Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co grozi?

Featured Replies

Napisano

Za jazdę z przeładowaną przyczepką jednoosiową ale w granicach DMC przyczepy auta holującego oraz nie przekraczając limitu na prawko B ?

tylko mandat?

Napisano

Zapewne mandat + zakaz dalszej jazdy.

Krawiec

Napisano
7 godzin temu, koNik napisał:

Za jazdę z przeładowaną przyczepką jednoosiową ale w granicach DMC przyczepy auta holującego oraz nie przekraczając limitu na prawko B ?

tylko mandat?

W teorii w najgorszym wypadku pewnie zakaz dalszej jazdy. :ok: 

W praktyce nikt nie zwraca na to uwagi. ;] Trzeba mieć na prawdę bardzo dużego pecha żeby ktoś sprawił wagi auta osobowego z przyczepką, no chyba że już od oka widać że coś jest nie tak... Coś dużego wieziesz? ;]

Napisano
  • Autor
15 minut temu, swienty napisał:

W teorii w najgorszym wypadku pewnie zakaz dalszej jazdy. :ok: 

W praktyce nikt nie zwraca na to uwagi. ;] Trzeba mieć na prawdę bardzo dużego pecha żeby ktoś sprawił wagi auta osobowego z przyczepką, no chyba że już od oka widać że coś jest nie tak... Coś dużego wieziesz? ;]

Nic dużego i bedzie wygladać normalnie, ale DMC przekroczone

Napisano
1 minutę temu, koNik napisał:

Nic dużego i bedzie wygladać normalnie, ale DMC przekroczone

ja bym jechał i się nie przejmował, szansa na kontrolę jest taka jak trafienie szóstki w lotto. ;] 

Napisano

Z lekkimi przyczepami wszyscy jeżdżą na nielegalu bo wiekszosc aut nie moze ciagnac 750kg bez hamulca, a wszystkie tak są rejestrowane.

Napisano
55 minut temu, swienty napisał:

ja bym jechał i się nie przejmował, szansa na kontrolę jest taka jak trafienie szóstki w lotto. ;] 

A szansa na kolizję/dzwona? 8-)

Napisano
2 minuty temu, Pyrekcb napisał:

A szansa na kolizję/dzwona? 8-)

Cieniasy, jak jechałem z deskami na przyczepce to mi się dyszel wyprostował - wcześniej się wykrzywił jak gość wrzucił z tonę piachu z koparki :facepalm::hehe:

Napisano

Rekord 1400kg rur nierdzewnych na przyczepie z ładownością 400kg ;] Z Koszalina do Bielska-Białej ;] 

Dojechałem ale kolega następnym kursem miał mniej szczęścia i zaliczyliśmy dzwona. :( Wszystko fajnie do puki nic się nie stanie.

Napisano
24 minuty temu, Lato8 napisał:

Z lekkimi przyczepami wszyscy jeżdżą na nielegalu bo wiekszosc aut nie moze ciagnac 750kg bez hamulca, a wszystkie tak są rejestrowane.

Ale wszystkie samochody czy przyczepy:hmm:

Zresztą żadne z powyższych nie jest prawdą:)

Napisano
13 minut temu, volf6 napisał:

Ale wszystkie samochody czy przyczepy:hmm:

Zresztą żadne z powyższych nie jest prawdą:)

Większość aut nie może ciągnąć przyczepy lekkiej 750kg bez hamulca i to jest prawda. :ok: 

Edytowane przez swienty

Napisano
Godzinę temu, swienty napisał:

Większość aut nie może ciągnąć przyczepy lekkiej 750kg bez hamulca i to jest prawda. :ok: 

Ale kto powiedział, ze wszystkie lekkie przyczepy maja DMC 750 kg, przecież możesz kupić o mniejszej DMC, takiej by nie przekroczyć wpisu w dowodzie dla danego auta:hmm:

Napisano
9 godzin temu, cumel napisał:

Rekord 1400kg rur nierdzewnych na przyczepie z ładownością 400kg ;] Z Koszalina do Bielska-Białej ;] 

Dojechałem ale kolega następnym kursem miał mniej szczęścia i zaliczyliśmy dzwona. :( Wszystko fajnie do puki nic się nie stanie.

I co sie stalo w zwiazku z przeladowaniem?

Napisano
15 godzin temu, volf6 napisał:

przecież możesz kupić o mniejszej DMC, takiej by nie przekroczyć wpisu w dowodzie dla danego auta:hmm:

No właśnie nie mogę, bo w DR stoi 100kg... :phi: niezły żart germańskiego najeźdźcy :pukpuk:

Napisano
Teraz, romano11 napisał:

No właśnie nie mogę, bo w DR stoi 100kg... :phi: niezły żart germańskiego najeźdźcy :pukpuk:

Co to za auto-maluch czy tico8]

Napisano

Fiesta 6 MK 5 (urodzona w zakładach w IV rzeszy :phi:) - sam jestem tym zadziwiony. Chyba że to jest taka zagrywka, jak była w przypadku fiata uno: mój jeszcze mógł ciągać przyczepki, a te z końcówki produkcji już nie - zmieniły się jakieś tam przepisy czy wytyczne.  I to by się mogło zgadzać, bo ten model klepali 2002-2008, a już kilka egzemplarzy widziałem z hakiem... :hmm:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.