Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy zabrudzenie tego typu....

Featured Replies

Napisano

....da się wyczyścić, a jeżeli tak, to czym?

Foto przykładowe z neta - chodzi o taki zielonkawy nalot na aucie, które długo stało pod chmurką.

00009261YL5UY741-C322.jpg

Napisano
8 godzin temu, technix napisał:

cif 

litosci...

Normalnie - aktywna piana, mycie na kilka razy i będzie git.

Napisano

Bez problemu się da. Polecam specjalny płyn do czyszczenia przyczep kempingowych.

Napisano
15 godzin temu, Pyrekcb napisał:

....da się wyczyścić, a jeżeli tak, to czym?

Najszybciej-myjnia ręczna, mają różnej mocy środki i dobiorą coś.

We własnym zakresie-myjka ciśnieniowa i piana ze szczoty.

We własnym zakresie z wydaniem większej kasy-zakup chemii typu piana aktywna, a nawet APC bym spróbował odpowiednio rozcieńczone.

Napisano

Miałem CC objęte przeze mnie od poprzedniego własciciela w głebokim stadium wrastania w ziemię. Normalne mysie nie dawało rezultatu. Dopiero CIF pozwolił przywrócić biały kolor. Wiem, że to zabójstwo dla lakieru, ale auto nie było na wystawę, miało tylko nie straszyć wyglądem.

Napisano
18 godzin temu, technix napisał:

cif 

Ty weź przestań, bo Cię ktoś posłucha i krzywdę lakierowi zrobi. Widziałem auto (a nawet pomagałem przywrócić normalny stan), które ktoś chciał Cifem wyczyścić na błysk. Dobrze, że warstwa lakieru była dość gruba - było z czego drzeć.

Napisano
22 godziny temu, technix napisał:

cif 

Lepiej żeby nikt nie wziął Twojej rady na powaznie. Ojj a są tcy co potrafią cifem lakier przelecieć.

Myjka ciśnieniowa + dobrej marki piana aktywna do tirów i nie ma brudu którego by to nie ruszyło. TPotem rękawica i pójdzie do końca.o nawet maszyny rolnicze czy budowlane doczyści. Przecież ten lakier nie zgnił, tylko syf na nim wyrósł, więc w sumie w czym problem?

Napisano

nie wiem  o co  Wam chodzi,  myłem nie jedno auto  cifem i było bardzo dobrze,  a białe uno to wyglądało jak zwykle fabryki. 

Ja  stosuję i działa i lakier zostaje na aucie,  w sumie auto wygląda prawie jak po polerce,  jak  na to przelece plastmalem to jest idealnie. 

Napisano
9 godzin temu, technix napisał:

nie wiem  o co  Wam chodzi,  myłem nie jedno auto  cifem i było bardzo dobrze,  a białe uno to wyglądało jak zwykle fabryki. 

Ja  stosuję i działa i lakier zostaje na aucie,  w sumie auto wygląda prawie jak po polerce,  jak  na to przelece plastmalem to jest idealnie. 

To bez tego Cifa twoje auta wyglądałyby jeszcze lepiej, bo nie byłyby takie zmatowiałe. Cif jest mocno ścierny.

na białym uno pewno zrobiło sę bardziej biało, bo zdarłeś wierzchnią warstwę lakieru, która zżółkła ze starosci.

Kup sobie jakiś środek do polerowania - efekty będziesz miał lepsze i samochód się będzie bardziej świecił.

Twoje wspomnienie o CIFie przypomina mi mojego sąsiada, który plamy z żywicy zmywał z maski i z dachu cifem i zmywakiem, a  do zwykłego mycia samochodu używał płynu do naczyń. Generalnie trochę chłopa oświeciłem, to teraz używa jakieś supermarketowe środki do samochodu.

Napisano
1 godzinę temu, Manx napisał:

To bez tego Cifa twoje auta wyglądałyby jeszcze lepiej, bo nie byłyby takie zmatowiałe. Cif jest mocno ścierny.

na białym uno pewno zrobiło sę bardziej biało, bo zdarłeś wierzchnią warstwę lakieru, która zżółkła ze starosci.

lakier na takim uno, to żaden metalik więc może jego właściciel czuć się usatysfakcjonowany efektem:hehe: Chciałbym mine takiego zobaczyć co cifem klar zdjął;l

Na logikę biorąc- cif jest przeznaczony do zupełnie innych powierzchni- porównywać emalię z lakierem :hehe:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.