Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wzrostu kosztów OC ciąg dalszy

Featured Replies

Napisano
10 godzin temu, Liwek napisał:

Podkreślam raz jeszcze - to jest ubezpieczenie OC. Czym skutkowałoby przegięcie? Ludzie nagle posprzedają samochody?

czym?

Tym, że przestaną płacic i będa jeździć:skromny: Finalnie do interesu dołozysz Ty czy ja, bo skalkulują tak składki, że zrobią sobie margines uwzględniający procent niepłacących, czy zwyżkę składki do Funduszu Gwarancyjnego

Napisano
27 minut temu, r1sender napisał:

czym?

Tym, że przestaną płacic i będa jeździć:skromny: Finalnie do interesu dołozysz Ty czy ja, bo skalkulują tak składki, że zrobią sobie margines uwzględniający procent niepłacących, czy zwyżkę składki do Funduszu Gwarancyjnego

Nie panikowałbym. Już teraz Ci co im się przerwa zrobiła chodzą  z pełnymi gaciami, a niech zdarzy się ktoś bez OC i dojdzie do dzwona, to skutecznie się uziemi z wypłacalnością na długi czas jak mu UFG podliczy...wbrew pozorom ludzie boją się nieprzestrzegania prawa i ryzykantów nie będzie zbyt wielu. Maszyna losująca w UFG działa dość sprawnie i szybko wyłapuje delikwentów, w moim przypadku wystarczyły 3 miesiące i przyszły pozdrowienia na 3700.

Napisano
11 minut temu, AkuQ napisał:

Nie panikowałbym. Już teraz Ci co im się przerwa zrobiła chodzą  z pełnymi gaciami, a niech zdarzy się ktoś bez OC i dojdzie do dzwona, to skutecznie się uziemi z wypłacalnością na długi czas jak mu UFG podliczy...wbrew pozorom ludzie boją się nieprzestrzegania prawa i ryzykantów nie będzie zbyt wielu. Maszyna losująca w UFG działa dość sprawnie i szybko wyłapuje delikwentów, w moim przypadku wystarczyły 3 miesiące i przyszły pozdrowienia na 3700.

jak kogoś nie stać na polisę to karą z UFG się przejmie:hehe:

Napisano
24 minuty temu, r1sender napisał:

Dokładnie tak :skromny: Bo nie mieć pieniędzy to jedno, a mieć komornika na garbie to coś zupełnie innego.

Napisano
6 godzin temu, ZUBERTO napisał:

No tak, w ogłoszeniach handlarzy każdy jest jak nówka.

Auto nowe jest tylko raz.

No to źle się wyraziłem - powinienem rozdzielić nowe i nowo nabywane-używane ;) 

Napisano
3 godziny temu, r1sender napisał:

Ci co jeżdżą bez polisy czy OC, często mają gdzieś kary bo oficjalnie są biedni i nic nie mają. Pewnie nawet auto nie przerejestrowane, oficjalnie nie pracują, choć na budowie czy gdzieś tam kasę dostają, jeśli mają rodzinę, to nie są w oficjalnym związku małżeńskim, nawet mieszkania nie mają na siebie. Jedynie więzienie, choć nie wiem czy to takie dobre utrzymywać z naszych podatków takiego, przepraszam za określenie, pasożyta. 

Napisano
8 godzin temu, Majkiel napisał:

Ci co jeżdżą bez polisy czy OC, często mają gdzieś kary bo oficjalnie są biedni i nic nie mają. Pewnie nawet auto nie przerejestrowane, oficjalnie nie pracują, choć na budowie czy gdzieś tam kasę dostają, jeśli mają rodzinę, to nie są w oficjalnym związku małżeńskim, nawet mieszkania nie mają na siebie. Jedynie więzienie, choć nie wiem czy to takie dobre utrzymywać z naszych podatków takiego, przepraszam za określenie, pasożyta. 

dokładnie tak:ok:

Napisano

to jest najgorsze, że z cenami oc mogą różne rzeczy wyprawiać a kierowca i tak kupi bo musi. a w razie wypadku wyszarpanie odszkodowania które faktycznie wystarczy na pokrycie szkód graniczy z cudem. oc kończy mi się dopiero w czerwcu ale już teraz obczajam sobie temat i ciarki mnie przechodzą. spoko są opcje wykorzystujące telematykę gdzie na podstawie stylu jazdy wyceniaja oc i w ogóle to są już dwie takie możliwe - jedna to pay how you drive i najpierw ocena potem oferta a druga to najpierw płacisz oc a potem możesz ewentualnie dostać zwrot części kosztów chociaz ta druga opcja jakas taka mniej ciekawa ;p jak ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie to dajcie znac ;)

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎04‎-‎12 o 10:53, koNik napisał:

problem jest o tyle że jak rozwalę jeden to będę miał problem ;]

nie myslales nad masowa rejestracja gdzies poza Polska? Nie wiem czy to realne w ogole dla osoby fizycznej? Wiem Czechy i na firme ale czy to kosztowo oplacalne przy nieduzej "flocie"?

Przy 5+ samochodach na siebie i jedna przypadkowa stluczka z mojej winy = OC x 2 od kazdego auta :)

Napisano
21 godzin temu, Majkiel napisał:

Na fabrycznie nowy czy  jak kupię używany?

Pakiety są  na auta w wieku maks do 5 lat. Na auta starsze umów pakietowych niekontynuowanych nie spotkałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.