Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kłódka na zewnątrz

Featured Replies

Napisano

Mam kłódkę niby porządna Gerda ale na zewnątrz, na którą leje się deszcz. Nie ma możliwości jej osłonięcia. Każdorazowo po deszczu łapie ja lekka korozja i jest problem z otworzeniem.

Psikalem specjalnymi środkami do zamków Gerdy ale nie pomaga.

Czy są jakieś specjalne kłódki na zewnątrz lub czym to wysmarowac żeby tak nie rdzewiala.

Napisano
Godzinę temu, amciek napisał:

Mam kłódkę niby porządna Gerda ale na zewnątrz, na którą leje się deszcz. Nie ma możliwości jej osłonięcia. Każdorazowo po deszczu łapie ja lekka korozja i jest problem z otworzeniem.

Czy są jakieś specjalne kłódki na zewnątrz lub czym to wysmarowac żeby tak nie rdzewiala.

Ja mam kłódkę Gerda w bramie i trzeba za każdym razem smarować przy otwieraniu. Awaryjnie mam łom i diaksa.

Napisano
2 godziny temu, amciek napisał:

Google > klodka wodoodpona 

Sa roznych producentów 

Napisano

Mam zwykłą LOB. Wisi na garażu. Nie rdzewieje i nie zacina się.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, amciek napisał:

Mam kłódkę niby porządna Gerda ale...

Ale ona ma korpus żeliwny? To będzie podatna na korozję i tyle. Sam aplikuję okresowo po kropelce najzwyklejszego oleju do dziurek :swinka: gdzie wchodzi kabłąk i kłódki działają (a jedna jest niczym nie osłonięta).

Napisano

Zwykly olej silnikowy. Podać po kropli w otwory przy uchu klodki i we wkładkę na klucz i po problemie.

Napisano
Dnia 25.10.2017 o 06:36, DZIDA napisał:

Mam zwykłą LOB. Wisi na garażu. Nie rdzewieje i nie zacina się.

u mnie to samo, miałem gerdę, miałem jakieś marketówki dedykowane niby na zewnątrz, ale wszystko po kilku latach zaczynało się blokować.

Od 2-3lat wisi LOB i nie ma na nim śladu korozji. Jak mi się przypomni to dostaje białego smaru przed zimą w zamek.

Napisano
Ja zrobiłem osłonkę na kłódkę z butelki PET :ok:;]

Kiedyś robiło się z kawałka opony rowerowej ;)
Napisano
3 godziny temu, Olleo napisał:

Kiedyś robiło się z kawałka opony rowerowej ;)

tudzież dętki ;]

Napisano
2 godziny temu, Pyrekcb napisał:

polaminowana wersja tego co mam u siebie, daje radę. Jedyna jej wada to zamykanie z kluczem, ale może dzięki temu nie ma z nią problemów.

Napisano
Dnia ‎26‎.‎10‎.‎2017 o 11:55, Ozarek napisał:

u mnie to samo, miałem gerdę, miałem jakieś marketówki dedykowane niby na zewnątrz, ale wszystko po kilku latach zaczynało się blokować.

Od 2-3lat wisi LOB i nie ma na nim śladu korozji. Jak mi się przypomni to dostaje białego smaru przed zimą w zamek.

Przerobiłem kilka , zawsze to samo kończyło się awaryjnym otwieraniem młotkiem i przecinakiem bo albo skorodowała albo zamarzła . Od 5 lat mam jakąś marketową którą tylko przekładam przez uszy bramy bez zamykania.

Napisano
2 godziny temu, Oscar_ napisał:

Przerobiłem kilka , zawsze to samo kończyło się awaryjnym otwieraniem młotkiem i przecinakiem bo albo skorodowała albo zamarzła . Od 5 lat mam jakąś marketową którą tylko przekładam przez uszy bramy bez zamykania.

Ja do dziś mam radzieckie kłódki kupione na giełdzie w Słomczynie, z takimi kluczami o półokrągłym przekroju i nacięciami, są gniotsia niełamiotsia i nic ich nie bierze.

Napisano
12 minut temu, Lucyfer napisał:

Ja do dziś mam radzieckie kłódki kupione na giełdzie w Słomczynie, z takimi kluczami o półokrągłym przekroju i nacięciami, są gniotsia niełamiotsia i nic ich nie bierze.

No ja do stakiej starej jeszcze po dziadku zgubiłem klucz , potem kupiłem kilka nowych i się skończyło że jest jedna zatknięta jak patyk ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.