Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vovo S60 cross country/V40 cross country.

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Znajomy planuje zakup jednego z wyżej wymienionych modeli S60 II gen. lub V40 . Jednostka napędowa jaka go interesuje to diesel. Z tego co się dowiedziałem to w S60 cc było produkowane od 2015 roku i były 3 silniki od 1.6 po 2.4 W grę wchodzi raczej 2.0 lub 2.4

Co do V40 cc to tutaj produkcja od 2012 roku silniki podobnie od 1.6, ale do 2.0 z dwoma wersjami KM. W grę wchodzi również tylko 2.0 

Czy są jakieś przeciwwskazania do zakupu któregoś z tych modeli? Auto na kolejne 6-7 lat jazdy. Jakiś DPF czy inne problemy? Auto w większość eksploatowane w mieście, ale ma być diesel. Chyba, że Volvo ma jakąś rewolucyjną bezawaryjną benzynę, to może uda mi się go przekonać  ;]

Obecnie jeździ Volvo S40 z 2009 roku i myśli o wymianie.

Dzięki za opinie   :piwko:

Napisano

Witajcie

Znajomy planuje zakup jednego z wyżej wymienionych modeli S60 II gen. lub V40 . Jednostka napędowa jaka go interesuje to diesel. Z tego co się dowiedziałem to w S60 cc było produkowane od 2015 roku i były 3 silniki od 1.6 po 2.4 W grę wchodzi raczej 2.0 lub 2.4

Co do V40 cc to tutaj produkcja od 2012 roku silniki podobnie od 1.6, ale do 2.0 z dwoma wersjami KM. W grę wchodzi również tylko 2.0 

Czy są jakieś przeciwwskazania do zakupu któregoś z tych modeli? Auto na kolejne 6-7 lat jazdy. Jakiś DPF czy inne problemy? Auto w większość eksploatowane w mieście, ale ma być diesel. Chyba, że Volvo ma jakąś rewolucyjną bezawaryjną benzynę, to może uda mi się go przekonać  ;]

Obecnie jeździ Volvo S40 z 2009 roku i myśli o wymianie.

Dzięki za opinie   :piwko:

Generalnie 60 to schodzacy juz model, 40 sa nowsze, i niedawno mialy lifting. Osobiscie poczekalbym do nastepnego roku na nastepce 60   :)

Napisano
  • Autor

Nie wiem na jaki wydatek jest przygotowany, ale w grę wchodzi nowe lub max 2 letnie auto   :)

Napisano

Nie wiem na jaki wydatek jest przygotowany, ale w grę wchodzi nowe lub max 2 letnie auto   :)

Wiem, ze Volvo PL oferuje teraz dosc duze znizki na xc60, moze niech też to sprawdzi   :)

Napisano

Wiem, ze Volvo PL oferuje teraz dosc duze znizki na xc60, moze niech też to sprawdzi   :)

Przysłali "specjalną super wypas ekskluziw" ofertę. Tylko dla wybranych - ta akurat adresowana do kancelarii prawniczej średniej wielkości (większość personelu stać na ich samochody). I ile tego rabatu dali?

W zależności od modelu 10-15%.   ;]

Jak dla mnie to nie są duże zniżki.

Napisano

Przysłali "specjalną super wypas ekskluziw" ofertę. Tylko dla wybranych - ta akurat adresowana do kancelarii prawniczej średniej wielkości (większość personelu stać na ich samochody). I ile tego rabatu dali?

W zależności od modelu 10-15%.   ;]

Dokladnie, na Pajero daja 100kPLN ;)

Napisano

Dokladnie, na Pajero daja 100kPLN ;)

Nie dają. Ale nawet jakby dawali to Pajero akurat jest modelem, który na naszym rynku nie ma zbyt wielu zalet i nikt go nie kupuje. Więc logiczne że chcą się pozbyć demówek za wszelką cenę.

Ale ja nie o tym. IMO 10% to jest rabat który da radę wyciągnąć człowiek z ulicy, nawet w Volvo.

Napisano

Nie dają. Ale nawet jakby dawali to Pajero akurat jest modelem, który na naszym rynku nie ma zbyt wielu zalet i nikt go nie kupuje. Więc logiczne że chcą się pozbyć demówek za wszelką cenę.

Ale ja nie o tym. IMO 10% to jest rabat który da radę wyciągnąć człowiek z ulicy, nawet w Volvo.

To idz I wyciagnij 10% na Mazde ;]

Napisano

To idz I wyciagnij 10% na Mazde ;]

Ale ja tu o Volvo piszę. Wiem że są firmy co nic nie dają. Ale jak ktoś już przysyła "hiper ekskluziw" ofertę to mógłby się wysilić na więcej niż daje ludziom z ulicy.

Napisano
  • Autor

Dobra, napiszcie mi czy te samochody z tymi silnikami to kupa czy warto się interesować   :phi:

Napisano

A czego oczekujesz po nowych modelach? Lac paliwo i jezdzic.

Pytanie kto sprzeda dobrego 2 latka? Bedzie ciezko po wypozyczalni zwlaszcza w wersji CC. Bardziej po leasingu a to jakies 3-4 latki wchodza w gre. Jak mowimy o nowce to brac, jezdzic i nie zwracac uwagi na silnik. 

Napisano
  • Autor

Pytanie kto sprzeda dobrego 2 latka? Bedzie ciezko po wypozyczalni zwlaszcza w wersji CC. Bardziej po leasingu a to jakies 3-4 latki wchodza w gre. Jak mowimy o nowce to brac, jezdzic i nie zwracac uwagi na silnik. 

Znajomy chce albo nówkę, albo demówkę tak jak obecne auto którym jeździ.

Napisano

Znajomy chce albo nówkę, albo demówkę tak jak obecne auto którym jeździ.

A no to w takim wypadku 2.4 bedzie ciezko. Jak mu bardzo ale to bardzo potrzebny diesel to znajdzie raczej 1.6 Swojego czasu sie interesowalem V40 ale odpuscilem bo nie ma nic lepszego czego nie mialoby BMW 3. No oprocz drozszego serwisu w Volvo. Czy demo czy nowka to bedzie na gwarancji wiec ja bym sie nie przejmowal i kupil 1.5T albo 2.0T benzynowe. Rozrzut ceny pomiedzy V40 a S60 to juz troszku duzy jest.

Napisano

Pewnie o to chodzi, ze rabaty sie łaczą :hehe:

Napisano

Pewnie o to chodzi, ze rabaty sie łaczą :hehe:

Poważnie powątpiewam.

Napisano
  • Autor

Do gry wchodzi jeszcze V60 cross country  ;]

Napisano

Do gry wchodzi jeszcze V60 cross country ;]

Jest super. Jak dla mnie duzo fakniejszy nix xc60 a ja lubie suvy.
Napisano

Trzeba tylko pamietac, ze w nowym Aveo jest wiecej miejsca w srodku niz w S V60 widzialem kiedys porownanie w AS.

Napisano

Trzeba tylko pamietac, ze w nowym Aveo jest wiecej miejsca w srodku niz w S V60 widzialem kiedys porownanie w AS.

W tym Aveo?

aveo-5d-2012_metalik_blekitny.jpg

raczysz żartować      ;l

Napisano

W zależności od modelu 10-15%. ;]

Obecnie ponad 20%.

Mój test v40 cc:

https://prawoimotoryzacja.blogspot.com/2016/10/szwedzki-minimalizm.html?m=1

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

W tym Aveo?

aveo-5d-2012_metalik_blekitny.jpg

raczysz żartować      ;l

Tak w tym. :skromny: 

Napisano

O Jezusie :facepalm: autocentrum czy Mark Drives to to nie jest :phi:

Coś Ci sie nie podoba? ;] Akurat dla mnie Mark Drives jest bardzo przeciętny. Często mówi od rzeczy

Napisano

Tak w tym. :skromny:

Więc nie miałem okazji siedzieć albo w jednym albo w drugim   :)

Napisano

W Dom Volvo masz caly plac dobrych 1-3 letnich V40.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.