Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy warto kupić Opla Insignie 2013 rok i nowsze z przebiegiem powyżej 100 tys. km 2.0 CDTI 160KM?

Featured Replies

Napisano
4 godziny temu, AstraC napisał:

Tutaj masz rację pierwszy rok, dwa to na pewno loteria.

A wiem stąd że mam stos faktur(oj na prawdę grubo jest ;] ) do niej i o sprzęgle ani słowa (a za drobiazgi bez znaczenia są - nawet za przekładkę opon) do tego sprzęgło jest grubości chyba nanometra. ;]

To samo silnik nie był ruszany, na pewno zawiechę ktoś robił, i to nie raz elementy wymieniał, ale jak ją kupiłem to nie było wywalone całe - tylko jedna tuleja, a druga zaczynała łapać luz. Skrzynia działa, sprzęgło mimo że zajechane to jakoś działa tylko się ślizga. Wiesz teraz o co mi chodzi? Aha i był to samochód używany w geodezji (nie wiem co kimś kierowało przy kupnie ;) , jest niska) i jeździła po polach i wszystkim (rozmawiałem z ludźmi z tej firmy).

Tylko to właśnie cały Opel a właściwie Insygnia, u jednego jeździ u drugiego się psuje na potęge. Mieliśmy dwie Insignie 2.0 odebrane w przeciągu 2m, jedna w sumie prawie nie zaliczyła lawety przez 3 lata, były tylko drobne usterki. Druga po wyjeździe z salonu potrzebowała naprawy (dym spod maski :facepalm:), potem ok 6m spokoju i się zaczęło kupę rzeczy sypać. Dzięki niej zaliczyliśmy chyba z 7 samochodów zastępczych :phi:. M.in po 2 latach i ok 90kkm zaczęła mocno szarpać skrzynia. Druga byłą 4x4 i odziwo nie było większych problemów.

Nawet na AK jest masę sprzecznych opinii, więc jak kto trafi i nie dotyczy to tylko zajechanych trupów.

Napisano
  • Autor

Najwięcej negatywnych opinii jest z roczników 2008-2010, późniejsze są poprawione, była afera wtedy zwolnili dyrektora w oplu. Zrobiliście dyskusje i wiele osób gada o rocznikach 2010, a ja mówię o 2013 lub 2012 ... no i zeszło nie na temat :)

Napisano

Już napisałem - nie są poprawione- taka urban legends jak TSI czy DSG w VAG czy nierdzewiejące mazdy :phi:

Napisano
5 godzin temu, Maciej__ napisał:

Na jakiej podstawie twierdzisz, ze ten olej traci wlasciwosci po akurat 12 kkm?

Najprawdopodobniej ma w domu stosowne laboratorium i hobbystycznie bada takie rzeczy. Jak większość autokącikowych gawędziarzy.

Napisano
45 minut temu, format napisał:

Najprawdopodobniej ma w domu stosowne laboratorium i hobbystycznie bada takie rzeczy. Jak większość autokącikowych gawędziarzy.

Gawędziarz to Ty jesteś, bo w każdym wątku wcinasz się z debilnymi komentarzami dla uciechy gimbusów.

Napisano

Często młodsze auto z większym przebiegiem (trasy), często z leasingu, serwisowane jest mniej wyeksploatowane niż starsze z mniejszym (eksploatowane w mieście) po gwarancji serwisowane gdzie popadnie. 

U kolegi mieli kilkanascie Insigni we flocie i były jak loteria. Najwiecej problemów z elektronika i panelami klimy (takie dotykowe) 

Napisano
Godzinę temu, Chorzyn napisał:

Często młodsze auto z większym przebiegiem (trasy), często z leasingu, serwisowane jest mniej wyeksploatowane niż starsze z mniejszym (eksploatowane w mieście) po gwarancji serwisowane gdzie popadnie. 

U kolegi mieli kilkanascie Insigni we flocie i były jak loteria. Najwiecej problemów z elektronika i panelami klimy (takie dotykowe) 

Te panele potrafiły się zawiesić z grającym radiem, nawet zapłon czy zamknięcie auta nie pomagało. ASO kilka razy coś mieszało, aż w końcu naprawili.

Napisano

jak znajdziesz zadbany egzemplarz, a auto Ci się podoba, to kupuj i się nie zastanawiaj. Całkiem przyzwoite wozidło :ok: 

Napisano
8 godzin temu, Chorzyn napisał:

Nie do końca- obecnie wiele marek ma absurdalnie przedłużone interwały między przeglądami - wymiana oleju co 30 tkm, brak wymiany oleju w skrzyni, filtry powietrza wymiana co 60 tkm etc - owszem w rok czy dwa przeleci w leasingu te 150-200 tkm potem do ludzi i zaczyniają się jaja - niestety marka Opel marketingowo dogoniła konkurencję ale znacznie gorzej z wykonaniem i trwałością- tyle w temacie.

Dlatego kupowanie takiego samochodu ze sporym nalotem to nie potencjalne ale niemal pewne kłopoty i wydatki.

Napisano
  • Autor

Odechciewa mi się powoli :) dzisiaj posiedziałem w najnowszej insignii 3 premiera z tego roku i wewnątrz jak w samolocie, potem wsiadłem do wypasionej poprzedniej po lifcie na pełnym wypasie i niemiło rozczarowałem się ciasnotą w środku, skąd to się bierze? mam 185 cm wzrostu na tylnej kanapie dotykam głową w sufit i nie da się wygodnie jechać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.