Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsza awaria Mercedesa

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Odbyłem wizytę u dealera. Podobno problem z samochodami zastepczymi jest efektem huraganu - kilkanaście samochodów im huragan zniszczył. Biorąc pod uwagę że budynek jest 100 metrów od laguny to przyjąłem to do wiadomości. Tylko dlaczego ten sam problem był przed huraganem? Czekając na to aż mnie łaskawie do domu odwiozą, pogadałem z innymi właścicielami. Był pan od nowego S550 który po 10 tys. mil wymaga wymiany jakichś mocowań silnika. Był pan od nowiutkiego E400 narzekający ze to już trzecia wizyta w ciągu kilku miesięcy i ze ciagle się coś psuje. Gdzie ta niemiecka precyzja? Od service advisor dowiedziałem się że o ile egzemplarze montowane w Alabamie są relatywnie OK, o tyle to co przychodzi z Niemiec to niesamowity szmelc.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano
19 godzin temu, deltabox napisał:

Pewnie dolewali oleju i trochę kapnęło na kolektor ;]

Blisko, ale nie dolewali, tylko był problem z jakąś uszczelką przy turbo i wywalało olej.

Napisano

Poza tym napisałem mercedesowi co sadze o ich polityce samochodów zastępczych i jakie maja szanse na to ze następny samochód kupie u nich. Na razie zero reakcji ale znając ta firmę to wcześniej czy później coś zrobią. Po mojej poprzedniej skardze dzwonili do mnie kilkanaście razy...

Widzialem na linked, ze CEO Mercedesa na Stany szuka pracy. Ostro działasz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano

ale zaraz

w 2014  to zona cie utrzymywala nie ty ja , wiec jak kupilem zone merca ;]

Napisano
  • Autor

I zgodnie z przypuszczeniami - potrzymali sobie go kilka godzin i powiedzieli żebym przyjechał i odebrał. Nic nie jest naprawione. Bo części nie mają. Zamówią i zadzwonią i następny dzień będę musiał stracić. Na usta mi się cisną niemieckie przekleństwa. Jak tylko tego grata naprawią to idzie na sprzedaż i kupuje coś co albo się nie psuje (Hahaha) albo ma w miarę dobry serwis albo jest takie bajeranckie że będę w stanie wybaczyć wszelkie awarie.

Napisano
Dnia 12.10.2017 o 18:48, kartonik napisał:

Bardzo niskie masz te obroty.

W Octavi II 2.0 TDI 140km z 6 biegową DSG, przy płynnej jeździe silnik utrzymywany jest pomiędzy 1500 a 2000 tyś obr. Jak czasami obroty zejdą poniżej 1,5 tyś to silnik zaczyna już wchodzić w nieprzyjemne wibracje.

Zależy jaka skrzynia.

Ja mam wolnossącą benzynę i skrzynię CVT.

Po mieście jeździ to w zakresie 1200-1500obr/min. Nie mam wcale jakiejś mocarnej pojemności ;)

Napisano
  • Autor

Żeby dolać oliwy do ognia Mercedes dziś mi przysłał „wspaniałą” ofertę - za jedyne $32K mogę zamienić 2015 C400 na 2018 C43 AMG.

Napisano
Dnia 13.10.2017 o 13:02, Florydziak napisał:

Zrobiłem wczoraj dokładny ogląd mercedesa i odkryłem ze mam więcej rzeczy do naprawy - ten idiotyczny kontroler dotykowy którego i tak się nie używa postanowił przestać działać. Będę złośliwy i to zgłoszę. W siedzeniu pasażera z tylu jest taka kieszonka i gumki które ja trzymają przestały być gumkami a zrobiły się sznurkami. Trzeba to tez zgłosić :) Poza tym napisałem mercedesowi co sadze o ich polityce samochodów zastępczych i jakie maja szanse na to ze następny samochód kupie u nich. Na razie zero reakcji ale znając ta firmę to wcześniej czy później coś zrobią. Po mojej poprzedniej skardze dzwonili do mnie kilkanaście razy...

naprawde niezle osiagniecie. ty to potrafisz. wydali na telefon :)

a serio dali cos w rekompensacie ?

Napisano
17 godzin temu, Florydziak napisał:

Żeby dolać oliwy do ognia Mercedes dziś mi przysłał „wspaniałą” ofertę - za jedyne $32K mogę zamienić 2015 C400 na 2018 C43 AMG.

Na europejskie warunki taka oferta to jest dosłownie łapówka.

Napisano
  • Autor

Właśnie minęły 3 lata od zakupu i Mercedes zaczyna się sypać.

942bd0fe6a87a40654b062dadf06f647.jpg&key=ce4c24e043707f33592d97a6d2731cb3cee6ba25177d1f5785e100a524d62bee

Żeby było śmieszniej to sprawdziłem i ten model nie jest wyposażony w dodatkowy akumulator. W związku z czym albo się Niemcom popieprzyło i wstawili do systemu samochodu 3 lata gwarancji zamiast 4 i teraz myśli ze będzie mnie naciągał bo już powinienem za naprawy płacić, albo po prostu się zepsuło coś innego a samochód nie wie co powiedzieć więc raportuje głupoty.

Mam zamiar udawać wariata i pozwolić im się naciągnąć na wymianę nieistniejącego akumulatora a potem zrobić wielką rozróbę :)

Sent from my refurbished iPhone 5 using Tapatalk

Napisano
1 godzinę temu, Florydziak napisał:

Właśnie minęły 3 lata od zakupu i Mercedes zaczyna się sypać.

942bd0fe6a87a40654b062dadf06f647.jpg&key=ce4c24e043707f33592d97a6d2731cb3cee6ba25177d1f5785e100a524d62bee

Żeby było śmieszniej to sprawdziłem i ten model nie jest wyposażony w dodatkowy akumulator. W związku z czym albo się Niemcom popieprzyło i wstawili do systemu samochodu 3 lata gwarancji zamiast 4 i teraz myśli ze będzie mnie naciągał bo już powinienem za naprawy płacić, albo po prostu się zepsuło coś innego a samochód nie wie co powiedzieć więc raportuje głupoty.

Mam zamiar udawać wariata i pozwolić im się naciągnąć na wymianę nieistniejącego akumulatora a potem zrobić wielką rozróbę :)

Sent from my refurbished iPhone 5 using Tapatalk

Mistrz :)

Moze to bole fantomowe ?

Napisano
Dnia 11.10.2017 o 13:37, Florydziak napisał:

. Do Lexusa nie dorośli. W sumie to w Chevrolecie mnie lepiej obsługują niż w Mercedesie...

Przeciez w Lexie wypieli na Ciebie ... i to ISF był ... 

Napisano
Dnia 13.10.2017 o 16:46, Florydziak napisał:

Od service advisor dowiedziałem się że o ile egzemplarze montowane w Alabamie są relatywnie OK, o tyle to co przychodzi z Niemiec to niesamowity szmelc.

;l;l;l;l

To jest to czego nam Polakom brakuje ... samouwielbienie ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.