

Bierzesz współwłaściciela by mieć zniżki to tak samo ze stratą i tyle...

Napisano

Może po dwóch latach coś się zmieniło, ale baza UFG działa po PESELu i jak miałem szkodę autem zatejestrowanym na kogoś innego, to ja miałem zwyżkę, a nie właściciel auta.

Nigdzie nie ma wzmianki o moich 3 szkodach autem firmowym. Możliwe, że firm by to nie tyczylo?

Napisano

Nigdzie nie ma wzmianki o moich 3 szkodach autem firmowym. Możliwe, że firm by to nie tyczylo?

Auto jest zarejestrowane na firmę i polisa jest na firmę?

Napisano

Auto jest zarejestrowane na firmę i polisa jest na firmę?

Tak, na Sp. z o.o.

Napisano

Tak, na Sp. z o.o.

To wtedy są zupełnie inne zasady.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Dobra, to jakie sa zasady dla spółki cywilnej (w polisie imie i nazwisko wspolnika spolki)?

Właśnie moj brachol sie dowiedzial, ze w UFG wisi na nim szkoda z AC i OC uczyniona autem sluzbowym w styczniu 2015.

Przy wczesniejszych ubezpieczeniach w wrzesniu 2015, wrzesniu 2016 bylo czysto w systemie.

O ile dobrze pamietam wpisala to BENEFIA.

Z powyzszego wyszlo ok 1500zl zamiast 580.

Agent jak mantra cedzi "pozmieniaalo sie ostatnio, oj pozmienialo".

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano

Dobra, to jakie sa zasady dla spółki cywilnej (w polisie imie i nazwisko wspolnika spolki)?

Właśnie moj brachol sie dowiedzial, ze w UFG wisi na nim szkoda z AC i OC uczyniona autem sluzbowym w styczniu 2015.

Przy wczesniejszych ubezpieczeniach w wrzesniu 2015, wrzesniu 2016 bylo czysto w systemie.

O ile dobrze pamietam wpisala to BENEFIA.

Z powyzszego wyszlo ok 1500zl zamiast 580.

Agent jak mantra cedzi "pozmieniaalo sie ostatnio, oj pozmienialo".

Skoro nagle pojawiła się szkoda, to pytanie do UFG/Benefii.

Napisano

Skoro nagle pojawiła się szkoda, to pytanie do UFG/Benefii.

Oczywiscie.

Burdel w tym UFG i TU jak wszedzie.

Z ciekawostek to rozmawialem wlasnie z kolega, ktory 5 lat temu przytarl kogos pod blokiem.

Przyznal sie, nie uciekl, podpisal oswiadczenie i od tamtej pory sluch po tej akcji zaginal.

Ubezpieczajac auta mowil agentom co i jak, a oni twierdzili, ze skoro nie ma w UFG to nie bylo calej akcji.

Co wiecej kolega nigdy nie dostal zadnego dodatkowego papierka, np. do potwierdzenia owej obcierki, wiec w koncu stwierdzil, ze szkoda niewielka to ktos chyba zrezygnowal z wystapienia do ubezpieczyciela.

Poszedl teraz ubezpieczac kolejne auto, a tu zonk - pojawila sie szkoda z przed 5 lat.

Napisano

Guzik prawda, patrz mój wątek o kamieniu w szybę auta firmowego. :)

Napisano

Cześć,

Znasz jakieś OC komunikacyjne na kierowcę, a nie na auto? Współwłaściciele mogą nawet nie mieć prawa jazdy a auto prowadzić kochanek żony jednego ze współwłaścicieli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.