Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czas trwania naprawy gwarancyjnej Jeepa...

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy orientuje się ktoś ile czasu ma serwis FCA na naprawę gwarancyjną samochodu Jeep Renegade? W książce gwarancyjnej nie mogę na ten temat nic znaleźć....

A auto brata stoi już tydzień w serwisie i jeszcze się nim nie zajeli...  Padło coś w silniku, przy przebiegu 90000km, auto dowiozła do serwisu laweta.

Orientujecie się może czy można dostać od dealera za darmo auto zastępcze do czasu naprawy.

Na stronie www niby jest info, że na czas naprawy klientowi zostanie użyczony samochód samochód zastępczy, ale warunki tego użyczenia mają być zawarte w książce gwarancyjnej. Oczywiście tam nic na ten temat nie jest napisane.

Nie chce na razie robić dymu u dealera, zanim się nie zorientuje co faktycznie bratu się należy, a co jest dobrą wolą dealera,

Napisano
2 minuty temu, JacWeg napisał:

Witam

Czy orientuje się ktoś ile czasu ma serwis FCA na naprawę gwarancyjną samochodu Jeep Renegade? W książce gwarancyjnej nie mogę na ten temat nic znaleźć....

A auto brata stoi już tydzień w serwisie i jeszcze się nim nie zajeli...  Padło coś w silniku, przy przebiegu 90000km, auto dowiozła do serwisu laweta.

Orientujecie się może czy można dostać od dealera za darmo auto zastępcze do czasu naprawy.

Na stronie www niby jest info, że na czas naprawy klientowi zostanie użyczony samochód samochód zastępczy, ale warunki tego użyczenia mają być zawarte w książce gwarancyjnej. Oczywiście tam nic na ten temat nie jest napisane.

Nie chce na razie robić dymu u dealera, zanim się nie zorientuje co faktycznie bratu się należy, a co jest dobrą wolą dealera,

W przypadku gwarancji obowiazuje to co jest zapisane w ksiazce gwarancyjnej...

Napisano

Jak nie masz w warunkach gwarancji, że samochód zastępczy Ci się należy, to pozostaje Ci łaskawie prosić delaera vb zrekompensował Ci czasową utratę podstawowego środka lokomocji np. użyczając jakiś zastępczy na czas naprawy.

Napisano

Samochód na osobę prywatną czy na firmę?

Napisano
14 godzin temu, JacWeg napisał:

Witam

W książce gwarancyjnej i warunkach assistance jest wszystko wyjaśnione, tylko trzeba wszystko przeczytać, a nie po łebkach. Nie podejrzewam, żeby w przypadku Renka było inaczej niż dla 500X. Należy się auto, w odpowiednich przypadkach hotel, transport lotniczy itd.

Po sprawdzeniu.

Informacja o czasie naprawy zawarta jest na stronie 10, 11 i 12. Str. 11, 12, 13 i 21 - dział "Auto zastępcze" auto zastępcze.

Nie wiem co czytałeś, ale to nie były warunki gwarancji, albo nie czytałeś, bo aby to pominąć trzeba być ślepym, czy co? :hmm: Swoją drogą po co cokolwiek od auta czytać :facepalm:
Żródło: dokumentacja (warunki gwarancji) dostępna w sieci w formacie PDF. 

http://aftersales.fiat.com/eLumData/PL/57/609_RENEGADE/57_609_RENEGADE_530.08.699_PL_01_01.16_SG_GA/57_609_RENEGADE_530.08.699_PL_01_01.16_SG_GA.pdf

Edytowane przez krowka

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, krowka napisał:

Dzięki krowka za linka.

Karty gwarancyjnej auta brata nie czytałem, bo  została w serwisie z samochodem. W sieci jakoś nie mogłem natrafić na tego pdf'a. Pożyczyłem książkę gwarancyjną od sąsiada który ma Jeepa Grand Cherooki i na jej podstawie się was pytałem, bo tam nie było podanych żadnych terminów i szczegółów co przysługuje dodatkowo. Być może sąsiad miał starszą wersję tej książki gwarancyjnej, chociaż wydawało mi się, że kupił nowe auto w 2015 roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.