Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać ?

Featured Replies

Napisano

Siemka, pomóżcie co będzie lepszym wyborem

1. VW Polo  Ogólnie ładne, nie podoba mi się tylko spasowanie zderzaka z resztą.

2. Honda Civic Nie widać rdzy ale wiadomo że lada chwila może sie pojawić :(

:hmm:

Auto dla zony na dojazd do pracy 5 km w jedna stronę

Napisano
  • Autor
7 minut temu, hefi napisał:

Civic

bo? technicznie lepsza ? ładniejsza ?

Edytowane przez KAMIKADZE

Napisano

polo, to nie wybór żony na całe zycie tylko auto 15 lat za 6 tys...

2 godziny temu, KAMIKADZE napisał:

Siemka, pomóżcie co będzie lepszym wyborem

1. VW Polo  Ogólnie ładne, nie podoba mi się tylko spasowanie zderzaka z resztą.

Napisano

Z tej dwójki Polo... drogą eliminacji, bo ten Civic to zło. Po pierwsze ta generacja Civica gnije jak szalona - może w tym rdzę widoczną ktoś usunął, ale ona wróci. Ciekawe ile jest tej niewidocznej na pierwszy rzut oka. Do tego egzemplarz chyba po jakimś szybkim i wściekłym - polakierowane na biało felgi, pod tablicami podkładki warsztatu tuningowego. Ten samochód to może to nie tylko rdza, ale też silnik bliski końca. Jak widzę te Civici na mieście to na ogół muszę obieg zamkniety włączać, bo tak od nich śmierdzi spalonym olejem. Do tego pamiętaj że w tym Civicu się bardzo nisko siedzi - na ogól :piekna: tego nie lubią.

A co przemawia za Polo- będzie też bardziej ekonomiczne, w razie potrzeby naprawisz je wszędzie, a części zamienne do niego dostaniesz chyba wszędzie (no może poza spożywczym ;) )

Napisano
3 godziny temu, KAMIKADZE napisał:

2. Honda Civic Nie widać rdzy ale wiadomo że lada chwila może sie pojawić :(

:hmm:

tak może ruda wyleźć:skromny: chociaż ja mam starszą o całe 5 lat i na rantach drzwi wylazła:hehe: To jest ostatni rok produkcji tego modelu, nie musi być zaszczepiony jeszcze rudą;) Jeżeli to polo to jest to samo co fabia I to ja jednak wolałbym hondzinę, na pewno większa w środku i nie wierz w bajki, że części do japońca jakieś worki pieniędzy kosztują. Spalanie podobne o ile nie mniejsze- jeżeli 6.5 litra to dużo to nie wiem czego szukać.

tu

Napisano
4 godziny temu, KAMIKADZE napisał:

...Auto dla zony na dojazd do pracy 5 km w jedna stronę

Z tych dwóch to żaden. Szukałbym połowę młodszego z segmentu A.

Napisano
42 minuty temu, Manx napisał:

Z tej dwójki Polo... drogą eliminacji, bo ten Civic to zło. Po pierwsze ta generacja Civica gnije jak szalona - może w tym rdzę widoczną ktoś usunął, ale ona wróci. Ciekawe ile jest tej niewidocznej na pierwszy rzut oka. Do tego egzemplarz chyba po jakimś szybkim i wściekłym - polakierowane na biało felgi, pod tablicami podkładki warsztatu tuningowego. Ten samochód to może to nie tylko rdza, ale też silnik bliski końca. Jak widzę te Civici na mieście to na ogół muszę obieg zamkniety włączać, bo tak od nich śmierdzi spalonym olejem. Do tego pamiętaj że w tym Civicu się bardzo nisko siedzi - na ogól :piekna: tego nie lubią.

A co przemawia za Polo- będzie też bardziej ekonomiczne, w razie potrzeby naprawisz je wszędzie, a części zamienne do niego dostaniesz chyba wszędzie (no może poza spożywczym ;) )

Felgi białe ale oryginał przynajmniej :ok:

Silniki są trwałe, wiadomo że to zależy od użytkowania w dużym stopniu. Części ogólnodostępne, ceny normalne :hmm:

Wybrałbym Hondę, ale to dlatego że Polo nie znam w ogóle ;] 

Z rdzą w Civicu trzeba się liczyć, jeśli ma tylko powierzchowną na podwoziu a lakier na nadwoziu cały to zakonserwować to dobrze i pojeździ.

Napisano
24 minuty temu, r1sender napisał:

zaraz zaproponujesz daihatsu

W życiu! Zbyt popularne się robią.

Napisano

Ja bym nie kupił żadnego bo na pierwszy jest kropka a lakierze na dachu - chłopie trochę opamiętania!! kupujesz auto za 5 tys i czego oczekujesz? igły? to idź do salonu!

Z tych dwóch - polo - drugi to jak przedmówcy to źródło korozji i skrajnego wyeksploatowania i przede wszystkim korozja zapewne nie chrupie w takim stopniu jak ta Hondę.

Napisano
37 minut temu, Joki napisał:

Z tych dwóch to żaden. Szukałbym połowę młodszego z segmentu A.

Nie rozumiesz- ma być "prestiż". Znajomi tak kupowali nie kupili czegoś młodszego tylko polo cross z "Radomskich żwirowisk" - ulep za worek pieniędzy no ale jest prestiż.

Napisano
Teraz, Dareek napisał:

Nie rozumiesz- ma być "prestiż". Znajomi tak kupowali nie kupili czegoś młodszego tylko polo cross z "Radomskich żwirowisk" - ulep za worek pieniędzy no ale jest prestiż.

to jest wątek na MK, a nie HP. Autor pokazał dwa auta i pyta które. Po co dorabiasz jakąś filozofię? 

Napisano
4 godziny temu, KAMIKADZE napisał:

Z tych dwóch dla żony to POLO.

SAM BYM WOLAŁ MIEĆ HUNDĘ.

Oglądałeś corolle e11 albo yarisa?

Napisano
39 minut temu, Dareek napisał:

No polo to prestiż, a weź się opanuj...

Napisano

Nie lubię VW ale z tych dwóch wybrałbym Polo. Moja ciotka ma nowszą wersję z tym samym silnikiem. Jeździ już parę lat i nie chce się popsuć. Jedyny minus to silnik, brzmi strasznie i jak na swoją pojemność dużo pali.

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, Dareek napisał:

Ja bym nie kupił żadnego bo na pierwszy jest kropka a lakierze na dachu - chłopie trochę opamiętania!! kupujesz auto za 5 tys i czego oczekujesz? igły? to idź do salonu!

Nie igły, zdaje sobie sprawę że auta mogły mieć rożne przygody. Pytam które wybrać :P

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, tygrysek86 napisał:

Oglądałeś corolle e11 albo yarisa?

corolla i yaris be, nie podobają się żonie

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, Cherokee18 napisał:

Nie lubię VW ale z tych dwóch wybrałbym Polo. Moja ciotka ma nowszą wersję z tym samym silnikiem. Jeździ już parę lat i nie chce się popsuć. Jedyny minus to silnik, brzmi strasznie i jak na swoją pojemność dużo pali.

nie orientujesz sie czy ten łancuch trzeba wymieniać ? bo sie rozciąga albo inne cuda.

Napisano
16 godzin temu, KAMIKADZE napisał:

Imo żaden z tych dwóch. Silnik 1.2 ma 3-cylindry :pad: i z tego co widzę nie jest szczególnie bezawaryjny. Słyszałeś w ogóle jak on pracuje? :) 

Napisano
53 minuty temu, swienty napisał:

Imo żaden z tych dwóch. Silnik 1.2 ma 3-cylindry :pad: i z tego co widzę nie jest szczególnie bezawaryjny. Słyszałeś w ogóle jak on pracuje? :) 

znowu też nie przesadzaj.
ojciec jeździł FABIĄ II 1.2 70KM i też tam były 3 cylindry i nic się nie działo.
Dźwięk owszem widać że 3 cylindry ale ogólnie poprawny samochód:oki:

Napisano

Może Corsa C 1.2 albo 1.4?

Napisano
1 minutę temu, AstraC napisał:

ewentualnie Astra G :oki:

Napisano
2 godziny temu, KAMIKADZE napisał:

Nie igły, zdaje sobie sprawę że auta mogły mieć rożne przygody. Pytam które wybrać :P

przy tak starych autach ja bym brał to, które po obejrzeniu będzie w lepszym stanie i będzie rokować mniej problemową eksploatację

Napisano
1 minutę temu, tygrysek86 napisał:

ewentualnie Astra G :oki:

W sumie to chyba jest chyba nawet lepszy pomysł - znaleźć 1.6 8V i się tylko cieszyć. :ok: Aczkolwiek i Corsa posłuży. :ok: 

Napisano
Teraz, AstraC napisał:

znaleźć 1.6 8V

tylko sprawdzić czy smalca nie ma pod korkiem oleju ;]

Napisano
7 minut temu, AstraC napisał:

To akurat dużo lepszy wybór niż w/w. I najlepiej w wersji bez plastikowych nakładek na progi ;] to nie trzeba będzie od razu ich spawać. ;] 

Napisano
15 minut temu, tygrysek86 napisał:

tylko sprawdzić czy smalca nie ma pod korkiem oleju ;]

Nie strasz - miałem X16SZR i masło miał w standardzie tam w zimniejsze dni. ;] Oczywiście nie na kilogramy. ;] 

Napisano
5 minut temu, AstraC napisał:

Nie strasz - miałem X16SZR i masło miał w standardzie tam w zimniejsze dni. ;] Oczywiście nie na kilogramy. ;] 

krótkie dystanse to i masełko się pojawi, ale oleju nie ubywa.
to jest standard w x16szr - handlarze w Mysłowicach jak widzą astręto lecą i od razu mówią że złom jak widzą masełko i co ciekawe ludzie się na to łapią, a przecież tutaj to standard nie groźny:skromny:

Napisano
krótkie dystanse to i masełko się pojawi, ale oleju nie ubywa.
to jest standard w x16szr - handlarze w Mysłowicach jak widzą astręto lecą i od razu mówią że złom jak widzą masełko i co ciekawe ludzie się na to łapią, a przecież tutaj to standard nie groźny:skromny:

To tak samo jak np 1,2 tce. Wlew oleju jest tak zrobiony, że osadza się tam wszelka wilgoć i mimo jazdy wyłącznie po autostradzie robi się w tym wglebieniu syf.

A w temacie. Miałem z tych wymienionych clio, polo, corse, civica. Polo jest najgorsze. Nic to się nie prowadzi i potrafi zardzewiec. Corsa ma najlepsze zabezpieczenie ale te 1,2 to porażka. Łańcuch do wymiany co druga wymianę oleju ;) magiel i łączniki. Clio ofc fakapy z cewkami, zawsze jakieś guziki nie działają. Civic imo tylko ruda, najbardziej przypomina zwykle auto, którym można komfortowo podróżować. Pozostałe to takie pierdolki, którymi lepiej nie przekraczac 90kmh.
Napisano

W takim przedziale cenowym to kupujesz to co jest w najlepszym stanie bez względu na markę. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.