Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebuję waszej wiedzy i doświadczenia.

Featured Replies

Napisano

Trafia się auto.

BMW E46 320d, kombi, diesel, napęd tył z roku 2002.

No i szukam wszystkich za i przeciw.

Przeczytałam, że zimą należy wozić worek cementu w bagażniku (albo dwa), że napęd lubi sie spierniczac i układ kierowniczy też.

Czy ktoś z was może podzielić się wiedzą na temat takiego auta?

Warto rozważać zakup E46 czy odpuścić?

Napisano
54 minuty temu, Alanka napisał:

Trafia się auto.

BMW E46 320d, kombi, diesel, napęd tył z roku 2002.

No i szukam wszystkich za i przeciw.

Przeczytałam, że zimą należy wozić worek cementu w bagażniku (albo dwa), że napęd lubi sie spierniczac i układ kierowniczy też.

Czy ktoś z was może podzielić się wiedzą na temat takiego auta?

Jeździłem e46 2.0d 150km z 02r, to co piszesz to chyba jakieś bzdury bo i u mnie, i u innych znajomych którzy jeździli tym modelem nigdy nic się nie działo z napędem

co do układu kierowniczego to maglownice lecą, znajomy w tamtym roku regenerował to zapłacił coś koło 600zl, ale na to też nie ma reguły

jedyne co to wywalić klapki w kolektorze ssącym, i dokładnie obejrzeć budę bo gniją z przodu błotniki, klapa tylna i czasami rant błotnika tylnego na przejściu ze zderzakiem

ogólnie ja byłem zadowolony z tego modelu :oki:

Napisano
57 minut temu, Alanka napisał:

jak niewymęczone i zadbane to pewnie, że warto. Jak przy okazji będzie dobrze wyposażone to się nie zastanawiać.

z workiem cementu to się w Polonezie kombinowało. Wystarczą zimówki (przez duże Z, a nie jakieś wymęczone 10cio letnie).

Napisano
  • Autor

@Steffan @tomecki auto jest z Włoch, nasz mechanik nam je zaproponował, buda zdrowa, cena jak dla nas ok.

Minus - coś było z silnikiem i poprzedni mechanik rozebrał, nie złożył i zardzewiał tłok. Nasz mechanik montuje w nim aktualnie silnik z anglika (150 albo 160 tys przebiegu).

Ogólnie auto wizualnie ok, no ma kilka wgniot na dachu po gradzie (to nie przeszkadza) i jakieś tam duperele parkingowe, ale nie wymagajmy cudów.

Napisano
16 minut temu, Alanka napisał:

@Steffan @tomecki auto jest z Włoch, nasz mechanik nam je zaproponował, buda zdrowa, cena jak dla nas ok.

Minus - coś było z silnikiem i poprzedni mechanik rozebrał, nie złożył i zardzewiał tłok. Nasz mechanik montuje w nim aktualnie silnik z anglika (150 albo 160 tys przebiegu).

Ogólnie auto wizualnie ok, no ma kilka wgniot na dachu po gradzie (to nie przeszkadza) i jakieś tam duperele parkingowe, ale nie wymagajmy cudów.

Pewnie klapka wpadła :phi::phi: to jak ma wszystko na wierzchu to niech oceni jaki stan turbo i dwumasy jest bo lubią klękać ;)

Edytowane przez Steffan

Napisano
  • Autor
10 minut temu, Steffan napisał:

Pewnie klapka wpadła :phi::phi: to jak ma wszystko na wierzchu to niech oceni jaki stan turbo i dwumasy jest bo lubią klękać ;)

Ma wszystko sprawdzić i jak będzie ok to da znać, że można kupować, a jak cos będzie nie halo to nam nie sprzeda ;)

Do tego mechanika mamy zaufanie :ok:

Napisano

Jak auto z Włoch, to nie będzie rdzy. Obejrzeć nowy silnik przy okazji montażu, sprawdzić dwumasę, turbo i można jeździć. Napęd w tym aucie jest dobry i żadnych problemów nie robi, maglownice to różnie, jedne stukają, inne jeżdżą długo i nic, grunt, że można regenerować, a jest tego w cholerę. Jeśli auto jeździło na felgach 16", to jest duża szansa, że jeszcze długo maglownica będzie sprawna. W tym modelu powinno już być DSC (guzik przy popielniczce), a wtedy nawet zimą niestraszne zakręty, bo działa świetnie. Najważniejsze, póki auto na warsztacie, to sprawdzić sprzęgło i dwumasę, oraz koło pasowe, bo te w dieslu lubią przedwcześnie padać.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 30.08.2017 o 21:09, kaczorek79 napisał:

Jak auto z Włoch, to nie będzie rdzy. Obejrzeć nowy silnik przy okazji montażu, sprawdzić dwumasę, turbo i można jeździć. Napęd w tym aucie jest dobry i żadnych problemów nie robi, maglownice to różnie, jedne stukają, inne jeżdżą długo i nic, grunt, że można regenerować, a jest tego w cholerę. Jeśli auto jeździło na felgach 16", to jest duża szansa, że jeszcze długo maglownica będzie sprawna. W tym modelu powinno już być DSC (guzik przy popielniczce), a wtedy nawet zimą niestraszne zakręty, bo działa świetnie. Najważniejsze, póki auto na warsztacie, to sprawdzić sprzęgło i dwumasę, oraz koło pasowe, bo te w dieslu lubią przedwcześnie padać.

Rdzy nie będzie, ale plastiki a już na pewno gumy będą się "rozpuszczać" w palcach... Mówię o podszybiu, uszczelkach w nadwoziu.

Napisano

Mogę od siebie dodać, że przez 3 lata jeździłem E46 330D z mocą 270hp. Też się bałem pierwszej zimy. Niepotrzebnie. Nawet z taką mocą na tylnej osi to auto prowadzi się rewelacyjnie.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Kurczę, chłopaki, oglądaliśmy wczoraj. Silnik fajnie gada, dziś samochód ma być prany.

Jakies 9-10 tys gość za niego chce.

Nie wygląda źle, nawet całkiem ładnie jak na 15latka. Wgnioty po gradzie to pierdoła, która nam kompletnie nie przeszkadza.

Jak wygląda spalanie w takim aucie?

Edytowane przez Alanka

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, tomecki napisał:

6,5-8

To nie tak źle, spodziewałam sie wyższego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.