Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czyszczenie tynku akrylowego

Featured Replies

Napisano

coś do szorowania, sprawdzone

Napisano
2 godziny temu, wawo napisał:

coś do szorowania, sprawdzone

Ja kiedyś w ciągu niecałego dnia przejechałęm cały dom z zewnątrz myjką ciśnieniową. Efekt - tynk jak nowy.

Napisano
6 godzin temu, torelek napisał:

Ja kiedyś w ciągu niecałego dnia przejechałęm cały dom z zewnątrz myjką ciśnieniową. Efekt - tynk jak nowy.

Też tak zrobiłem, ale od północnej strony miejsca gdzie było zielono, zostały lekko zielonkawe :)

Napisano
8 godzin temu, torelek napisał:

Sama woda? Czy z chemia?

Ja robilem proby woda to efekt mycia praktycznie nie wystapil..

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, dunkin napisał:

Sama woda? Czy z chemia?

wlasnie

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Też tak zrobiłem, ale od północnej strony miejsca gdzie było zielono, zostały lekko zielonkawe :)

odpowiednia chemia i będzie jak nowe.

Napisano

Zależy co chcesz czyścić .. jest chemia do elewacji specjalna, kurz i brud nie ma problemu ale jak masz np pianką pochlapaną to bardzo ciężka sprawa i szybciej jest to zeskrobać i zamalować.

Aha i w myjkach trzeba robić przerwy, bo właśnie przy myciu elewacji u rodziców zabiłem Karchera (zbyt długa praca ciągła)

Edytowane przez sherif

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bergerac napisał:

odpowiednia chemia i będzie jak nowe.

to jest b. dobra odpowiedz, podaj jednak nazwę tego sprawdzonego przez Ciebie specyfiku

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, sherif napisał:

Zależy co chcesz czyścić .. jest chemia do elewacji specjalna, kurz i brud nie ma problemu ale jak masz np pianką pochlapaną to bardzo ciężka sprawa i szybciej jest to zeskrobać i zamalować.

Aha i w myjkach trzeba robić przerwy, bo właśnie przy myciu elewacji u rodziców zabiłem Karchera (zbyt długa praca ciągła)

zabrudzenia związane z wiekiem (6 lat od położenia tynku), zażółcenia od wody z duża ilością żelaza (podkewanie trawnika), zabrudzenia od niezakrytej i niezeskrobana warstwy kleju plus brud z parapetów i lamp naelewacyjnych

wszelkie glony itp. giną wraz z latem (mam miejsce, gdzie zimą nie dochodzi słońce)

Napisano
28 minut temu, wawo napisał:

to jest b. dobra odpowiedz, podaj jednak nazwę tego sprawdzonego przez Ciebie specyfiku

środek do czyszczenia tynków z firmy Flugger. Można kupić w ich sklepach firmowych. Ten testowałem i jest świetny.

Napisano
Dnia 22.06.2018 o 09:10, dunkin napisał:

Sama woda? Czy z chemia?

Sama woda.

Napisano
Dnia 22.06.2018 o 12:41, wawo napisał:

zabrudzenia związane z wiekiem (6 lat od położenia tynku), zażółcenia od wody z duża ilością żelaza (podkewanie trawnika), zabrudzenia od niezakrytej i niezeskrobana warstwy kleju plus brud z parapetów i lamp naelewacyjnych

wszelkie glony itp. giną wraz z latem (mam miejsce, gdzie zimą nie dochodzi słońce)

Z zażółceniami może być problem, mam tak w jednym miejscu i nie chciało niczym zejść, testowałem płyn Karchera i ogólną chemię. Brud ogólny schodzi bez problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.