Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wielkie hallo z Jeep Compas

Featured Replies

Napisano

Byłem widziałem, wymiarami różni się tylko o 10 cm dłuższy od Renegata, szerokość taka sama. Wersja bida 100 tyś wersja do jazdy 130 tyś...nie wiem kto będzie kupował te auta.

Mazda cx5 nowa - 120 tyś wersja fajna

Sportage za 130 tyś już chyba można kupić 2.0 184 ps diesel na max wypasie :)

Myślałem, ze w końcu będzie jakiś fajny jeep za rozsądną kasę.:no:

Napisano
Teraz, Marcin79 napisał:

Byłem widziałem, wymiarami różni się tylko o 10 cm dłuższy od Renegata, szerokość taka sama. Wersja bida 100 tyś wersja do jazdy 130 tyś...nie wiem kto będzie kupował te auta.

Mazda cx5 nowa - 120 tyś wersja fajna

Sportage za 130 tyś już chyba można kupić 2.0 184 ps diesel na max wypasie :)

Myślałem, ze w końcu będzie jakiś fajny jeep za rozsądną kasę.:no:

A co tam od spodu i pod maską siedzi? Jest jakiś sensowny napęd 4x4 i silniki? Bo to może być przewaga nad Mazdą czy Kią.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Ryb napisał:

A co tam od spodu i pod maską siedzi? Jest jakiś sensowny napęd 4x4 i silniki? Bo to może być przewaga nad Mazdą czy Kią.

siedzą fiatowskie silniki 

t-jet  benzyna i multi jet diesel - silniki moim zdaniem są ok .

Napęd 4x4 nie wiem jaki ma Jeep  ale w obecnym Kia mam 4x4 i na wyjazdy nartowe i  do ciągnięcia przyczepy jest ok .

Raczej na wielki minus są gabaryty Compasa ...małe strasznie auto, myślałem, że będzie wymiarami zbliżony do Cheerokiego ...no ale niestety :no: Notabene fajny Cheerokee kosztuje około 200tyś ;]...kosmos.

Napisano
1 minutę temu, Marcin79 napisał:

kiedyś bałbym się nawet pomyśleć że jeep mógłby mieć wspólny silnik z fiatem:hmm:

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, tygrysek86 napisał:

kiedyś bałbym się nawet pomyśleć że jeep mógłby mieć wspólny silnik z fiatem:hmm:

akurat to chyba na plus

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎07‎-‎11 o 15:25, tygrysek86 napisał:

Miał już kiedyś włoskie i francuskie silniki więc żadna nowość.

Napisano
Dnia 11.07.2017 o 15:23, Marcin79 napisał:

Napęd 4x4 nie wiem jaki ma Jeep  ale w obecnym Kia mam 4x4 i na wyjazdy nartowe i  do ciągnięcia przyczepy jest ok .

Raczej na wielki minus są gabaryty Compasa ...małe strasznie auto, myślałem, że będzie wymiarami zbliżony do Cheerokiego ...no ale niestety :no: Notabene fajny Cheerokee kosztuje około 200tyś ;]...kosmos.

Przesadzają z cenami. Dlatego na ulicach jeździ pełno Hond CRV a Jeep Cherokee to rzadkość.

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

Jeep Cherokee to rzadkość

wyżej po prostu się pozycjonuje JEEP:(

Napisano

Ja nie zapomnę mojego kolegi z pracy jak kupił compasa. Sprawa skończyła się w sądzie bo chcieli go skasować za drugi remont silnika na gwarancji. Dodatkowo psuło to się na potęgę. Sprzedał to zaraz po gwarancji z przebiegiem 30 tyś km, kupił Fiata Doblo i śmiga bez żadnego ale.

Napisano

To że cena jest z kosmosu wynika z tego, że Jeep w Europie ma być premium. Problem jest taki, że dla europejczyka to on jest tak samo premium jak Cadillac... o którego istnieniu w Europie niewielu pamięta. IMHO europejskie marki premium są dla nich nie do doścignięcia i mogą się na tym tylko wyłożyć. 

Widać, że Renegade się sprzedaje, bo jest fajny, inny i wcale nie taki drogi na tle konkurencji. Wrangler jest jedyny w swoim rodzaju i jak ktoś potrzebuje prawdziwą terenówkę, to wielkiej konkurencji on nie ma. Reszta modeli konkrencję bezpośrednią ma i to jest ich problem. 

Napisano

Taki Compas to jest konkurencja dla kogo? Kysz Kysz? Scross? Jak Kysz Kysz to mozna miec topowa wersje za bidnego jeepa. Choc Compas jest bardzo ladny.

Napisano

Ciekawe czy Jeep zaczął w końcu stosować do produkcji karoserii blachy ocynkowane.

Napisano
6 godzin temu, Luke16 napisał:

Ja nie zapomnę mojego kolegi z pracy jak kupił compasa. Sprawa skończyła się w sądzie bo chcieli go skasować za drugi remont silnika na gwarancji. Dodatkowo psuło to się na potęgę. Sprzedał to zaraz po gwarancji z przebiegiem 30 tyś km, kupił Fiata Doblo i śmiga bez żadnego ale.

A tam nie siedziały czasem tedeiki od volkswagena?

Napisano

Przesadzają z cenami. Dlatego na ulicach jeździ pełno Hond CRV a Jeep Cherokee to rzadkość.

Max wypas, 4x4, 9 biegowy automat, 160 koni kosztował ok 150 koła. Czy to dużo czy mało za bezawaryjne, solidne auto?
Napisano
2 minuty temu, hefi napisał:

Max wypas, 4x4, 9 biegowy automat, 160 koni kosztował ok 150 koła. Czy to dużo czy mało za bezawaryjne, solidne auto?

Tyle to kosztuje Honda. Za Cheerokee trzeba wydać nawet kilkadziesiąt tys. więcej.

Napisano

Tyle to kosztuje Honda. Za Cheerokee trzeba wydać nawet kilkadziesiąt tys. więcej.

Wiem ile kosztuje :)
jeep, ktoś napisał już, że pozycjonuje się wyżej? Wyżej od czego, Fiata Dacia SsangYong
Bo jakoś nie kojarzy mi się z luksusem ani prestiżem a raczej ze starym, zardzewialym, zielonym Cheerokee
Napisano
2 minuty temu, hefi napisał:

Wiem ile kosztuje :)
jeep, ktoś napisał już, że pozycjonuje się wyżej? Wyżej od czego, Fiata Dacia SsangYong
Bo jakoś nie kojarzy mi się z luksusem ani prestiżem a raczej ze starym, zardzewialym, zielonym Cheerokee

Grand Cherokee im się ładnie udał.  :ok:

Napisano

Tak, któryś tam ładny jest, przyznaję.

Ale jakoś ciągnie się za nimi fama o stosunkowo niskiej jakości i chyba to ma jednak znaczący wpływ na sprzedaż. Osób z grubym portfelem w pl trochę jest a o dziwo wybierają q7 q5 x5 itd

Mając już do wyboru wynalazki rodem ze stanow jednak wybrałbym edge

Napisano
1 minutę temu, hefi napisał:

Tak, któryś tam ładny jest, przyznaję.

Ale jakoś ciągnie się za nimi fama o stosunkowo niskiej jakości i chyba to ma jednak znaczący wpływ na sprzedaż. Osób z grubym portfelem w pl trochę jest a o dziwo wybierają q7 q5 x5 itd

Tych Grandów jednak też trochę jeździ. Na mnie zrobił bardzo dobre wrażenie.  :ok:

Napisano

Tych Grandów jednak też trochę jeździ. Na mnie zrobił bardzo dobre wrażenie.  :ok:

Z drugiej strony moich opinii o autach nie można brać serio, jestem skrzywiony na punkcie tylko jednej marki
Napisano
Teraz, hefi napisał:

Z drugiej strony moich opinii o autach nie można brać serio, jestem skrzywiony na punkcie tylko jednej marki

Której?

Napisano

Wczoraj oglądałem i potwierdzam: wymiarami nie powala, przede wszystkim wąski. Z zewnątrz ładny. Wnętrze niezłe jednak w stosunku do konkurencji znowu nie powala.

Gdyby to kosztowało 80-85 za wersję bieda to byłaby fajna opcja. Przy obecnej cenie niestety konkurencja jest ogromna. Na autocentrum widziałem filmik  z testów w terenie. Auto bardzo dobrze sobie radzi i to może być plus w stosunku do konkurencji. Ale ile osób kupuje takie auto do jazdy w terenie :) Mimo sympatii do Jeepa to oferta np Tiguana jest dużo lepsza.

BTW: Cherokee jest bardzo fajny, ale znowu cena...

Po przejściu obok do Alfy cena Stelvio wydaje się okazją :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.