Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chłopaki kto wie...

Featured Replies

Napisano

czy zdejmę kółko napędu altka nie wyciągając go z auta ? Prawdopodobnie padła "grzechotka" na kólku napedu i mam taki jazgot jakby sie silnik miał rozpaśc.

Napisano

Kiedyś o tym myślałem... czarno to widzę :hmm:

Dodam że z wyjęciem altka (od dołu ) nie ma aż tak dużo roboty, pamiętaj tylko o tulejce pomiędzy uchem alternatora a silnikiem ;)

Napisano

nie musisz wyciagac, ale musisz odkręcić  przynajmniej od bloku

Napisano

Ktoś,kiedyś to opisywał.Robił to bez demontażu alternatora.Były chyba nawet fotki.

Napisano

Grzechotka? Myslalem że to kółko jest łożyskowane , kiedyś jak ma się zatarlo to było nie uruchomo i tylko prY odpalaniu dawała odgłos jakby swiergotu . 

• 3 tygodnie później...
Napisano

łożysko ze sprzęgiełkiem

Napisano

Hej. W 1.9 8v 115km nie wyjdzie alternator ani w górę ani w dol jak nie odkrecisz połowy gratow z silnika. Ja wymieniłem na aucie. Zdjąć kolo, pasek, odkręcić altelnator, przesunąć w dol tak aby dało sie podejść z kluczem i przedłużka do altka. Sprzeglo na altelnatorze jest przykrecane specjalnym kluczem i trzeba go miec bo inaczej marne szanse na odkrecenie.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, Zibi122 napisał:

Hej. W 1.9 8v 115km nie wyjdzie alternator ani w górę ani w dol

Wyjdzie wyjdzie :) Przerabiałem 2 razy, wystarczy odkręcić 'lizaki' i nic pozatym :) 

Napisano
Dnia 3.02.2018 o 13:30, Zibi122 napisał:

Hej. W 1.9 8v 115km nie wyjdzie alternator ani w górę ani w dol jak nie odkrecisz połowy gratow z silnika. Ja wymieniłem na aucie. Zdjąć kolo, pasek, odkręcić altelnator, przesunąć w dol tak aby dało sie podejść z kluczem i przedłużka do altka. Sprzeglo na altelnatorze jest przykrecane specjalnym kluczem i trzeba go miec bo inaczej marne szanse na odkrecenie.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

do odkręcania sprzęgiełka klucz pneumatyczny jest rewelacyjny. Szczególnie gdy jest tak "dowalone" że nie wytrzymuje torrx do przytrzymania wałka przy odkręcaniu normalnymi narzędziami do wymiany sprzęgiełek.

Napisano

A ja w cenie rolki sprzegla. Znslazlem z doblo z przebiegiem sladowym ok. 10.000 km wiec zamienilem za swoj zatarty i mam spokoj. Dodam ze napiecie jakie ma sa podobne do tego ze stilo. Alternator Denso

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.