Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fluence?

Featured Replies

Napisano

Witam

Przeglądam różne ogloszenia i w oczy mi się rzucił renault fluence. średniej urody sedan ale dość atrakcyjna cena i niezly wypas można w nim mieć. auto w sumie duże tyle że sedan. jednak gazowalny. przypomnialem sobie że koleżanka miala takiego z wypożyczalni kilka dni po rozbiciu swojego auta i jak jej przywieźli to auto to nie chciala wsiąść ale jak pojeździla kilka dni to nie chciala oddać.

jak to jest wyciszone, jak się prowadzi i jak z rudą i awaryjnością?

Napisano
Witam
Przeglądam różne ogloszenia i w oczy mi się rzucił renault fluence. średniej urody sedan ale dość atrakcyjna cena i niezly wypas można w nim mieć. auto w sumie duże tyle że sedan. jednak gazowalny. przypomnialem sobie że koleżanka miala takiego z wypożyczalni kilka dni po rozbiciu swojego auta i jak jej przywieźli to auto to nie chciala wsiąść ale jak pojeździla kilka dni to nie chciala oddać.

Z rudą na pewno nie żadnego będzie problemu, silnik 1.6 jest dość głośny przy prędkościach autostradowych.

Wysłane z Moto X Play

Napisano
  • Autor

Z rudą na pewno nie żadnego będzie problemu, silnik 1.6 jest dość głośny przy prędkościach autostradowych.

Wysłane z Moto X Play

Dzięki

życie to nie je bajka

Napisano

Miałem ten silnik w megane. Pali dużo przy prędkościach autostradowych i jest dość mulowaty. Poza tym miałem podstawowa wersje bez radia. Prowadzenie tragiczne ale wyższe wersje są lepsze. Tam tez diesela wsadzali ceny ma dobre i młode roczniki rozważyłbym diesela.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor
Miałem ten silnik w megane. Pali dużo przy prędkościach autostradowych i jest dość mulowaty. Poza tym miałem podstawowa wersje bez radia. Prowadzenie tragiczne ale wyższe wersje są lepsze. Tam tez diesela wsadzali ceny ma dobre i młode roczniki rozważyłbym diesela.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki. diesel jak na razie odpada. Zainteresowało mnie to auto bo za niewielkie kwoty można znaleźć 2-3latka z pl dystrybucji z historią serwisową. optymalnie to byłby 2.0 ale to biały kruk. a montowali tam 6skrzynie?

życie to nie je bajka

Napisano
1 minutę temu, BOGUS napisał:

Dzięki. diesel jak na razie odpada. Zainteresowało mnie to auto bo za niewielkie kwoty można znaleźć 2-3latka z pl dystrybucji z historią serwisową. optymalnie to byłby 2.0 ale to biały kruk. a montowali tam 6skrzynie?

Skrzynia jest 6b, ale to w zasadzie nic nie zmienia ;]

O ile dobrze pamietam z M3 to przy 100km/h na 6b jest okolo 3kRPM ;)

Auto zdecydowanie nie do codziennej jazdy po autostradach.

Na wypady 2-3 razy w roku bez problem :ok:

Napisano
  • Autor

wlaśnie auto ma być do codziennej jazdy plus 2-3 wypady w roku. a tak to w kolo komina

Napisano

Ja mam to się wypowiem. Do codziennej jazdy po mieście i poza nadaje się fajnie. Może poza spalaniem ale od kiedy go zagazowałem (a 1.6 gazuje się świetnie*) nie narzekam.

Co do jazdy autostradowej to powyżej 120-130km/h hałas straszny i spalanie spore. To drugie wyeliminowałem metodą j.w. ;]

Ogólnie jestem zadowolony. Dwa mankamenty poza hałasem i spalaniem to zawiasy tylnej klapy chowające się do bagażnika i zajmujące w nim miejsce oraz brak klamki (uchwytu) do zamykania bagażnika. To ostatnie w niektórych wersjach jest, w niektórych nie ma.

W mojej wersji (chyba najbiedniejszej z pakietem auto) mam tempomat, klimę auto, automatyczne światła i wycieraczki, jakieś chromowane wstawki, radio mp3 z bluetooth, przeciwmgielne przód, 4 szyby elektryczne, oba przednie fotele regulacja góra-dół, 6 poduszek i wbudowane rolety na tylne drzwi i tylną szybę. Brakuje skóry na kierownicy i podgrzewania lusterek.

Z usterek to raz do roku/dwóch lat trzeba wyjąć i przeczyścić przepustnicę bo jest taki efekt, że po nocy zapala za drugim razem. Koszt 80zł albo możesz zrobić samemu. TTTM.

Cewki mam oryginalne z 2011 roku, KZFR wymieniałem razem z rozrządem po 100kkm.

* 1.6 110KM gazuje się dobrze, te nowe 1.6 115KM chyba już gorzej ale to musisz dopytać.

Dnia 21.02.2017 o 11:26, Maciej__ napisał:

Skrzynia jest 6b, ale to w zasadzie nic nie zmienia ;]

O ile dobrze pamietam z M3 to przy 100km/h na 6b jest okolo 3kRPM ;)

Auto zdecydowanie nie do codziennej jazdy po autostradach.

Na wypady 2-3 razy w roku bez problem :ok:

U mnie we Fluence '11 przy 3kRPM jest 110km/h na 5 biegu ;]

6b we Flu jest w 2.0 i tam pewnie będzie inaczej.

Napisano

Jeździłem w firmie Fluence, tylko, że dieslem 1,5 i skrzynią 6. Na miasto może ok, ale na trasę to wolałem pojechać dacią lodgy. Mam 175 wzrostu i za cholerę nie mogłem sobie znaleźć dogodnej pozycji za kierownicą( reg. tylko góra-dól), strasznie bolały mnie mięsnie nóg, bo siedzisko krótkie. Wspomaganie kierownicy jakieś takie nijakie, jakby działało z półsekundowym opóźnieniem i za mocno, co nie jest fajne na autostradzie. Bardzo podatne na boczne podmuchy wiatru. Spalanie przy 150-160 na autostradzie pokazuje 10-11l.

Napisano

1,6 to masakra , auto nie jedzie  i jest wrecz niebezpieczne.

Dostalem takiego zastepczaka  , chcialem wlaczyc sie do ruchu dalem ognia  silnik zawyl jak wsciekly a fluence sie potczyl :hehe:

glosny mul i pali jak smok

Napisano
Dnia 21.02.2017 o 07:51, BOGUS napisał:

Witam

"Nowy" silnik 1,6 nie jest Aso-gazowalny.

Napisano
  • Autor

"Nowy" silnik 1,6 nie jest Aso-gazowalny.

a pozaaso? ma bezpośredni wtrysk?

życie to nie je bajka

Napisano
7 minut temu, BOGUS napisał:

życie to nie je bajka

Nie interesowało mnie to, bo przymierzaliśmy się do kupna nowego z lpg, fluence odpadł  z tego właśnie powodu (poszukaj sobie mojego wątku o fluence), rapid przestrzennie i cenowo (najdroższy w stosunku do tego, co oferuje), został tipo i astra j, kupiliśmy astrę J "ecoflex".

Napisano

życie to nie je bajka

Pośredni, ale to silnik nissana i w kaszka-i'u bywały problemy z jego trwałością na LPG

Wysłane z Moto X Play

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Gregs0N napisał:

Pośredni, ale to silnik nissana i w kaszka-i'u bywały problemy z jego trwałością na LPG

Wysłane z Moto X Play

kurde, im dlużej zastanawiam się nad zmianą samochodu tym mniej wiem...wczoraj nawet oglądalem nowe tipo hb... tylko ten silnik 1,4 95km ...

Napisano
1 godzinę temu, BOGUS napisał:

kurde, im dlużej zastanawiam się nad zmianą samochodu tym mniej wiem...wczoraj nawet oglądalem nowe tipo hb... tylko ten silnik 1,4 95km ...

Masz przeciez jeszcze T-jeta 120KM :ok:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Maciej__ napisał:

Masz przeciez jeszcze T-jeta 120KM :ok:

kombinuję jak wydać jak najmniej :) mialo być do 35kpln i taki jest plan bo żadne auto używane nie warta u mnie obecnie więcej niż 40kpln... wyżej tylko nowy lub demo, ale mój księgowy :swinka: ma węża w kieszeni

Napisano
17 godzin temu, BOGUS napisał:

kombinuję jak wydać jak najmniej :) mialo być do 35kpln i taki jest plan bo żadne auto używane nie warta u mnie obecnie więcej niż 40kpln... wyżej tylko nowy lub demo, ale mój księgowy :swinka: ma węża w kieszeni

Jak bierzesz pod uwagę Tipo to możesz jeszcze objerzeć C-Elysée. Mi jakoś lepiej pasuje. Tylko niestety o dobrym wyciszeniu musisz zapomnieć. W dłuższej trasie jest meczący. Myślę, że z Tipo będzie podobnie.

Napisano
2 godziny temu, Citric napisał:

Jak bierzesz pod uwagę Tipo to możesz jeszcze objerzeć C-Elysée. Mi jakoś lepiej pasuje. Tylko niestety o dobrym wyciszeniu musisz zapomnieć. W dłuższej trasie jest meczący. Myślę, że z Tipo będzie podobnie.

Akurat Tipo jest zaskakujaco dobrze wyciszone :ok:

Napisano

C-elysee z wyprzedaży rocznika w wersji More Life można kupić za 48 tysięcy z dieslem. Za 45tysięcy można kupic benzyne Exclusive. Wchodzi nowy model i są dużo zniżki

Napisano

Z tym świetnym gazowaniem 1.6 to tylko do któregoś tam roku (2014?), potem to już inny silnik i tego bym w życiu nie zagazował...

W benzynie 6 biegów ma takie same przełożenia jak 5 tylko się bardziej namachasz. Na autostradzie głośnie, nie ma wyciszenia które jest w dieslu. Z zalet: wysoko zawieszone, bardzo pojemne i komfortowe jak na swoją klasę, nie rdzewieje. 

Mam diesla to się wypowiem.... Regulacja kierownicy jest w 2 płaszczyznach, nie tylko góra-dół, nie wiem jaką bieda-wersję tu ktoś miał... W życiu w żadnym nie widziałem 1-płaszczyznowej. Bardzo stabilne auto na autostradzie, w ogóle nie podatne na podmuchy wiatru, dzięki dużemy rozstawowi osi stabilne i w dieslu nie czuć prędkości, przy 160km/h jest "spokojnie" co jest niezłym wyczynem jak na kompakt - autko sobie "płynie", znacznie lepiej niż np. w Octavii. Spalanie śmiesznie niskie. 

Bardzo lubię to autko, jedyna wada to układ kieroniczy - mało precyzyjny. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.