Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to znaczy "stare paliwo"?

Featured Replies

Napisano

a kto co powiedział, że na SKP podpinają analizę spalin w czasie badania  :facepalm:

jeżdżę różnymi samochodami na przeglądy i nic takiego nie zauważyłem  :hmm:

No jak podjedzie sprawdzić, czy katalizator działa to jak diagnosta sprawdzi? Powącha spaliny czy poliże? ;l

Poza tym, na wsi może nie sprawdzają spalin podczas badań, u mnie tak.

Napisano

No jak podjedzie sprawdzić, czy katalizator działa to jak diagnosta sprawdzi? Powącha spaliny czy poliże? ;l

Poza tym, na wsi może nie sprawdzają spalin podczas badań, u mnie tak.

jak będziesz chciał ekstra usługę to pewnie wsadzi analizator w rurę, normalnie nie spotkałem się z takim zachowaniem od kilku lat 

przynajmniej we wsi warszawa nikt nie sprawdza spalin na zwykłej kontroli 

Edytowane przez chris_666

Napisano

jak będziesz chciał ekstra usługę to pewnie wsadzi analizator w rurę, normalnie nie spotkałem się z takim zachowaniem od kilku lat 

To teraz przeczytaj raz jeszcze, po co Fred ma jechać do ASO/SKP. 

Napisano

ja tam nie raz zjeżdżałem stare paliwo, i jedyne co zauważyłęm to taki charakterystyczny kamforowatry zapach ze spalin ;]

Napisano

To teraz przeczytaj raz jeszcze, po co Fred ma jechać do ASO/SKP. 

ma jechać sprawdziś sobie czy katalizator jeszcze dycha - co akurat nie zawsze da się sprawdzić analizatorem , bo mogę ci pokazać kilka samochodów bez katalizatora, które spełniają normy  :hehe:

Napisano

ma jechać sprawdziś sobie czy katalizator jeszcze dycha - co akurat nie zawsze da się sprawdzić analizatorem , bo mogę ci pokazać kilka samochodów bez katalizatora, które spełniają normy  :hehe:

Są normy i normy. Gaźnikowce spełniają swoje normy, z jednopunktowym wtryskiem spełniają normy - każdy swoje, jeśli sprawny to zwykle ze sporym zapasem. I tak samo, sprawny katalizator zwykle oczyszcza spaliny tak, że nie ma problemu z trzymaniem się w danej normie, ba, spełnia jej wymagania ze sporym zapasem. Jego brak lub zużycie już takiego marginesu "swobody" nie daje - lub normy zostają przekroczone -  i będzie to widać w analizie składu spalin.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj pojechałem Fiatem zrobić mu tę analizę spalin i wszystko gra. Do słabych wyników jeszcze daleko.

Edytowane przez fred77

Napisano

W mieście Wrocławiu sprawdzali mi spaliny tylko na świeżo otwartej SKP.

Napisano

Dzisiaj pojechałem Fiatem zrobić mu tę analizę spalin i wszystko gra. Do słabych wyników jeszcze daleko.

Pewnie analizator "spreparowany" tak, aby zawsze pokazywał "w normie"...   :hehe:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.