Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czai się ktoś na nową 250?

Featured Replies

Napisano
Napisano

https://www.kawasakisklep.pl/pl/pojazdy/motocykle.html

dobra okazja u Kawy. Ninja 250 za 9 900 zł brutto  :hmm:

250 to pojemność za mała nawet na puszkę napoju ;)

btw. dobra cena, ale to dziwny segment. żaden wielki awans od 125 a prawko potrzebujesz już konkretniejsze...

Napisano

250 to pojemność za mała nawet na puszkę napoju ;)

btw. dobra cena, ale to dziwny segment. żaden wielki awans od 125 a prawko potrzebujesz już konkretniejsze...

Jest te a2 chyba
Napisano

@@jimbo22 Zgadzam się, 250 to taki ni pies ni wydra. Choć cena jak na markowe moto faktycznie niezła.

Napisano

Jest te a2 chyba

jest ale to jest bez sensu. dla dzieciaków conajwyżej interesujące. bo kurs i egzamin i tak masz - to po co się bawić w A2 jak można od razu A :)

Napisano

jest ale to jest bez sensu. dla dzieciaków conajwyżej interesujące. bo kurs i egzamin i tak masz - to po co się bawić w A2 jak można od razu A :)

obecnie A jest od 24 lat dopiero, więc jak ktoś ma 18 to albo A2 albo 125ccm na B :)

Napisano

@@jimbo22 Zgadzam się, 250 to taki ni pies ni wydra. Choć cena jak na markowe moto faktycznie niezła.

cena super, taniej niż niektóre romety i junaki

Napisano

Za te 9900 to jest wersja z ABS ?

Nie, wersja bez ABS, rok produkcji 2015 w DR 2016. są ( przynajmniej wczoraj były białe i zielone) z tego co wiem, sprzedają się jak bułki, zresztą koleżanka kupiła. Dziś mój zaprzyjaźniony salon napisał że sprzedali 10  w godzinę  8] zważywszy że podobno na cały nasz kraj dostali ponad 80 sztuk to pewnie na dniach już nie będą dostępne.

Napisano

Nie, wersja bez ABS, rok produkcji 2015 w DR 2016. są ( przynajmniej wczoraj były białe i zielone) z tego co wiem, sprzedają się jak bułki, zresztą koleżanka kupiła. Dziś mój zaprzyjaźniony salon napisał że sprzedali 10  w godzinę  8] zważywszy że podobno na cały nasz kraj dostali ponad 80 sztuk to pewnie na dniach już nie będą dostępne.

Tutaj jest niby za 9900 z ABS:

https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki-kawasaki-ninja-250-sl-ID6yINdl.html

Napisano

To już lepiej Hyosunga gt650p za 11499 albo z owiewkami potaniały chyba 14 500 widziałem

Jeszcze te z 2012r sprzedają?
Napisano

To już lepiej Hyosunga gt650p za 11499 albo z owiewkami potaniały chyba 14 500 widziałem

Aż zajrzałem na allegro. I o kurka...Obiecałem sobie nigdy więcej nie kupić nowego moto. Ale kurde ta cena....I raty....No kusi, kuuuusiiiiiii!!

Napisano

Jeszcze te z 2012r sprzedają?

I 2013 często pisze. Miałem drobny zgrzyt w WK. Ale doslali szybko dokument, że końcówka produkcji bo czegoś tam niby brakowało w homologacji - mój ma automatyczny włącznik świateł i spełnia jakieś lepsze normy chodzi o wtrysk paliwa i sondę chyba.. . Ja to wiedziałem ale sprzedawca zapomniał dać kurierowi... na szczęście babka w WK spoko - zadzwoniła na nr tel z faktury i dostała na maila odpowiedni dokument i wszystko było ok. Wcale nie musiała ale tak bym czekał te parę dni na list z tym dokumentem. ;]

Jest jeszcze jeden egzemplarz z owiewkami chyba za 14500 jakoś tak możliwe że mniej było (sprawdziłem - niestety aukcja już znikła więc nie wiem) . Być może wtedy bym wziął taki ale jak ja brałem to te z owiewkami były za 15 999zl.

Edit. Teraz widzę najtańsze za 12499 ale nadal cena spoko.

Edytowane przez RGB66

Napisano

I 2013 często pisze. 

Edit. Teraz widzę najtańsze za 12499 ale nadal cena spoko.

no to oni je tak wystawiają już ze 2-3 lata chyba także nie taka nowość :)

Napisano

no to oni je tak wystawiają już ze 2-3 lata chyba także nie taka nowość :)

Lud się obawia że to jakieś chińskie byle co (a to nie prawda) bo to nie Suzuki czy Honda a przecież Hyosung robi części dla Suzuki... Mam rację?

No i nie ma takiej napinki na dzielnicy ;] jakiś tam Hyosung he he ;]

Napisano

Lud się obawia że to jakieś chińskie byle co (a to nie prawda) bo to nie Suzuki czy Honda a przecież Hyosung robi części dla Suzuki... Mam rację?

chińczyk nie jest, ale do japońców też mu brakuje, czytałem kiedyś fajne porównanie sv650 z gt650 w motormani chyba - pisali że czuć różnicę w kulturze całego motocykla w tym jak wszystko działa, jest ok ale nie jest tak jak w suzuki :)

Napisano

Myślę że to poziom jak sym /kymco nie najlepsze ale też nie byle jakie chińskie :)

Jeżdziłem Hyosungiem 125[2 gary :jem: ]-w porównaniu do rownież 2-cylindrowej hondy varadero 125 było nieco gorzej,ale w porownaniu do SYMa 125 to przepaść na korzyść Hyosunga.Tutaj może[ale nie musi] być podobnie.

Napisano

Boją się też dostępności części zamiennych i serwisu.

Napisano

Gdyby ktoś był jeszcze zainteresowany kawasaki 250 to oferta już niestety nieaktualna(wszystkie zostały sprzedane).

• 2 miesiące później...
Napisano

Jakby się ktoś rozglądal to jak narazie nakręcone 1600km, nic nie odpadlo,  oleju nie ubywa itd :).  

Moim zdaniem jak najbardziej warto kupić zdecydowanie nowy czy nawet z symbolicznym przebiegiem ale na gwarancji.  Dużo tracą na wartości,  może to jest dobra opcja mieć nowe za naprawdę małe pieniądze ale wiadomo na dzielni napinki nie będzie :hehe: z ciekawostek ma automatyczny włącznik świateł(mi się to nie podoba czasami chciał bym sam wyłączyć swiatla),    awaryjne, ledowe światło tył, przy włączeniu zapłonu następuje test obrotomierza jak to bywa w nowych moto, jest już na wtrysku...  

Fotki mojego moplika :

IMG_20170319_132303.jpg

IMG_20170319_132227.jpg

IMG_20170319_132157.jpg

Napisano
Dnia 26.03.2017 o 00:37, FrugOs napisał:

Myślałem o takim :ok: 

Z tego co wiem to silnik jest V :ok: 

Tak to jest V.  Narazie jak wspomniałem wszystko działa.  

Napisano

A jak z serwisem?

Na własną rękę?

Autoryzowana stacja?

Interesi mnie właśnie czy autoryzowane serwisy są profesjonalne...

Napisano

Szczerze nie wnikam jest gwarancja 5 lat,  znając siebie kolejnego przeglądu już nie zrobię,  nie po to kupiłem nowy,  żeby dopłacać do interesu a jest jeszcze coś takiego jak niezgodność towaru z umową. 

Więc tu nie pomogę w sprawie fachowości autoryzowanych serwisów... Ale szczerze to co oni mają robić przy nowych moto?  Oleje filtry,  ewentualne usterki usunąć i w drogę... :)

Napisano

No właśnie o te (ewentualne) usterki mi chodzi.

Wolałbym, aby w razie gdy coś nie gra nie zajmował się tym ślepy kowal ;] 

Napisano

Nigdy się nie przejmowalem dostępnością części ani fachowościa serwisu.  Tym bardziej że nowe kupiłem.

Wszędzie trafiają się partacze :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.