Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mały SUV - do 120 kPLN

Featured Replies

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

W WV masz obowiązkowe ubezpieczenie (ponad OC i AC).

wiem, analizowałem ich ofertę, bo się trochę na Tiguana City napaliłem początkowo. Jednak po jazdach testowych moja małżonka wybrała dla siebie 2008 zamiast Tiguana. Bardziej jej się spodobał i w cenie lekko poniżej 80 tys jest lepiej wyposażony, lepszy silnik, automat itp. Oczywiście mniejszy pojazd, ale wg niej rozmiar jest idealny ;]

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

wiem, analizowałem ich ofertę, bo się trochę na Tiguana City napaliłem początkowo. Jednak po jazdach testowych moja małżonka wybrała dla siebie 2008 zamiast Tiguana. Bardziej jej się spodobał i w cenie lekko poniżej 80 tys jest lepiej wyposażony, lepszy silnik, automat itp. Oczywiście mniejszy pojazd, ale wg niej rozmiar jest idealny ;]

Segment niżej i jest sporo taniej w każdej marce.

Choć 80 tys.zł za fajny wypas to też dobra cena :ok:

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał:

Segment niżej i jest sporo taniej w każdej marce.

Choć 80 tys.zł za fajny wypas to też dobra cena :ok:

dokładnie 76 tys i jest nieźle, jeśli weźmiesz pod uwagę, że jest:

- automat

- klima dwustrefowa automatyczna

- alusy

- multimedia z nawigacją

- car play i mirror link

- pełna elektryka,czujniki cofania

Napisano
37 minut temu, bergerac napisał:

też nieźle, ale jednak wolę opcję bez żadnych dodatkowych kosztów ;) 

Ale pewnie rabatu nie wyzebrales? Wiec to jednak jest koszt tego kredytu.?

Napisano
11 godzin temu, zinger napisał:

Musze sie przejsc i obejrzec z bliska, no i podstawowe pytanie, czy w Seacie sa sklonni do negocjacji? Bo jakby takiego Xcellence za 110k chciali oddac, to bym sie mocno zastanowil.

Chyba są skłonni.  Mi udało sie wyrwać 12 tys na leona a i tak jakoś bardzo nie cisnąłem. Wiec tą atece excellence powinno śmiało oddać za 110k albo i mniej. 

Edytowane przez gzes

Napisano
26 minut temu, Rado_ napisał:

Chyba lepiej poczekac na kuraqa

Taniej bym się ni spodziewał, a technicznie to samo przecież, ino według wielu kuraq mniej urodziwy... no i niedługo kuraqów będzie po ulicach jeździło więcej niż Ateca.

Napisano
8 godzin temu, Rado_ napisał:

Ale pewnie rabatu nie wyzebrales? Wiec to jednak jest koszt tego kredytu.?

generalnie o nic nie żebrałem. Rabat 13,6%.

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

generalnie o nic nie żebrałem. Rabat 13,6%.

To nie wiedziałem, ze Peugeot łączy rabaty z promocyjnym finansowaniem:ok:

Napisano
9 godzin temu, Manx napisał:

Taniej bym się ni spodziewał, a technicznie to samo przecież, ino według wielu kuraq mniej urodziwy... no i niedługo kuraqów będzie po ulicach jeździło więcej niż Ateca.

Mi bardziej sie widzi i jest bardziej funkcjonalny.

Napisano
13 minut temu, Rado_ napisał:

To nie wiedziałem, ze Peugeot łączy rabaty z promocyjnym finansowaniem:ok:

ja też nie, w sumie kupiłem trochę przez przypadek. Ale, że auto się spodobało, było dobre finansowanie, do tego wycisnąłem z nich 11 koła rabatu, to się zdecydowałem.

Napisano
Dnia 13.09.2017 o 22:10, gzes napisał:

Chyba są skłonni.  Mi udało sie wyrwać 12 tys na leona a i tak jakoś bardzo nie cisnąłem. Wiec tą atece excellence powinno śmiało oddać za 110k albo i mniej. 

Na Atecę rabaty sa więcej niż symboliczne i wynikają z ewentualnej desperacji dealerów. Leon i inne modele to inna bajka, można negocjować. Z kilku sondowanych dealerów Seata max zniżka na Atecę 1,4 TSI Style DSG z paroma dodatkami był 1,5 tys. Albo 1 tys i dobre zimówki.

Inna sprawa że jak się bierze w VW kredycie to Seat sie bardziej opłaca od Skody czy samego VW bo mają niższe oprocentowanie. Niby Seat dotuje ;) W takie bajki sprzedawców nie wierze ale fakt jest taki że rata przy Tiguanie za 120 tys i Atece za te sama kwotę wynosiła 200 zł mniej na korzyśc Seata. 

I jeszcze wazna uwaga - problem z czasami oczekiwania na Atecę, Kodiaqa i Tiguana dotyczy silnika 1,4 TSI 150 KM. Na wszystkie termin na zamówieniu jest teraz na marzec. Inne silniki spokojnie na koniec roku. "Moja" Ateca ma byc na 28 lutego.

Napisano
53 minuty temu, newposen napisał:

Na Atecę rabaty sa więcej niż symboliczne i wynikają z ewentualnej desperacji dealerów. Leon i inne modele to inna bajka, można negocjować. Z kilku sondowanych dealerów Seata max zniżka na Atecę 1,4 TSI Style DSG z paroma dodatkami był 1,5 tys. Albo 1 tys i dobre zimówki.

Inna sprawa że jak się bierze w VW kredycie to Seat sie bardziej opłaca od Skody czy samego VW bo mają niższe oprocentowanie. Niby Seat dotuje ;) W takie bajki sprzedawców nie wierze ale fakt jest taki że rata przy Tiguanie za 120 tys i Atece za te sama kwotę wynosiła 200 zł mniej na korzyśc Seata. 

I jeszcze wazna uwaga - problem z czasami oczekiwania na Atecę, Kodiaqa i Tiguana dotyczy silnika 1,4 TSI 150 KM. Na wszystkie termin na zamówieniu jest teraz na marzec. Inne silniki spokojnie na koniec roku. "Moja" Ateca ma byc na 28 lutego.

Tego się nie spodziewałem.  Dobrze wiedzieć.:ok: Ale chwila, jak się ma mój upust do 900zl rabatu na leona dla formata? :hmm:

Napisano
3 godziny temu, newposen napisał:

Wziales Style z dodatkami za 120? To nie lepiej byl xcelence w tej kwocie? Kredyt 50% reszta w ratach na 3 lata? Jaki calkowity koszt i mies rata?

Napisano
1 minutę temu, zinger napisał:

Wziales Style z dodatkami za 120? To nie lepiej byl xcelence w tej kwocie? Kredyt 50% reszta w ratach na 3 lata? Jaki calkowity koszt i mies rata?

116 plus zimówki. Xcellence wyszło by dużo drożej bo zależalo mi na DSG. Mam co potrzebuję: Style,do tego Comfort+ z full link, alarm, podgrzewana przednia szyba i przyciemniany tył. Kredyt z rata balonową, 1240 pln na 4 lata, wpłata 10 %. Tiguan w tej samej cenie wychodził pod 1500 pln.

Napisano

O lol ja bym chyba padl z wrazenia w salonie. Na marzec? Oni juz calkiem poglupieli. To chyba Porshe szybciej mozna wyprodukowac. Zaczynam rozumiec fenomen japoncow i koreancow na calym swiecie. Wchodzisz i masz.

Napisano
4 minuty temu, wujekcybul napisał:

O lol ja bym chyba padl z wrazenia w salonie. Na marzec? Oni juz calkiem poglupieli. To chyba Porshe szybciej mozna wyprodukowac. Zaczynam rozumiec fenomen japoncow i koreancow na calym swiecie. Wchodzisz i masz.

No ale japończyki trudniej konfigurowalne zdaje się są i jednak droższe przy porównywalnych parametrach.

Ale zgoda to co robi VAG to czysty socjalizm, nie potrafią reagowac na potrzeby rynku. Tłuką te TEDEIKI jak coraz mniej ludzi je kupuje a silnik który sprzedaje się świetnie ma limity produkcyjne i blokuje sprzedeaż wielu modeli koncernu.

Napisano
14 minut temu, newposen napisał:

116 plus zimówki. Xcellence wyszło by dużo drożej bo zależalo mi na DSG. Mam co potrzebuję: Style,do tego Comfort+ z full link, alarm, podgrzewana przednia szyba i przyciemniany tył. Kredyt z rata balonową, 1240 pln na 4 lata, wpłata 10 %. Tiguan w tej samej cenie wychodził pod 1500 pln.

Hmm wg cennika xcellece 1.4 DSG 118k.

A jaki calkowity koszt tego kredytu?

Napisano

I jeszcze wazna uwaga - problem z czasami oczekiwania na Atecę, Kodiaqa i Tiguana dotyczy silnika 1,4 TSI 150 KM. Na wszystkie termin na zamówieniu jest teraz na marzec. 

Tak też zamierzałem zamówić Tiguana, a wyszedł Tucson dostępny od ręki - uległem miłemu sprzedawcy i pokusie jeżdżenia nowym autem już :)

Napisano
10 minut temu, zinger napisał:

Hmm wg cennika xcellece 1.4 DSG 118k.

No ale jak dodasz lakier, alarm i np. podgrzewana szybe to robi się prawie 123. I tak można iść w nieskończoność w górę. Zamówiłem to na czym mi zależy w akceptowalnych pieniądzach.

Napisano
17 godzin temu, newposen napisał:

No ale jak dodasz lakier, alarm i np. podgrzewana szybe to robi się prawie 123. I tak można iść w nieskończoność w górę. Zamówiłem to na czym mi zależy w akceptowalnych pieniądzach.

Alarm montowany w ASO to strata pieniedzy moze tylko ubezpieczyciel bedzie zadowolony, czasem maja chory wymog drugiego zabezpieczenia.

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

Alarm montowany w ASO to strata pieniedzy moze tylko ubezpieczyciel bedzie zadowolony, czasem maja chory wymog drugiego zabezpieczenia.

A gdzie przeczytałeś że montowany przez dealera ? Auta zamawiane do produkcji, oczywiste że alarm fabryczny. Do dzisiejszych aut z tą cała elektroniką dealerzy w ogóle jeszcze montują alarmy u siebie ? 

Napisano
13 minut temu, newposen napisał:

A gdzie przeczytałeś że montowany przez dealera ? Auta zamawiane do produkcji, oczywiste że alarm fabryczny. Do dzisiejszych aut z tą cała elektroniką dealerzy w ogóle jeszcze montują alarmy u siebie ? 

Tym bardziej to jest obowiazkowe? Czy co? Przeciez to nie stanowi zabezpieczenia. Oczywiscie, ze montuja sa alarmy do CAN.

Edytowane przez wujekcybul

Napisano
22 godziny temu, wujekcybul napisał:

Tym bardziej to jest obowiazkowe? Czy co? Przeciez to nie stanowi zabezpieczenia. Oczywiscie, ze montuja sa alarmy do CAN.

Pewno leasing lub kredyt - firmy finansujące wymagają często dwóch zabezpieczeń, jeżeli wartość finansowanego samochodu przekracza 100 000 zł brutto.

Poza tym oczywisćie alarm jest w ogóle bez sensu i nieskuteczny ;)

Napisano
1 godzinę temu, Manx napisał:

Pewno leasing lub kredyt - firmy finansujące wymagają często dwóch zabezpieczeń, jeżeli wartość finansowanego samochodu przekracza 100 000 zł brutto.

Poza tym oczywisćie alarm jest w ogóle bez sensu i nieskuteczny ;)

Tak to glupie podejscie no ale co zrobic. Najlepiej wypiac dziadostwo zeby pradu nie zarlo i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.