Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtrysk fazy ciekłej na śląsku - gdzie?

Featured Replies

Napisano
3 godziny temu, Pepcio napisał:

że gazownicy nie polecają wtrysku fazy ciekłej z uwagi na kiepską jakość gazu i niską żywotność pompy montowanej w tych instalacjach (drogiej w chwili potrzeby wymiany). Temat odwiesiłem na przysłowiowy ,,kołek''.

gazownicy bardzo często nie polecają bo ich nie zakładają i wolą zarobić na znanym i ogarniętym już montażu IVgen niż ''męczyć się'' z wtryskiem f.ciekłej. (choć wolę takiego niż jakiegoś co się ma uczyć na moim aucie)

Sprawa pomp też nie jest do końca taka zła, owszem pompy w serwisach kosztują krocie, ale niektóre systemy wykorzystują zwyczajny wkład z grupy VAG. Kwestię gazu załatwia filtr na linii tankowania.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Ozarek napisał:

gazownicy bardzo często nie polecają bo ich nie zakładają i wolą zarobić na znanym i ogarniętym już montażu IVgen niż ''męczyć się'' z wtryskiem f.ciekłej. (choć wolę takiego niż jakiegoś co się ma uczyć na moim aucie)

Sprawa pomp też nie jest do końca taka zła, owszem pompy w serwisach kosztują krocie, ale niektóre systemy wykorzystują zwyczajny wkład z grupy VAG. Kwestię gazu załatwia filtr na linii tankowania.

Ok, w takim razie gdzie na śląsku znajdę ogarniętego gazownika który o tym wszystkim wie, i nie boi się montażu ? :)

Napisano
10 godzin temu, Pepcio napisał:

Ok, w takim razie gdzie na śląsku znajdę ogarniętego gazownika który o tym wszystkim wie, i nie boi się montażu ? :)

a tego to Ci nie umiem powiedzieć. Ten do którego jeżdżę niby serwisuje kilka aut z taką i conieco wie, ale jak kiedyś z nim gadałem o tym to nie montował jeszcze.

Napisano
Dnia 24.04.2017 o 08:17, Ozarek napisał:

a tego to Ci nie umiem powiedzieć. Ten do którego jeżdżę niby serwisuje kilka aut z taką i conieco wie, ale jak kiedyś z nim gadałem o tym to nie montował jeszcze.

Gdzie serwisujesz w końcu LPG?

Napisano
7 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Gdzie serwisujesz w końcu LPG?

Filtry sobie wymieniłem na jesieni sam, bo nie miałem za bardzo jak pozbywać się auta, ale kontakt do Twojego kumpla mam zapisany i nadal planuję z niego skorzystać ;)

O wtrysku f. ciekłej kiedyś z Szykuła przy przeglądzie gadałem.

Napisano
11 godzin temu, Ozarek napisał:

Filtry sobie wymieniłem na jesieni sam, bo nie miałem za bardzo jak pozbywać się auta, ale kontakt do Twojego kumpla mam zapisany i nadal planuję z niego skorzystać ;)

O wtrysku f. ciekłej kiedyś z Szykuła przy przeglądzie gadałem.

Filtr też wymieniam sam bo filozofii nie ma a reszta póki co (odpukać) nie ma co grzebać bo wszystko chodzi jak należy.

Napisano
Godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Filtr też wymieniam sam bo filozofii nie ma a reszta póki co (odpukać) nie ma co grzebać bo wszystko chodzi jak należy.

u mnie jest sporo zabawy z f.ciekła, taki urok IG1. Tak jak Ci na jesieni pisałem chciałbym żeby mi ktoś nowy i ogarnięty zerknął na wszystkie parametry, bo wszystko tam jest od montażu, a swoje lata i przebieg już ma.

Napisano
22 minuty temu, Ozarek napisał:

u mnie jest sporo zabawy z f.ciekła, taki urok IG1. Tak jak Ci na jesieni pisałem chciałbym żeby mi ktoś nowy i ogarnięty zerknął na wszystkie parametry, bo wszystko tam jest od montażu, a swoje lata i przebieg już ma.

To się trzeba umówić ;]

Napisano
24 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

To się trzeba umówić ;]

to trzeba

a - wiedzieć, że się ma 2-3dni na ew. zabawę

b - jakoś to zaplanować

c- mieć czas

kolejność przypadkowa ;]

Napisano
6 minut temu, Ozarek napisał:

to trzeba

a - wiedzieć, że się ma 2-3dni na ew. zabawę

b - jakoś to zaplanować

c- mieć czas

kolejność przypadkowa ;]

No właśnie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.