Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

świece Brisk premium EVO

Featured Replies

Napisano

przed zrobieniem softu (1.8tsi) u tunera będę wymieniał świece i umawiając się polecił mi albo dedykowane NGK albo tanie Iskry albo Brisk premium evo. 
Stwierdził, że sobie założyłby pewnie Iskry, bo to koszt ~100zł za komplet, ale mam się zastanowić nad pozostałymi ~200zł.
Poczytałem i nie umiem się zdecydować, bo Brisk zrobione w jakiejś innej technologii, ale konkretny model tych Brisk przewidziany jest do niezliczonej ilości samochodów i nie wiem czy sprawdza się że jak coś jest do wszystkiego, to …

Co myślicie ?

4X-Spark-Plugs-Bmw-R1150Gs-R1150R-R1150R

Napisano

Darowałbym sobie te Briski. Jest w nich iskra półślizgowa, w turbo różnie mogą się zachowywać. Oryginalnie masz NGK PFR7S8EG za niecałe 50 zł/szt, dobrą alternatywą będzie Bosch FR5KPP332S, z tym że w Boschu jest przerwa 0,7mm a ja bym zwiększył ją na 0,8mm, tu koszt ok 30 zł/szt, inne pasujące to Denso PK22PR8 lub uniwersalna irydowa Denso IK22, te ok 33 zł/szt. Wszystkie wymienione powinny wytrzymać 40-50 kkm.

Napisano

Na temat tego konkretnego modelu świec się nie wypowiem, ale BRISK jako firma jest godna polecenia.

Ja staram się do swoich aut zawsze je montować  o ile sa łatwo dostępne.

W autach z LPG juz nieraz okazywało się, że na BRISKACH chodzi lepiej, niż na NGK czy BOSCH. Potwierdzone wielokrotnie.

Napisano

Przepraszam bardzo - ale podkręcać silnik który własnej seryjnej mocy nie znosi?

Chciałem napisać że mam platynowe NGK w mojej zagazowanej turbodoładowanej Fiacinie,, z ciśnieniem doładowania podniesionym prawie 2x...

I wymieniam je raz na 100km.

A jak Tsi mam na warsztacie to zawsze niecała piątka oleju a wymianie i ze dwie na dolewki w międzyczasie.

A i to często nie starcza...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.