Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOLF R - chip ?????

Featured Replies

Napisano

Czołem,

pytanie grzecznościowe od mojego kumpla, który na VW zna się tak jak i ja, ale kupuje R. Kilkuletniego.

Gdzie można wieśwagena zczipować / zawirusować etc w Mazowieckim ? 

Typ wymyślił, że wzmocni już bardzo mocne auto.

A moze odradzać ? Nie wiem co o tym myśleć.

Jaka jest Wasza opinia ?

Napisano

R-performance - ogarniają fajne wydumki z grupy VAG.

Co do auta to niech kolega sprawdzi czy już nie jest zrobiony, bo takiego auta raczej nie kupił nikt tylko po to żeby w niedzielę do kościoła jeździć :hehe:

Napisano
4 minuty temu, Piotrus napisał:

Co do auta to niech kolega sprawdzi czy już nie jest zrobiony, bo takiego auta raczej nie kupił nikt tylko po to żeby w niedzielę do kościoła jeździć :hehe:

dlaczego nie ?

Kolega kupił kilka miesięcy temu dla żony S3 a rozważał też Golfa R (miał GTI). Auto na dojazdy do pracy, dowożenie dzieci oraz do kościoła :hehe:.

Napisano

Frog Racing na śląsku ;p

Napisano
  • Autor
38 minut temu, Piotrus napisał:

R-performance - ogarniają fajne wydumki z grupy VAG.

Nie . Auto naszego kolegi. Taki sam rajdowiec :hehe: jak i my :phi:

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

dlaczego nie ?

Kolega kupił kilka miesięcy temu dla żony S3 a rozważał też Golfa R (miał GTI). Auto na dojazdy do pracy, dowożenie dzieci oraz do kościoła :hehe:.

To standard-kupujemy auto dla żony które jest tak naprawdę zabawką dla męża. Moja jeździ na codzień nadłubanym 1.8tsi, kolega kupił swojej Mini JCW i u Ciebie pewnie było podobnie.

Napisano

R-Performance :ok:

Niestety kontakt telefoniczny praktycznie niemożliwy - trzeba pisać na FB lub podjechać.

Dlaczego odradzać? Po samym programie z 300 robi się ok 370hp (mowa o VII). Warto ;)

Edytowane przez kadu

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, Piotrus napisał:

To standard-kupujemy auto dla żony które jest tak naprawdę zabawką dla męża. Moja jeździ na codzień nadłubanym 1.8tsi, kolega kupił swojej Mini JCW i u Ciebie pewnie było podobnie.

moja też jeździ JCW ;]

Dzięki za porady i wskazówki - już przekazałem :oki:

Napisano

Moje 1.8TSI auto też robił Rogal, znany jako R-performance, naprawdę polecam. Przez program zrobiony gdzieś przy 120kkm 3 lata temu, dzisiaj jest 160kkm i nie była najmniejszych problemów.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Piotrus napisał:

Moje 1.8TSI auto też robił Rogal, znany jako R-performance, naprawdę polecam. Przez program zrobiony gdzieś przy 120kkm 3 lata temu, dzisiaj jest 160kkm i nie była najmniejszych problemów.

Fajowo. 

Zapytam go o JCW od mini. Bo się wlecze 8]

Napisano
55 minut temu, mati1.6dohc napisał:

Fajowo. 

Zapytam go o JCW od mini. Bo się wlecze 8]

W bejcy ten silnik kręci się do 280 kucy samym softem, tylko nie wiem czy na 100% w 320i i u Ciebie siedzi to samo turbo.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

znaleźliśmy /do MINI i do Golfa/:

HP FACTORY

Większą moc w samochodzie uzyskamy dzięki modułowi renomowanej niemieckiej marki DTE Systems

... nasz moduł, wie na jakich obrotach pracuje silnik - inne tego nie potrafią. Chyba sam Pan przyzna, że modyfikacja auta bez wiedzy o obrotach jest mało logiczna i mało bezpieczna. Oznacza to też, że możemy uzyskać wyższe przyrosty niż jakikolwiek inny produkt na rynku, bo możemy zadawać inne parametry np. przy 2000 obrotów, a inne przy 3800.

Spodziewane przyrosty to około +35-40KM i 50-60Nm.

Moduł PowerControl X (z aplikacją mobilną i warm-up timerem)

/to o MINI, do golfa mówią o max +50 KM/

http://hpfactory.pl/produkt/john-cooper-works-all4-231km170kw-1998-ccm/powercontrol-x-3384/

Czy rajdowcy z AK mają opinię na temat powyższej firmy ? /dogodna lokalizacja jest plusem/

edit: i czekam na info od Rperformance

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.