Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W czym lepszy 2.0 mjet od 1.9 mjet

Featured Replies

Napisano

Tak teoretycznie jakie zalety poza większą mocą.

165KM vs 150KM

A coś więcej?

Napisano

Ma ogromne mozliwości tuningowe. 210-220 KM mozna smiało wykrzesać z tej jednostki. Mocne sprzęgło ale co za tym idzie bardzo drogie w naprawie, Około 3,5k.

• 5 tygodni później...
Napisano

I chyba to wszystkie zalety. Za to ma kilka wad, które nie występowały w 1.9 MJ. Ostatnio robebeszałem 1.6 MJ w Bravo z powodu cieknącego płynu chłodzącego. Konstruktora tego silnika powinni powiesić za torbę. Współczuję tym co muszą coś zrobić przy takim silniku gdy ten dodatkowo jest w jakimś mniejszym samochodzie.

Napisano

Uwazam że najlepszy bezproblemowy dizel to 1.9 16v unijet. Bez ceregieli typu klapy wirowe itp. Prosty w budowie łatwy w naprawie i dobrze eksploatowany wytrzyma tysiące km. Jeden ból. To był silnik przejściowy i produkcja była ograniczona. Wprowadzali później konkurencję dla vag arl 150km narodził się 150km multijet. Plastikowy kolektor klapki wirowe i inne cuda.... 

Napisano

Ale za to Multijet ma lepszą kulturę pracy. Po wywaleniu klapek i EGR jest tak samo bezproblemowy.

Napisano
Dnia 3.06.2017 o 22:44, HARDTECHNO napisał:

Uwazam że najlepszy bezproblemowy dizel to 1.9 16v unijet. Bez ceregieli typu klapy wirowe itp. Prosty w budowie łatwy w naprawie i dobrze eksploatowany wytrzyma tysiące km. Jeden ból. To był silnik przejściowy i produkcja była ograniczona. Wprowadzali później konkurencję dla vag arl 150km narodził się 150km multijet. Plastikowy kolektor klapki wirowe i inne cuda.... 

Miałeś na myśli chyba 1.9 8V ;)

Napisano
12 godzin temu, HARDTECHNO napisał:

Nie 8v. 16v bo takowym podruzuje

ale 16tka to multijet :)

Napisano

No właśnie coś mi nie pasowało. 1.9 16v 140KM to już Multijet tylko z kolektorem jeszcze bez klapek i oczywiście bez DPFu.

Najmocniejszy Unijet to 1.9 8v 115KM znany np. z Alfy 147.

Napisano
Dnia 3.06.2017 o 22:44, HARDTECHNO napisał:

Mjet 140 niewiele różni się od 150. 150 KM posiada klapy wirowe które można usunąć (tak jak ja to zrobilem) Większych różnic nie zauważyłem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

ja zakupiłem tego 2.0mjet 165KM
na razie wszystko ok.
porobiłem co trzeba, dopieściłem.
Samochód ma bardzo fajne odejście. Testowałem przed zakupem kilka 150KM i ten jakby ciut lepiej... wiadomo mocy nigdy  za wiele, jak mi kiedyś będzie za słaby to jeszcze soft zrobię na 220 i będzie latać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.