Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BzAK - kabina prysznicowa w małej łazience

Featured Replies

Napisano

W domu na parterze mamy taką oto łazienkę. Wymiary 145 na 230 cm, okno 60 cm, na kabinę pozostaje około 82 cm przy oknie i 86 cm przy toalecie.

post-138756-0-35134100-1479078031_thumb.jpg

W projekcie przewidziano kabinę 80x80, my myśleliśmy o takiej bezbrodzikowej bądź z minimalnym brodzikiem (slim), ale ostatnio zaczęliśmy myśleć o walk-in. Z kolei jeden z kafelkarzy mówi, że on zrobiłby kabinę łącznie z oknem (czyli 80x140cm). No i z małej łazienki, która miała być szybka i bezproblemowa zrobił się problem. Czy taka mała kabina walk-in ma w ogóle rację bytu? Jak się sprawują takie kabiny z oknem?

Napisano

A jak mają się sprawować?

Zrób lekki murek kilka cm ponad podłogę, szkło pomiędzy prysznic a toaletę, ewentualnie po drugiej stronie szklane drzwi.

Napisano

W domu na parterze mamy taką oto łazienkę. Wymiary 145 na 230 cm, okno 60 cm, na kabinę pozostaje około 82 cm przy oknie i 86 cm przy toalecie.

attachicon.gifłazienka.jpg

W projekcie przewidziano kabinę 80x80, my myśleliśmy o takiej bezbrodzikowej bądź z minimalnym brodzikiem (slim), ale ostatnio zaczęliśmy myśleć o walk-in. Z kolei jeden z kafelkarzy mówi, że on zrobiłby kabinę łącznie z oknem (czyli 80x140cm). No i z małej łazienki, która miała być szybka i bezproblemowa zrobił się problem. Czy taka mała kabina walk-in ma w ogóle rację bytu? Jak się sprawują takie kabiny z oknem?

a nie myślałeś o tym by wybudować ściankę tam gdzie ma być kabina? Dać drzwi wnękowe do kabiny przy ściance, a na ściane zamontować wc bądź umywalkę? Myślę, że zyskałbyś troszkę miejsca:) Na Twoim rysunki między muszlą a brodzikiem;)?

Edytowane przez Tommmm

Napisano

Kabina walk-in to świetnie wygląda na wystawie w salonach.

Raz byłem w hotelu z taką kabiną i niestety ale jednak woda się przedostaje na zewnątrz od rozprysków.

Ja bym zrobił kabinę przez całą szerokość łazienki z liniowym odpływem w podłodze i drzwiami suwanymi.

Napisano

I okno w tej kabinie?

No - czemu nie.

Wykleić 2/3 matową folią.

Napisano
  • Autor

Kabina walk-in to świetnie wygląda na wystawie w salonach.

Raz byłem w hotelu z taką kabiną i niestety ale jednak woda się przedostaje na zewnątrz od rozprysków.

Ja bym zrobił kabinę przez całą szerokość łazienki z liniowym odpływem w podłodze i drzwiami suwanymi.

To chlapanie, to chyba największy minus. O ile w dużej łazience jeszcze ujdzie, to w małej będzie zachlapane wszystko.

Z drzwiami, myślałem  nad otwieranymi  do wewnątrz, ale przesuwane też warte rozważenia

I okno w tej kabinie?

Czy w kabinie, czy zaraz obok niej i tak trzeba będzie zastosować mleczną folię lub zamykać roletę. 

Ale zwróciłeś mi uwagę na inną rzecz - wypadałoby przesunąć puszkę któ©a jest koło okna (z kablami od rolety)

Napisano

Czy w kabinie, czy zaraz obok niej i tak trzeba będzie zastosować mleczną folię lub zamykać roletę. 

Ale zwróciłeś mi uwagę na inną rzecz - wypadałoby przesunąć puszkę któ©a jest koło okna (z kablami od rolety)

Gdybyś wykorzystał całą szerokość łazienki to miałbyś pewnie grubo ponad metr szerokości kabiny. Ja mam chyba 120 cm i uważam, że to minimum do komfortowego mycia. :)

Napisano
  • Autor

Gdybyś wykorzystał całą szerokość łazienki to miałbyś pewnie grubo ponad metr szerokości kabiny. Ja mam chyba 120 cm i uważam, że to minimum do komfortowego mycia. :)

Kabina na całą szerokość będzie miała 80x140.

Czasem na jakimś wyjeździe trafi się kabinka 80x80 - da się w tym umyć, ale to tak samo jak da się Fiatem Cinquecento pojechać na dwutygodniowy urlop 4-to osobową rodziną ;)

W sumie to najbardziej skłaniam się do opcji "na całą szerokość". 

Edytowane przez Majkiel

Napisano

attachicon.gifłazienka.jpg

Mam podobny rozkład, tylko jedne drzwi. Od lewej mam ściane z oknem (pow 2m), prysznic, umywalkę, kibel i ścianę z wejsciem. Brodzika nie mam, tylko pochyloną posadzkę do odpływu liniowego w posadzce, po ok 1m mam zamontowaną taflę szkła oddzielającą prysznic od reszty. W sumie proste i praktyczne.

Napisano

To chlapanie, to chyba największy minus. O ile w dużej łazience jeszcze ujdzie, to w małej będzie zachlapane wszystko.

Z drzwiami, myślałem nad otwieranymi do wewnątrz, ale przesuwane też warte rozważenia

W hotelu nie ma problemu bo rzucasz ręcznik na podłogę bo i tak się zmienia.

W domu raczej nie będziesz miał zmiany ręczników 7 x w tygodniu bo musiałbyś pralnię otworzyć ;l

Zresztą w hotelu jak się nachlapie to nie ty sprzątasz.

A otwieranie do wewnątrz to ma tylko jedną zaletę (woda ścieka do wewnątrz kabiny) a tak to same wady (zawsze bardziej podatny na uszkodzenie mechanizm, ograniczenie miejsca wewnątrz przy otwartych drzwiach itp.)

Następna łazienka, którą będę robić będzie miała następujące kryteria: najłatwiejsza do utrzymania w czystości, najprostsze mechanizmy.

A jak będę chciał wydziwione to se internet odpalę i pooglądam na obrazkach :hehe:

Napisano

W hotelu nie ma problemu bo rzucasz ręcznik na podłogę bo i tak się zmienia.

W domu raczej nie będziesz miał zmiany ręczników 7 x w tygodniu bo musiałbyś pralnię otworzyć ;l

Zresztą w hotelu jak się nachlapie to nie ty sprzątasz.

A otwieranie do wewnątrz to ma tylko jedną zaletę (woda ścieka do wewnątrz kabiny) a tak to same wady (zawsze bardziej podatny na uszkodzenie mechanizm, ograniczenie miejsca wewnątrz przy otwartych drzwiach itp.)

Następna łazienka, którą będę robić będzie miała następujące kryteria: najłatwiejsza do utrzymania w czystości, najprostsze mechanizmy.

A jak będę chciał wydziwione to se internet odpalę i pooglądam na obrazkach :hehe:

Miałem z płytek z odpływem liniowym i przesuwnymi drzwiami i był genialny. :ok:

Napisano

Ja mam na całą szerokość. Jakieś 160 cm. Dwie osoby się mieszczą, ino prysznic jest na jednej ścianie tylko...

Napisano

Miałem z płytek z odpływem liniowym i przesuwnymi drzwiami i był genialny. :ok:

A w standardowych "blokowych" posadzkach idzie włożyć liniowy odpływ ?

Bo chciałbym mieć taką kabinę - posadzka z płytek i pod tym odpływ liniowy.

Napisano

A jak będę chciał wydziwione to se internet odpalę i pooglądam na obrazkach

Nie ma nic latwiejszego w utrzymaniu czystosci niz walk-in - szczegolnie jesli od reszty lazienki oddziela ja jeden kawalek szkla bez przetloczen, zakamarkow i innych takich. Przetarcie podlogi i szyby to pikus w porownaniu do walki z kamieniem i innym syfem osadzajacym sie wszedzie gdzie ciezko dotrzec :) A i przy korzystaniu z normalnych kabin podloga wokol i tak zazwyczaj jest pochlapana :)

Autorowi tez bym radzil scianke (czy to murowana czy z kawalka szyby) rownolegle do sciany z oknem i wejscie 'na wysokosci' okna. Nie wiem tylko jak takie sasiedztwo zniesie samo okno :hmm:

Edytowane przez luccass

Napisano

jasne. Ja tak mam zrobione.Świetna sprawa :ok: 

Napisano

Oczywiście. Mam w prysznicu dokładnie te same płytki co na ścianach i podłodze.

Napisano

jasne. Ja tak mam zrobione.Świetna sprawa :ok:

No to następną łazienkę sobie tak zrobię.

Napisano
  • Autor

Nie ma nic latwiejszego w utrzymaniu czystosci niz walk-in - szczegolnie jesli od reszty lazienki oddziela ja jeden kawalek szkla bez przetloczen, zakamarkow i innych takich. Przetarcie podlogi i szyby to pikus w porownaniu do walki z kamieniem i innym syfem osadzajacym sie wszedzie gdzie ciezko dotrzec :) A i przy korzystaniu z normalnych kabin podloga wokol i tak zazwyczaj jest pochlapana :)

Autorowi tez bym radzil scianke (czy to murowana czy z kawalka szyby) rownolegle do sciany z oknem i wejscie 'na wysokosci' okna. Nie wiem tylko jak takie sasiedztwo zniesie samo okno :hmm:

Okno "da radę", główna część kabiny (jeśli tak to można nazwać) będzie w tym miejscu co na rysunku - tam jest przyłącze baterii, więc w miejscu okna nie będzie lejącej się wody.

W sumie wyszło na to, że i walk-in i kabina na całą szerokość mają około 80cm ścianki i 60-cio centymetrowe wejście, w które wstawię jakieś zamknięcie, jak najbardziej szklane i bez zbędnych dodatków.

Napisano

Z drzwiami, myślałem  nad otwieranymi  do wewnątrz, ale przesuwane też warte rozważenia

Mam walk-in bez drzwi, jedynie w wejściu mała listewka z przezroczystego plastiku, taki półwałek o wysokości 1cm. Odpływ daje radę odprowadzać wodę, a poza kabinę tylko trochę rykoszetem pryska na dywanik. Jestem bardziej niż usatysfakcjonowany z takiego rozwiązania  :ok:

Napisano

Jeśli grubość wylewki na to pozwala, to owszem.

Sprawdź jaka jest grubośc wylewki i wybierz syfon, który da się zamontować. Żeby stropu nie ruszyć.

Napisano

Nie chlapie się tak jakby się wydawało ;) Odpuść drzwi suwane, upierdliwość czyszczenia. 

Zrób ściankę szklaną ok. 90 cm i drzwi wahadłowe. Np. takie http://www.sanswiss.pl/#produkty/kabiny-prysznicowe/swing-line

Napisano

albo kup gotowca

http://www.omnires.pl/oferta/kabiny_prysznicowe/omnires/manhattan/manhattan_adc80x/

http://www.omnires.pl/oferta/kabiny_prysznicowe/omnires/omnires_s/omnires_s-80k_tr/

modele odwracalne

jak sie zdecydujesz na powyzsze, daj znac 

moze zalatwie jakas lepsza cene

Napisano

Nie chlapie się tak jakby się wydawało ;) Odpuść drzwi suwane, upierdliwość czyszczenia. 

Zrób ściankę szklaną ok. 90 cm i drzwi wahadłowe. Np. takie http://www.sanswiss.pl/#produkty/kabiny-prysznicowe/swing-line

Zależnie - ja miałem i jest spoko. :ok:

Napisano
  • Autor

No własnie drzwi suwane najmniej mnie przekonują. Mechanizmy, rowki, kółeczka..... Jeszcze dodatkowa (górna) szyna w poprzek łazienki. także zdecyduje się na drzwi jak najbardziej szklane, bez żadnych obramowań itp. Jak się zostawi otwarte - będzie walk-in ;) 

Napisano
  • Autor

Wracając do tematu łazienki. Odpływ liniowy - możecie polecić bądź odradzić jakąś firmę? Nie chcę kupić nierdzewki rdzewiejącej szybciej niż blacha w Uno ;) Wolałbym też nie zapłacić za głupią kratkę więcej niż za całą łazienkę. 

Napisano

Mamy Vabo  od 4,5 roku. Hula ;)

Na początku mieliśmy maskownicę wypełnioną płytkami http://www.vabo.pl/produkt/standard-proste/ale musieliśmy zmienić na zwykłą maskownicę http://www.vabo.pl/produkt/standard-proste-2/ bo nie zawsze woda spływała tak jak powinna (zwłaszcza jak ja brałam prysznic :D ) ;)

a czemu nie spływała ? Ja mam taką i nawet jak używam deszczownicy (a wtedy leci mnóstwo wody) to jest w miarę OK.

Napisano

a czemu nie spływała ? Ja mam taką i nawet jak używam deszczownicy (a wtedy leci mnóstwo wody) to jest w miarę OK.

AFAIR tam był jakiś błąd konstrukcyjny. Być może akurat trafiliśmy na wadliwą partię.

Dorzucę, że Vabo bardzo łatwo się czyści. Maskownicę wystarczy przetrzeć, koryto odpływu po całym syfie, który spływa z człowieka, wymaga kilku minut czyszczenia. Sam syfon to kwestia opróżnienia koszyka i nasypania kreta.

Napisano

AFAIR tam był jakiś błąd konstrukcyjny. Być może akurat trafiliśmy na wadliwą partię.

Dorzucę, że Vabo bardzo łatwo się czyści. Maskownicę wystarczy przetrzeć, koryto odpływu po całym syfie, który spływa z człowieka, wymaga kilku minut czyszczenia. Sam syfon to kwestia opróżnienia koszyka i nasypania kreta.

ano właśnie. Ja mam coś podobnego i również bardzo łatwo się czyści. Inna sprawa, że u mnie majster robił wszystko na płasko, więc nie ma spadku.

mankiety_1.jpg

Napisano

Jak to nie ma spadku? To jak spływa woda?

Jakos splywa :) Sam sie dziwie. Ale wygladalo plasko i sprawdzalem poziomica i jest plasko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Jak to nie ma spadku? To jak spływa woda?

Napięcie powierzchniowe i woda się powoli "wciąga" w stronę ujścia, czyli odpływu :)

Jak masz dziurę w płaskim pojemniku to w końcu przecież prawie całość w końcu spłynie :)

Napisano

Wracając do tematu łazienki. Odpływ liniowy - możecie polecić bądź odradzić jakąś firmę? Nie chcę kupić nierdzewki rdzewiejącej szybciej niż blacha w Uno ;) Wolałbym też nie zapłacić za głupią kratkę więcej niż za całą łazienkę. 

Kessel. Miłym dodatkiem jest dwustronna maskownica - stalowa i z miejscem na wklejenie czegokolwiek, np. płytki. Jako peryferia można dokupić sitko lub suchy syfon - niby zwiększa przepustowość, ale nie mam, więc nie wiem jak w praktyce.

Napisano

Napięcie powierzchniowe i woda się powoli "wciąga" w stronę ujścia, czyli odpływu :)

Jak masz dziurę w płaskim pojemniku to w końcu przecież prawie całość w końcu spłynie :)

Być może. Ale drobna pomoc w postaci małego, niezauważalnego pod stopami spadku, nie zaszkodzi.

Napisano

Być może. Ale drobna pomoc w postaci małego, niezauważalnego pod stopami spadku, nie zaszkodzi.

Tego nie neguję. :) U mnie jest minimalny (1cm na 1,4m?), bo by się za bardzo rzucało w oczy, że nie ma kątów prostych na rogach konstrukcji kabiny. I w sumie ten spadek jakoś nie daje zbyt dużo.

Napisano

Ja od nastu lat sie w kabinie osiemdziesiątce kąpię (co gorsza polokrągłej) i jakos na klaustrofobie nie zdechlem ;]

Jesli to nie jest glowna lazienka w domu, tylko "ta druga" to spokojnie styknie.

Napisano

Jak kilka lat temu robiłem remont, to chciałem odpływ liniowy i płytki. Żadnego brodzika.

Miałem już upatrzoną kabinę półokrągłą ze skrzydłami, które dawały się złożyć "do środka" i były mocowane bezpośrednio do ścian. Podobne do tych, tylko nie było ani kawałka "ścianki":

652aa1306a8c6b7a6420973ad12bc2bc_222.jpg

Teraz dokładnie takiej nie mogę wygooglać.

Krzywizna drzwi pozwalała złożyć je do środka pomimo zestawu prysznicowego i baterii na ścianie. Dzięki takiemu złożeniu prawie cała powierzchnia łazienki była do dyspozycji.

Ale pomyślałem, że zobaczę, jak będzie bez kabiny. I tak już piąty rok jest. I w następnej łazience będzie tak samo. Wcale się tak nie chlapie, jak się obawiałem a żadne ścianki nie przeszkadzają.

Oczywiście spadek jest, ale jak ktoś ma namiary na tak genialną powłokę hydrofobową, że woda spłynie to poproszę. Ja muszę machać ściągaczką po każdym użyciu.

Minusem jest to, że jednak nie da się w rogu dobrze ściągnąć i jednak z kamieniem trzeba powalczyć od czasu do czasu.

Napisano

ja mam 100 x 100 i uważam, ze to dużo. Sam brodzik mam 80x80 a reszta to cokół z kafelków 20 cm (brodzik nie jest centralnie).

Na tym cokole stoją szampony, płyny itp 

Napisano

ja mam 100 x 100 i uważam, ze to dużo. Sam brodzik mam 80x80 a reszta to cokół z kafelków 20 cm (brodzik nie jest centralnie).

Na tym cokole stoją szampony, płyny itp 

w Szczecinie zrobiłem tak samo. To bardzo dobre rozwiązanie :ok: Poszerza kabinę tam gdzie jest to potrzebne.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Powoli zbliżamy się do realizacji opisanej wcześniej łazienki, ale im bliżej, tym więcej pytań i wątpliwości.

Kafle mamy jasno i ciemno szare (ciemne pierwotnie miały iść tylko na małą obudowę spłuczki), w łazience jest wąska wnęka której nie chcę kafelkować (bo i po co)

Do jakiej wysokości najlepiej kleić kafelki i dlaczego?

Na podłogę kafle (33x33) ułożyć w karo czy prosto i dlaczego? 

Chciałbym zamontować jakieś podświetlenie półek w obudowie spłuczki - macie pomysł gdzie najlepiej dać zasilacz do LEDów? W suficie podwieszanym obok zasilacza do punktów świetlnych?

Mamy jeszcze dylemat, bo nam kafelkarz i znajomi namieszali i jest kilka wersji ;) Pierwotnie obudowa spłuczki miała być niska, ale jak to namalowałem, to rzeczywiście lepiej ją podnieść.

Coś tam naskrobałem w planerze Ikei- kabina to będzie szyba od ściany do ściany, w obudowie spłuczki będą jakieś wnęki z półkami, pod prysznicem, na wprost drzwi będzie pionowo ozdobny duży dekor (50x120cm), szafka i lustro przykładowe

Łazienka 2.jpg

Kafelkarz zasugerował, żeby tę obudowę powiększyć nad lustro (takie L) i tam pod spodem dać jakieś lampki. Tylko czy w małej łazience nie będzie to przytłaczające i optycznie jej nie zmniejszy? No i pytanie, czy całe "L" zrobić ciemne, czy jakoś "łamane"

Łazienka 7.jpg

Łazienka 9 z białym pudłem.jpg

Czy może zrobić tylko taki "daszek" na lampki?

Łazienka 9 z daszkiem na lampy.jpg

Mamy jeszcze dekor - pasek o szerokości 5cm, chcieliśmy umieścić go poziomo na tej ścianie na której nic nie ma, żeby ją czymś "złamać". Ów dekor ma ostro ścięte dłuższe boki, można go "wciąć" w kafelkę, żeby nie zaburzać wysokości na poszczególnych ścianach. Ma to sens? Żona mówi, że może by tak dokupić taki wąski szklany pasek (2cm) i puścić po całej szerokości, przecinając dekor pod prysznicem, a ten szerszy pasek co mamy spróbujemy oddać. A, generalnie, to te kafleki:

large.jpg

Napisano

Ta sciana za spluczka to z czego? Może dasz radę wkuc geberit i miec plaska ścianę?

tapatalked

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, luccass napisał:

Ta sciana za spluczka to z czego? Może dasz radę wkuc geberit i miec plaska ścianę?

Stelaż zamontowany, musiałbym wypruć, poza tym, jeśli dobrze pamiętam to akurat za nim jest słup z żelbetu.

Także układem nie pokombinuję :(

Napisano

1. Po co Ci nad kiblem podświetlenie? Będziesz tam wystawkę fotografii robił? Czy już po zrobieniu będziesz się zastanawiał co tam postawić?

2. Po co akcentować obudowę stelaża innym kolorem? Czy to jakieś szczególne miejsce?

3. Po co płytki do samego sufitu tam gdzie można zrobić np,. 120 cm i wyżej zlicować płytą k-g, pomalowac i po sprawie. W prysznicu 200-210 cm. Wystarczy.

4. A już ten daszek na lampki to zupełny bezsens.

Zobacz, może ci się spodoba. Prosto i skromnie.

IMG_2098.jpg

IMG_2096.jpg

IMG_2099.jpg

IMG_2101.jpg

IMG_2104.jpg

IMG_2121.jpg

IMG_2139.jpg

Napisano
28 minut temu, Majkiel napisał:

Stelaż zamontowany, musiałbym wypruć, poza tym, jeśli dobrze pamiętam to akurat za nim jest słup z żelbetu.

Także układem nie pokombinuję :(

W takim razie zrob tak zeby zabudowa jak najmniej rzucala sie w oczy i byla wizualnie jak najlzejsza. Moj plytkarz tez kiedys poplynal ze swoja wizja - wneki, LEDy, obudowy. Oni z zalozenia nie kumaja, ze najladniejsze sa proste rozwiazania, bez zbednych bajerow i tysiaca wodotryskow. Zapomnij o kombinacjach, a zwroc uwage na detale i bedziesz zadowolony :ok:

btw. ja pozwolilem zonie wybrac plytki do dwoch lazienek (obie sa identyczne) i przez najblizsze lata bede musial patrzec na plytki, ktore mnie sie nie podobaja :( Cale szczescie reszta jest OK. 

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Agata napisał:

1. Po co Ci nad kiblem podświetlenie? Będziesz tam wystawkę fotografii robił? Czy już po zrobieniu będziesz się zastanawiał co tam postawić?

2. Po co akcentować obudowę stelaża innym kolorem? Czy to jakieś szczególne miejsce?

Nic tam nie będzie, pierwotnie miała być mała obudowa, tyle że ciemna.

3. Po co płytki do samego sufitu tam gdzie można zrobić np,. 120 cm i wyżej zlicować płytą k-g, pomalowac i po sprawie. W prysznicu 200-210 cm. Wystarczy.

Pierwotnie wszędzie miały być do ok. 2m, kafelkarze "a czemu nie do sufitu?", żona "wszyscy co ostatnio robili mają po sufit". Osobiście nie wiem jaki to ma cel - nie myję się pod sufitem stojąc na drabinie ;) 

4. A już ten daszek na lampki to zupełny bezsens.

A to już była wariacja ;)

Dzięki za fajne zdjęcia :ok:

Teraz siedzimy i kombinujemy - chyba stanie na jasnej obudowie wysokości stelaża (około 110cm) i szerokim lustrem od prysznica do ściany.

Zastanawiam się jeszcze czy oświetlenie tylko w suficie czy coś jeszcze.

Napisano
  • Autor
Dnia 1.02.2017 o 13:06, luccass napisał:

W takim razie zrob tak zeby zabudowa jak najmniej rzucala sie w oczy i byla wizualnie jak najlzejsza. Moj plytkarz tez kiedys poplynal ze swoja wizja - wneki, LEDy, obudowy. Oni z zalozenia nie kumaja, ze najladniejsze sa proste rozwiazania, bez zbednych bajerow i tysiaca wodotryskow. Zapomnij o kombinacjach, a zwroc uwage na detale i bedziesz zadowolony :ok:

Po głębszym zastanowieniu stwierdziliśmy że ... wymieniamy kafelki ;)

A po kilku dniach oglądania, zastanawiania się etc wczoraj kupiliśmy inne kafle. Większe, rektyfikowane, jasno szare, połączone będą z "drewnianą" podłogą i dużym lustrem nad umywalką i spłuczką. Żadnych bajerów, dekorów.

Jak teraz patrzę na wcześniejsze wizualizację, z tą wysoką obudową wyeksponowaną niczym ołtarz, to nic tylko zamontować tam tabernakulum ;)

Edytowane przez Majkiel

Napisano
7 godzin temu, Majkiel napisał:

Większe, rektyfikowane, jasno szare, połączone będą z "drewnianą" podłogą i dużym lustrem nad umywalką i spłuczką. Żadnych bajerów, dekorów.

Będzie ładnie :oki:

Napisano
Dnia 14.11.2016 o 00:00, Majkiel napisał:

zrób na całą szerokość, oknem się nie przejmuj.

Najlepiej drzwi przesuwne, bo walk-in przy takiej szerokości się moim zdaniem nie sprawdzi.

Drzwi np. takie:

tn2_obrazek_66.jpg

Napisano
Dnia 6.02.2017 o 00:31, Majkiel napisał:

Po głębszym zastanowieniu stwierdziliśmy że ... wymieniamy kafelki ;)

A po kilku dniach oglądania, zastanawiania się etc wczoraj kupiliśmy inne kafle. Większe, rektyfikowane, jasno szare, połączone będą z "drewnianą" podłogą i dużym lustrem nad umywalką i spłuczką. Żadnych bajerów, dekorów.

Jak teraz patrzę na wcześniejsze wizualizację, z tą wysoką obudową wyeksponowaną niczym ołtarz, to nic tylko zamontować tam tabernakulum ;)

Dobra decyzja. Bo jak zobaczyłam te kwiatkowe to aż mnie skręciło :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.