Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 3008 2.0 HDI 2013 rok

Featured Replies

Napisano

Wujek ma kolegę który ma to auto w leasingu nie może się doczekać aż się skończy... problemy z elektroniką.

Napisano

Wujek ma kolegę który ma to auto w leasingu nie może się doczekać aż się skończy... problemy z elektroniką.

Czyli znajomy, znajomego cos tam slyszal...

NIe slyszalem, zeby te 3008 sprawialy wieksze problemy, podobnie jak i blizniacze C4 Picasso.

Napisano

Czyli kolega wujka ma problemy, czy wszystkie 3008?

Napisano

Nie polecam Masterlease jako potencjalnego sprzedawcy. A jeśli już, to z mocnym sprawdzeniem auta w niezależnym serwisie.

Masterlease ma politykę polegającą na ograniczaniu kosztów serwisu (m.in. moja stłuczka była naprawiana przez ichniejszego Zenka, poza ASO, przez co auto traci gwarancję na blachy)

Napisano

reszta w tym modelu wypada pod względem trwałości?

Nie miałem, nie znam nikogo kto by miał, nie znam nawet kolegi Lucyfera, który z pewnością miał to auto w Kenii ;] ale czytam...dużo czytam...i przeczytałem, że jest OK, choć są potknięcia jakościowe, np.: deska rozdzielcza "puchnie" w okolicy poduszki powietrznej pasażera od słońca.

Napisano

Mamy z 10 sztuk tego w firmie, ale z silnikiem 1.6 HDI. Co prawda mają ponizej 20000km, ale ogólnie Klienci bardzo sobie chwalą auta. Póki co totalnie się nic z nimi nie dzieje, ale przebieg mały jeszcze. 

Napisano

Ale tą kratownica wlotu powietrza z przodu to chyba zapożyczyli z połowy ubiegłego wieku. Ohyda ;(

Napisano

Ja mam co prawda bliźniacze 5008 z 2,0 HDI i mogę z czystym sercem polecić. Auto jest sprowadzane, o praktycznie nieznanej historii i ma prawie 200 tyś km przebiegu na liczniku i nic się nie dzieje. Nie mam problemu z DPF, elektryką czy innymi układami. Serwisowanie śmiesznie tanie, ponieważ wiele części serwisowych jest tożsamych z innymi popularnymi modelami grupy PSA. Dodatkowo mój Peugeot wyposażony jest w automat i o dziwo działa, co według wielu nie powinno mieć miejsca. Za to są ślady zużycia typu obcierki na lakierze, rysy na plastikach wewnątrz, lekko podniszczona tapicerka ale ja to traktuję jako coś co musi być w używanym kilkuletnim samochodzie i nie próbowałem szukać ideału pod tym względem.

Napisano

Ale tą kratownica wlotu powietrza z przodu to chyba zapożyczyli z połowy ubiegłego wieku. Ohyda ;(

Bo to od wieloryba

Napisano

Nie polecam Masterlease jako potencjalnego sprzedawcy. A jeśli już, to z mocnym sprawdzeniem auta w niezależnym serwisie.

Masterlease ma politykę polegającą na ograniczaniu kosztów serwisu (m.in. moja stłuczka była naprawiana przez ichniejszego Zenka, poza ASO, przez co auto traci gwarancję na blachy)

Ekhm, VW naprawiałem w ASO i też straciło "gwarancję na blachy" - poinformowano mnie, że na naprawiane elementy 2 lata po robocie tylko.  :P

Więc nie demonizowałbym. :ok:

Napisano

Crossover jak crossover. Przejechałem takim 90 kkm tyle, że z silnikiem 1,6 HDI. 

Z minusów dość twardy, dość głośny i fotele w tej wersji są jak taborety. Ciasny w środku zarówno z przodu jak i z tyłu. 

Z plusów super widoczność do przodu, super wycieraczki i spryskiwacze. Bardzo pojemny schowek między siedzeniami. Fajny patent z dzieloną klapą bagażnika. 

Ten model niestety cierpi na nadwagę i czuć to zarówno przy skręcaniu jak i hamowaniu  :(

Napisz więcej jak będziesz użytkował to auto? 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.