Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW wyprzedaje diesle!

Featured Replies

Napisano

"

Na stronie polskiego importera Volkswagena pojawił się zaktualizowany o dodatkową specyfikację cennik Passata. Wcześniej bazową wersją była Trendline, a teraz doszła inna – City. Jest pozycjonowana niżej ze względu na niższą cenę (od 91 690 zł), ale jeżeli przyjrzeć się wyposażeniu, to jest ono lepsze niż w Trendline, przez co ta druga obecnie nie ma większego sensu. Czy na pewno?

Tak, pod warunkiem, że klient nie jest zbyt wymagający. Standard City obejmuje tylko dwie wersje silnikowe: 1.6 TDI (120 KM) i 2.0 TDI (150 KM) – obie z manualną skrzynią biegów w cenie odpowiednio 91 690 zł i 99 990 zł. Trendline jest oferowany także z benzynowymi motorami 1.4 TSI o mocy 120 i 150 KM. Jednak w wersji ze wspomnianymi dieslami jest znacznie droższy, dokładnie o 13 800 zł. To powoduje sytuację, że obecnie Passata można kupić z dieslem taniej niż z silnikiem benzynowym. Wygląda to więc tak, jakby Volkswagen chciał wyprzedać silniki Diesla - trudno nazwać to inaczej."

https://moto.wp.pl/volkswagen-passat-taniej-o-20-tys-zl-na-czym-polega-promocja-6132848600045697a

Cennik

http://cenniki.konfigurator-vw.pl/pdf/RM2018_RP2017/passat_limousine.pdf?intcmp=cms-showroom-cennikipassat2017

I w sumie za 92 klocki mamy fure diesel 120KM do spokojnej jazdy całkiem ok, tempomat, bluetooth telefon, klimatronic, alusy, skora na kierze, elektryka przod tyl, centralny, alarm - czyli takie podstawowe wyposażenie które powinno mieć już każde auto (dobrze je wybrali). Insignia będzie mieć kłopot?

Napisano

Ten sam manewr co w Tiguanue i nie sądzę, żeby to była jakaś wyprzedaż w VW silniki nie leżą na magazynie i czekają, aż ktoś weźmie i włoży do auta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

Sek w tym, ze troche moga lezec. Moze nie 1.6 ale 2.0 juz tak, chocby ze wzgledu na zalamanie sprzedazy diesli VW (i Audi) w US.

Napisano

szkoda tylko ze dali zwykly halogen z przodu, dramatycznie to auto wyglada bez porządnych lamp

ale Passata robią w D i fabryki silnikow tez sa raczej w D?

nie sadze by je targali z powrotem z US do PL, szczegolnie ze nasz rynek raczej duzy nie jest...

Napisano
11 minut temu, Cinos napisał:

szkoda tylko ze dali zwykly halogen z przodu, dramatycznie to auto wyglada bez porządnych lamp

ale Passata robią w D i fabryki silnikow tez sa raczej w D?

nie sadze by je targali z powrotem z US do PL, szczegolnie ze nasz rynek raczej duzy nie jest...

Targa się całe samochody przez pół świata, przytargać trochę silników to przecież żaden problem. W US nie sprzedadzą w ciągu najbliższego czasu ani jednego diesla - wiec ratują ile się da...

Napisano

Niech zrobią golfy 1.6TDI z takim upustem to sam pójdę kupić :ok:

Napisano
6 minut temu, iwik napisał:

Niech zrobią golfy 1.6TDI z takim upustem to sam pójdę kupić :ok:

Golfa 1,2 TSI czy nawet 1,4 TSI mozna bylo kupic spokojnie na poczatku roku z ponad 10kPLN rabatu :ok:

IMHO oba beda pod kazdym wzgledem lepsze niz 1.6 TDI...

Edytowane przez Maciej__

Napisano

Były, głównie 1.2tsi, ale już nie ma.

Ja bym akurat wolał 1.6tdi od 1.2tsi.

Napisano

Dużo ludzi ma w życiu nie kupi 1.2TSI bo to silnik od kosiarki. I tyle ;) Np mój teściu - nie przekonasz. Diesel i koniec.

Napisano

1.2tsi już nie produkują, bo włożyli 3cyl 1.0tsi, więc w zasadzie nie ma tematu.

Rozmawiamy w kontekście "wyprzedaży diesla" w dobrej cenie. Dla mnie "dobra cena" za takiego golfa 1.6tdi byłaby w okolicach wyprzedawanego 1.2tsi. Passata za 90k nie kupię, bo jest zwyczajnie za drogi, nie prowadzę dz. g. i nie wrzucę sobie raty leasingowej w koszty. A dla prawie 100k PLN w gotówce znalazłbym parę innych pomysłów...

Napisano
38 minut temu, iwik napisał:

Były, głównie 1.2tsi, ale już nie ma.

Ja bym akurat wolał 1.6tdi od 1.2tsi.

dalej stoją

bardzo fajnie wyposażony, do tego GW na 5 lat i jest fajnie

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-1-4-tsi-125km-comfortline-wyprzedaz-rocznika-2016-od-reki-ID6yvzi3.html#7ea2c6ee74

Napisano
3 minuty temu, Cinos napisał:

dalej stoją

1.2tsi były 10k taniej (równie 60k PLN za wersję 110KM)

Poz tym za 70k to już musiałby być kombiak.

Napisano
20 godzin temu, iwik napisał:

1.2tsi były 10k taniej (równie 60k PLN za wersję 110KM)

Poz tym za 70k to już musiałby być kombiak.

to była wersja chyba City, taka promo jak teraz jest z Passat/Tiguan :hmm:

Napisano
1 godzinę temu, Cinos napisał:

to była wersja chyba City, taka promo jak teraz jest z Passat/Tiguan :hmm:

To sie nazywalo Start...

Gdyby mialy tempomat to bym jezdzil takim Golfem zamiast Astry.

Napisano
Dnia 14.06.2017 o 10:42, Maciej__ napisał:

To sie nazywalo Start...

faktycznie, to byly "starty" :)

Astra pewnie jeszcze taniej wyszla od Golfa?

Napisano
Dnia 6/13/2017 o 12:11, Cinos napisał:

W srodku straszny paszkwil... :/ A kiedys takie fajne byly.

Edytowane przez jaceq

Napisano
W srodku straszny paszkwil... :/ A kiedys takie fajne byly.

Akurat jesli chodzi o wnetrze I jakosc.materialow to Golf ma wg mnie najlepsze w klasie :ok:
Oczywiscie w wersjach wyzszych niz trendline ;)
Napisano
11 godzin temu, Maciej__ napisał:

Akurat jesli chodzi o wnetrze I jakosc.materialow to Golf ma wg mnie najlepsze w klasie :ok:
Oczywiscie w wersjach wyzszych niz trendline ;)

No ten zalinkowany przez Cinosa z tym szarym plastikiem wyglada strasznie, kojarzy mi sie z Wiejskim tuningiem :) Jesli w innych wersjach jest inaczej to spoko.

Napisano
Dnia 14.06.2017 o 10:42, Maciej__ napisał:

To sie nazywalo Start...

Mysle, ze mozna dolozyc na zasadzie plug and play. Ale wiadomo to juz kombinowanie.

Napisano
Mysle, ze mozna dolozyc na zasadzie plug and play. Ale wiadomo to juz kombinowanie.

Badalem temat i w G7 nie jest to takie proste...
Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Badalem temat i w G7 nie jest to takie proste...

Oj to kiepsko w poprzednich modelach ludzie cuda robili dodawali doswietlanie zakretow itp. No szkoda, bo teraz kupno auta bez tempomatu to troche lipa. Ja ostatnio nie jezdze drogami krajowymi tylko autostrady.

Napisano
Oj to kiepsko w poprzednich modelach ludzie cuda robili dodawali doswietlanie zakretow itp. No szkoda, bo teraz kupno auta bez tempomatu to troche lipa. Ja ostatnio nie jezdze drogami krajowymi tylko autostrady.

Ja podobnie, albo korki do roboty albo autostrady i Ski :ok:
Max 100km miesiecznie zrobie pp krajowkach...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.