Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po porannym odpaleniu kopci na niebiesko

Featured Replies

Napisano

Pacjent Fiat Panda 1.2 170tyś przebiegu. Nie zawsze ale po postoju na zimnym silniku po odpaleniu przez ok. 40 sekund potrafi zakopcic na niebiesko. Od wymiany do wymiany oleju nie ubywa. Jeździ na mobilu 10w40. Przejmować się czy nie?

Napisano

Brzmi jak opis nieszczelnych uszczelniaczy zaworowych.

Lepiej zrobić.

Napisano
30 minut temu, Luke16 napisał:

Pacjent Fiat Panda 1.2 170tyś przebiegu. Nie zawsze ale po postoju na zimnym silniku po odpaleniu przez ok. 40 sekund potrafi zakopcic na niebiesko. Od wymiany do wymiany oleju nie ubywa. Jeździ na mobilu 10w40. Przejmować się czy nie?

Uszczelniacze. Jak oleju nie ubywa to IMHO jezdzic i sie nie przejmowac.

Mialem tak w Vectrze i zrobilem z 40kkm i nic zlego sie nie dzialo...

Napisano
  • Autor

Tylko najśmieszniejsze jest to że nie dzieje się to zawsze... ostatnio zdarzyło się to z dobry miesiąc temu. Dzisiaj po odpaleniu aż się przerazilem chmura za autem jak cholera. Chyba trzeba się będzie pozbyć powoli Pandy.

Edytowane przez Luke16

Napisano

To drobiazg. Nie wiem jak w Pandzie ale w niektórych silnikach wymienia się bez problemu.

Napisano
Tylko najśmieszniejsze jest to że nie dzieje się to zawsze... ostatnio zdarzyło się to z dobry miesiąc temu. Dzisiaj po odpaleniu aż się przerazilem chmura za autem jak cholera. Chyba trzeba się będzie pozbyć powoli Pandy.

Moze to para wodna a nie olej?
Zrobulo sie chlodniej to bardziej widac ;)
Napisano
  • Autor

Olej wymieniam co 10tyś km nie zdarzyło mi się żebym musiał dolewać. Idę teraz ją odpalić zobaczę jak się będzie zachowywała. 

Napisano

Jak oleju nie ubywa to po co kombinować, jeździć i się nie przejmować. Chyba że masz coś z układem wtryskowym i zalewa Ci silnik po rozruchu.

Napisano

A płyn chłodniczy nie ubywa?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Najpierw bym sprawdził odmę i dolot powietrza, czy nie ma tam oleju. Potem uszczelniacze

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Napisano

Przy uszczelniaczach zwykle jest mały bąk dymu, przy oleju w odmie spływającym do przepustnicy będzie chmura dymu utrzymująca się właśnie kilkanaście/dziesiąt sekund.

Napisano
Dnia 15.04.2017 o 11:20, steyr napisał:

Jak oleju nie ubywa to po co kombinować, jeździć i się nie przejmować. Chyba że masz coś z układem wtryskowym i zalewa Ci silnik po rozruchu.

Ja tak mam w 1.2 16V fiata. Po odpaleniu zimnego silnika chmurka dymu. Wtryski na zimnym przelewają bo na ciepłym silniku i na lpg żadnego dymku nie robi. Po chwili wszytsko ok bo na podłączonym wskazniku AFR mieszanka w odpowiednim zakresie. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.