Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Usuwanie naklejki

Featured Replies

Napisano

Czym usunąć stara naklejke po antene cb? Benzyna ekstrakcyjna nie pomag.a. dokladnie jest to sam klej. 62b752408517f801d932448c9874e477.jpg&key=a1b2a006da01f4f52d13d4c9f5b1a1ae0a2289e400943cfd162b1872181bff6f

Napisano

Zmywacz do naklejek. 

Napisano
  • Autor
Zmywacz do naklejek. 

51cc0c20c3951bfe6ab33af06d675cc3.jpg
Mam cos takiego i nie pomaga
Napisano

nitro :phi:hehe a tak poważnie to suszarka w rączkę i grzej:oki:

Napisano
3 godziny temu, franas85 napisał:

Czym usunąć stara naklejke po antene cb? Benzyna ekstrakcyjna nie pomag.a. dokladnie jest to sam klej.

Nagrzać na słońcu lub suszarką/opalarką i toluenem. Do nabycia w dobrym chemicznym.

Można też próbować rolować jeśli będzie po rozgrzaniu w miarę miękki.

Napisano
  • Autor

Ooalarka daje rade, ake juz mnie paznokiec boli, szkoda za nie mam szpachtelki plastikowej.

Napisano
Ooalarka daje rade, ake juz mnie paznokiec boli, szkoda za nie mam szpachtelki plastikowej.
Stara karta bankowa? Kostka do gitary?
Napisano
3 godziny temu, roach napisał:

nitro :phi:hehe a tak poważnie to suszarka w rączkę i grzej:oki:

wcale nie śmieszne, nitro dzisiejsze nie jest takie jak nitro dawniejsze;], jeśli ktoś nie wierzy to nabyłem auto ze swojej firmy oklejone grafiką, przyjechał znajomy z mobilną parą, poodklejał naklejki ale klej pozostał, najpierw poszedł denaturat i nic nie pomogło, następnie benzyna ekstrakcyjna i tez nie pomogła, następnie nitro i po ciężkich bojach usunąłem klej, kiedyś jak do nitro wrzuciło się styropian to znikał błyskawicznie (nawet w ten sposób robiło się klej np.do klejenia styropianu), a do dzisiejszego nitro jak wrzuci się styropian to pływa jak spławik;], ech ekologia psia mać

Napisano
40 minut temu, Waldek40 napisał:

wcale nie śmieszne, nitro dzisiejsze nie jest takie jak nitro dawniejsze;]

Fabrycznego lakieru nitro nie rusza i jest bezpieczne ale agresywne :phi:. Na sam klej po mechanicznym (niestety) usunięciu folii bardzo dobrze i bezpiecznie dla lakieru działa rozcieńczalnik do wyrobów ftalowych. Autorowi zdecydowanie polecam zrobić próbę na lakierze w mało widocznym miejscu! Jak by nie patrzeć jest to wyzwanie :hehe:. Znajomy walczył z naklejka "I Love coś tam" na tylnej szybie :facepalm:. Tam szła już chemia całej ludzkości :hehe: i do dzisiaj widać ślad po naklejce ;]

Napisano
54 minuty temu, amazaque napisał:

Fabrycznego lakieru nitro nie rusza i jest bezpieczne ale agresywne :phi:. Na sam klej po mechanicznym (niestety) usunięciu folii bardzo dobrze i bezpiecznie dla lakieru działa rozcieńczalnik do wyrobów ftalowych. Autorowi zdecydowanie polecam zrobić próbę na lakierze w mało widocznym miejscu! Jak by nie patrzeć jest to wyzwanie :hehe:. Znajomy walczył z naklejka "I Love coś tam" na tylnej szybie :facepalm:. Tam szła już chemia całej ludzkości :hehe: i do dzisiaj widać ślad po naklejce ;]

ślady na lakierze widać po naklejce bo pod naklejka lakier nie jest wypłowiały ani zmatowiony, na moim aucie były 4 rodzaje foli , na szybach tylnych bocznych folia dziurkowana, zeszła ładnie tylko zostały kropki:phi: ale aceton dał rade, litery koloru niebieskiego z nazwą firmy zeszły też nie najgorzej , ale naklejki koloru czerwonego ze stroną www nie chciały zejść wcale, parzył je parą gorącą i zrywał po ociupince, oczywiście kolor nie ma znaczenia a raczej rodzaj foli , wczoraj dla próby przeleciałem kawałek widocznego nr.telefonu papierem wodnym 600 oraz pasta farecla g3 + pad żółty na krążku  zamocowany na wkrętarce akumulatorowej i nadal widać nr.

Napisano

Ślady po naklejkach na lakierze zmyłem za pomocą MAC Prickbort 124. Produkt polecam ogólnie do auta, bo bardzo dobrze zmywa ślady smoły, żywic i kleju.

Edytowane przez analyzer64

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.