Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe auta na stock-u - jak to jest?

Featured Replies

Napisano

Pytanie z innej beczki- załóżmy ze chce kupić konkretny egzemplarz który stoi u dealera na drugim końcu Polski ( ponad 800 km w jedną stronę)- i pytanie czy dealerzy danej marki mogą niejako przerzucać między sobą takie samochody czy jednak czeka mnie wycieczka ?

Chodzi o FCA i Alfę Romeo

Edytowane przez Dareek

Napisano
Teraz, Dareek napisał:

Pytanie z innej beczki- załóżmy ze chce kupić konkretny egzemplarz który stoi u dealera na drugim końcu Polski ( ponad 800 km w jedną stronę)- i pytanie czy dealerzy danej marki mogą niejako przerzucać między sobą takie samochody czy jednak czeka mnie wycieczka ?

kupilem ostatnio C4, jedyna fizyczna wizyta byl odbior autka :)

Napisano
1 minutę temu, Dareek napisał:

Jak gadałem z kumplem z Opla, to na zasadzie uprzejmości się wymieniali, oczywiście fakturę za samochód importerowi płacił fizycznie dealer który sprzedał samochód, ale podobnież obowiązku nie było.

Napisano

Wszytsko zależy od marki. Ja pamiętam, że w Fordzie parę lat temu była taka opcja. Jak się nie zapytasz dealera, to się nie dowiesz.

Ja na Twoim miejscu jednak bym pojechał osobiście i próbował ugrać jeszcze jakiś rabat za to, że taki kawał drogi się przejechałeś żeby od nich kupić ;)

Napisano
4 minuty temu, Manx napisał:

Wszytsko zależy od marki. Ja pamiętam, że w Fordzie parę lat temu była taka opcja. Jak się nie zapytasz dealera, to się nie dowiesz.

Ja na Twoim miejscu jednak bym pojechał osobiście i próbował ugrać jeszcze jakiś rabat za to, że taki kawał drogi się przejechałeś żeby od nich kupić ;)

tak bardzo madry pomysl.

przyjedzie, poprosi o rabat a koles juz sprzedany ;)

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał:

tak bardzo madry pomysl.

przyjedzie, poprosi o rabat a koles juz sprzedany ;)

no myślę, że chyba pytający na tyle sprytny jest, żeby uniknąć takiej sytuacji ;)

Napisano
  • Autor

idąc dalej auto jest u Biedrona - znaczy się w Słupsku a ja z RZ musiałbym "dymać" . Mamy popierniczone przepisy- na miejscu powinny być zjazdówki czyli jadę podoba się, place i wracam a nie zabawa.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Manx napisał:

no myślę, że chyba pytający na tyle sprytny jest, żeby uniknąć takiej sytuacji ;)

spokojnie- nie pierwsze auto wiec coś wymodzę ale jak mnie pamięć nie myli kilka lat temu ściągali dla klientów auta z drugiego końca polski.

Napisano
6 minut temu, Dareek napisał:

spokojnie- nie pierwsze auto wiec coś wymodzę ale jak mnie pamięć nie myli kilka lat temu ściągali dla klientów auta z drugiego końca polski.

moze zrob jak ja

ustaliem specyfikacje (mozesz dac ta co na placu stoi) i rozeslij do wszystkich dilerow w pl. (mi zajelo z 2h).

najlepsza oferta z wro wygrala, warunki dogadane mail/tel, pendolino i odbior :)

ps. dodam ze najlepsza oferta byla tansza o ok 20k od najdrozszej:)

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
7 godzin temu, Dareek napisał:

Darku, mogą, ale nie muszą.

Zależnie od chęci i współpracy oraz tego jak długo pojazd na "stocku" stoi :oki:

Jeśli jest to bardzo poszukiwana wersja lub kolor, to może być kłopot z "dogadaniem się" między salonami.

Kontakt telefoniczny, papiery kurierem ewentualnie i 1 wycieczka ewentualnie po odbiór z tablicami już w razie schodów na miejscu.

Pozdrawiam.

Napisano
9 godzin temu, Dareek napisał:

Moja Corsa stała w salonie w Gdańsku, a przyjechała do mnie do Tychów. Wiec nie powinno być problemu z przerzuceniem auta pomiędzy dilerami 

Napisano

Ostatnio byłem w salonie fiata oglądnąć Tipo.

Po kalkulacji stwierdziłem że jednak wolałbym AR Guliette, 1.4 MA ale ona jest w salonie FCA   około 100km od nich.

Miła Pani stwierdziła że nie ma problemu mogą przywieść go do siebie.

Napisano

Obecne auto, przed zakupem widziałem tylko na fotkach w ogłoszeniu. Kontakt tylko mailowy ze sprzedawcą. Pojechałem z blachami  350 km po odbiór i tyle widzialem sprzedawce. Zapłaciłem wczesniej przelewem.

Zresztą poprzednie, tylko, ze zamawiane do produkcji tez tak kupiłem

Napisano

Auto może ale nie musi się dac sciągnąć. Może być zablokowane przez danego dealera - różnie to wygląda w różnych markach - musisz isc do najbliższego przedstawiciela i sie spytać :)

Napisano
11 godzin temu, Manx napisał:

taa, jak przejechales 800km i jak nie dostaniesz rabatu to wsiadziesz w auto/pociag/polskiego busa i wrocisz do domu bo nie dostales tysiaka rabatu? Slaba pozycja negocjacyjna.

Napisano

Nie prościej zadzwonić do dilera i zapytać?

Napisano
14 godzin temu, Dareek napisał:

a tak w nawiązaniu to oprócz http://stock.fiat.pl/ są jeszcze inne tego typu strony ?

Napisano
6 godzin temu, Lukas246 napisał:

Moja Corsa stała w salonie w Gdańsku, a przyjechała do mnie do Tychów. Wiec nie powinno być problemu z przerzuceniem auta pomiędzy dilerami 

To już zależy, jak to powiedział mój dealer czy ten "2 mu je zwolni".

Jak bryka chodliwa to ciężki temat.

Napisano

dzwoń do dilera gdzie stoi auto dogadaj wszystko przez telefon łącznie z ceną wyślą papiery kurierem zarejestrujesz auto i z blachami zrobisz se wycieczkę. Testowałem to w skodzie i  w vw po prostu mi się opłacało jechać pół polski. 

Napisano
10 godzin temu, Rado_ napisał:

Obecne auto, przed zakupem widziałem tylko na fotkach w ogłoszeniu. Kontakt tylko mailowy ze sprzedawcą. Pojechałem z blachami  350 km po odbiór i tyle widzialem sprzedawce. Zapłaciłem wczesniej przelewem.

Zresztą poprzednie, tylko, ze zamawiane do produkcji tez tak kupiłem

Lepiej zeby laweta wyslali i mowie to calkiem powaznie. Teraz kolega tak kupil. Pod blok podjechali tylko musial kurierem blachy doslac. Zawsze lepiej niz sie tluc po odbior.

Napisano
26 minut temu, wujekcybul napisał:

Lepiej zeby laweta wyslali i mowie to calkiem powaznie. Teraz kolega tak kupil. Pod blok podjechali tylko musial kurierem blachy doslac. Zawsze lepiej niz sie tluc po odbior.

Może i się tak da... Ae gdzie wtedy przyjemnosć odbierania nowego samochodu z salonu ;) ?

A dodatkową zaletą odbioru osobiscie jest to, że w takiej trasie powrotnej dobrze się "dotrze" ;) 

Napisano
  • Autor

Temat rozwiązałem wysyłając oferty do 10 dealerów wczoraj wieczór. 8 dzwoniło już przed 9 rano!! po następnych 2 godzinach miałem konkretne oferty na mailu.

nie odezwali się Carserwis wawa i jedne z Kr podobnie jak Słupsk miał oddzwonić i nic.

Oferta wybrana w KR.

Z rozmów z dealerami jedni twierdzą że wymieniają się autami i ściągają dla klientów od innych inni że się nie da.

Czyli w normie włoski bajzel.

Edytowane przez Dareek

Napisano
12 godzin temu, Dareek napisał:

Temat rozwiązałem wysyłając oferty do 10 dealerów wczoraj wieczór. 8 dzwoniło już przed 9 rano!! po następnych 2 godzinach miałem konkretne oferty na mailu.

nie odezwali się Carserwis wawa i jedne z Kr podobnie jak Słupsk miał oddzwonić i nic.

Oferta wybrana w KR.

Z rozmów z dealerami jedni twierdzą że wymieniają się autami i ściągają dla klientów od innych inni że się nie da.

Czyli w normie włoski bajzel.

Ja wyslalem mailem to najgorsze oferty dostalem z malych miast. Odzew na poziomie 30% IMO strata czasu. 

Napisano
  • Autor

dziś dalej wydzwaniali spóźnieni i poprzednicy co z ofertą - auto kupione w KRK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.