Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grand vitara

Featured Replies

Napisano

Witam.  Planuje zakup suv dla żony. Jednym z kandydatów jest grand Vitara od 2006 w górę w benzynie.  Na co uważać w tym modelu? 

Napisano

Przejedz się tym najpierw, później poszukaj czegoś innego.

Napisano

Suzuki, jak Suzuki - sprawdzasz stan ogólny i kupujesz z pewnego źródła. Będzie ok. 

Gdybyś przypadkiem planował założyć gaz, pamiętaj, że nie ma tam wnęki koła i butla będzie w bagażniku.

Proponowałbym rozejrzeć się jeszcze za Hondą CRV III. 

Napisano
2 minuty temu, cesarz napisał:

Fajną opcją jest Renault Koleos

Praktycznie nie wystepuje w opcji noPB ;]

Napisano
11 minut temu, cesarz napisał:

Benzyn pare jest na otomoto np:

Wiem, że to tylko przykład, ale zakup auta (pseudo)terenowego z napędem na przednią oś, jeżeli występowało w wariancie awd, to pomysł lekko dyskusyjny ;) Inna sprawa, że manual w suv to już w ogóle robienie sobie pod górkę ;] 

Napisano

Histeryzujecie. Mam sąsiadów z których on jeździ Grand Vitarą a jego żona Jimnym. Jak widać są ludzie, którzy mogą to lubić.

:)

Napisano
2 godziny temu, camel00 napisał:

Wiem, że to tylko przykład, ale zakup auta (pseudo)terenowego z napędem na przednią oś, jeżeli występowało w wariancie awd, to pomysł lekko dyskusyjny ;) Inna sprawa, że manual w suv to już w ogóle robienie sobie pod górkę ;] 

Jest też jeden scenariusz, pomimo "miasta wojewódzkiego" gdyby nie 4x4 w moich samochodach to musiałbym przez kilka tygodni w roku zostawiać samochód przy głównej drodze i wędrować w brudnych butach do domu. Nie wspomnę że w moim przypadku mycie samochodów nie ma najmniejszego sensu bo i tak po tygodniu będzie cały w błocie.

Nawet byle SUW / pseudoterenówka z napędem na przód jak to opisałeś, ale z dopinanym tyłem ratuje mnie z sytuacji niemalże co kilka dni.

Napisano

Jeżeli benzyna to będzie mniej problemów (najgorsze co w tym modelu może Cię spotkać to 1.9 ddis z Laguny II). Poza takim samym sprawdzeniem jak w zwykłym osobowym, przyjrzyj się czy nie ma śladów że był męczony w terenie, napęd nie wyje, nie cieknie

Ten samochód to fajny wybór jeśli:

- bardzo Ci się podoba,

- sprawne 4x4 jest Ci naprawdę niezbędne.

Jeżeli żaden z tych czynników nie występuję to się zastanów dobrze czy to najlepszy samochód dla Ciebie. Komfort jazdy jest trochę jak w dostawczaku, samochód porusza się ociężale (napędy na 4 jest stały i niedość że elementy przeniesienia napędu sporo waza, to jeszcze generują spore opory). Z wad dodałbym jakość materiałów - po 130 000 km kierownica błyszczy się jak psie jajka, twarde plastiki kokpitu łatwo się rysują, a tapicerka skórzana w okolicy szwów na siedzisku nie jest już czarna, tylko wyłazi naturalny kolor skóry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.