Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieprawidlowy rok produkcji w DR

Featured Replies

Napisano

Jak podejsc do tematu. W DR jest rok 2006 a powinien byc rok 2002 .

Rok 2002 wynika z dokumentow celnych (auto sprowadzone ponad 2 lata temu) oraz po rozkodowaniu vin. Nikt na to wczesniej nie zwrocil uwagi do momentu checi sprzedazy auta...

Napisano

masz pierwszy przeglad , kartke ? jaki tam jest rok produkcji, bo na tej podstawie WK wbija date w papier, a jak ma watpliwosci to sami sprawdzaja.

najprosciej zadzwonic do WK lub udac sie na stacje kontroli o wystawienie dokumentu identyfikacji pojazdu z poprawnym rokiem

Napisano

SKP wyśle Ciebie do Wydziału Komunikacji. 

Aktualnie przerabiam ten temat. Auto wyprodukowane w 1992 roku, pierwotnie w DR miało wpisany 2004! rok, później zrobiona korekta na dalej zły 1994 rok. Z SKP zostałem odesłany do WK (akurat Wrocław). Tam złożyłem odpowiednie podanie i czekam na wynik (WK zwrócił się do polskiego importera o pomoc w ustaleniu daty produkcji, mimo, że dostarczyłem brief).

Napisano

Miałem tak w starym motocyklu w DR był 1973 na tabliczce znamionowej 1974. Żeby nie mieć problemów pojechałem na stacje diagnostyczna zrobiłem badanie zgodności danych diagnosta wystawił kwit by zmienić w DR rok na 1974. W przypadku motocykla kosztowało to 70 pln. Temat sprawny do ogarnięcia. 

Podjedz na stację o skonsultuj.

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, Lato8 napisał:

masz pierwszy przeglad , kartke ? jaki tam jest rok produkcji, bo na tej podstawie WK wbija date w papier, a jak ma watpliwosci to sami sprawdzaja.

mam kartke z 1. przegladu i jestm tam wlasnie nieprawidlowy rok produkcji

mam tez briff i tak juz jest prawidlowy....

Napisano

Też przerabiam podobny temat. U mnie masa dopuszczalna w dowodzie rozniła sie od tej na tabliczce o 15kg..... Wykryto na przegladzie w 2016 (auto z 1998!!!), później pani z WK ustaliła wspolnie z VW iż bład jest na tabliczce. Rozwiązanie - nowa tabliczka w ASO za jedynie 500zł. :ogien:

Edytowane przez tomx1

Napisano
Godzinę temu, tomx1 napisał:

Rozwiązanie - nowa tabliczka w ASO za jedynie 500zł. :ogien:

Jak to mówią: nie ruszaj g, jak nie śmierdzi... :hehe:

Napisano
Dnia 13.02.2017 o 18:30, ppmarian napisał:

Jak podejsc do tematu. W DR jest rok 2006 a powinien byc rok 2002 .

Rok 2002 wynika z dokumentow celnych (auto sprowadzone ponad 2 lata temu) oraz po rozkodowaniu vin. Nikt na to wczesniej nie zwrocil uwagi do momentu checi sprzedazy auta...

Mój Terrano jest z '99 roku, a w dokumentach jest rok 2000.

Z tego co mi się wydaje to w rajchu brana pod uwagę jest data pierwszej rejestracji. Stąd czasami wychodzą różnice.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.