Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to ślady malowania?

Featured Replies

Napisano

Takie kropki mam na wszystkich czterech klamkach auta. Kupując auto mierzylem je czujnikiem i wszystkie elementy miały w granicach 150mq jak dobrze pamiętam . Trzeci rok je ujeżdżam i nie narzekam. Czy przy sprzedaży oczekiwać że przyszły kupujący będzie sugerować malowanie całego auta? :hmm:

20180726_184130.jpg

Napisano

A nie dopuszczasz informacji, że same klamki mogły być lakierowane? ewentualnie wymieniane?lub wejść w reakcje od słońca?

Napisano
  • Autor
36 minut temu, czachabrava napisał:

A nie dopuszczasz informacji, że same klamki mogły być lakierowane? ewentualnie wymieniane?lub wejść w reakcje od słońca?

Nie znam się. Pytam przez to. Klamki lakierowane? Mówisz o kolorze nadwozia czy chrom? Wszystkie cztery wymienione? Od słońca? Przecież to ewidentnie kolor nadwozia (te kropki) 

Napisano

Co się kupującym martwisz na zapas.

Tak czy siak, z klamkami czy bez i tak Ci powie, że gruz po dzwonię, cały malowany.

Ty to widzisz na oczy, więc najłatwiej masz ocenić jak to mogło powstać.

Jak przeszkadza to spróbuj usunąć, albo klamki wymienić (przy wymianie masz szansę więcej się dowiedzieć na temat historii malarskiej tego auta).

Napisano

Wyglądają jakby ktoś je rozpuszczalnikiem potraktował.

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Co się kupującym martwisz na zapas.

Tak czy siak, z klamkami czy bez i tak Ci powie, że gruz po dzwonię, cały malowany.

Ty to widzisz na oczy, więc najłatwiej masz ocenić jak to mogło powstać.

Jak przeszkadza to spróbuj usunąć, albo klamki wymienić (przy wymianie masz szansę więcej się dowiedzieć na temat historii malarskiej tego auta).

Wychodzę z założenia że czym mniej wiem tym spokojniej śpię  :)

Napisano

No chyba nie chcesz sprzedać komuś auta z takimi paskudnymi klamkami. Pomaluj je przed sprzedażą! 😃

Napisano
1 godzinę temu, tomata napisał:

Nie znam się. Pytam przez to. Klamki lakierowane? Mówisz o kolorze nadwozia czy chrom? Wszystkie cztery wymienione? Od słońca? Przecież to ewidentnie kolor nadwozia (te kropki) 

Bez jaj-do malowania to klamki się demontuje, w ostateczności taśmą okleja. Nawet wyjątkowy amator jak by coś spaprał to może jedną a nie 4, zresztą na amatora to ten lakier za dobrze wygląda (na drzwiach oczywiście, bo na zdjęciach to tych klamek za dobrze nie widać);]

Edytowane przez volf6

Napisano
Takie kropki mam na wszystkich czterech klamkach auta. Kupując auto mierzylem je czujnikiem i wszystkie elementy miały w granicach 150mq jak dobrze pamiętam . Trzeci rok je ujeżdżam i nie narzekam. Czy przy sprzedaży oczekiwać że przyszły kupujący będzie sugerować malowanie całego auta? :hmm:
20180726_184130.jpg.350f7c1c8a534c6965fa1d526de10255.jpg
Dla mnie to wygląda jak stary brud...
Próbowałeś to umyć porządnie? Jakimś APC?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor
Teraz, DZIDA napisał:

Dla mnie to wygląda jak stary brud...
Próbowałeś to umyć porządnie? Jakimś APC?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Nie. Nigdy.  Ale wygląda na farbę 

Napisano
2 godziny temu, tomata napisał:

Przecież to ewidentnie kolor nadwozia (te kropki) 

Jesteś pewien?Bo opcji jest parę:

-ktoś sobie "podwyższał wersję" i z lakieru normalnego pociągnął srebrnym

-fabryczne malowanie się wyciera

-brud wypełnił porowate miejsca na klamce

-ktoś bawił się w polerowanie auta i nie pooklejał klamek wcierając drobinki lakieru z nadwozia w pory plastikowych klamek

Specjalnie bym się tym nie przejmował, jeśli to nie jest samochód "prestiżowy" ( z zasady) lub dość świeży i razi w oczy.

Napisano
4 godziny temu, volf6 napisał:

Bez jaj-do malowania to klamki się demontuje, w ostateczności taśmą okleja. Nawet wyjątkowy amator jak by coś spaprał to może jedną a nie 4, zresztą na amatora to ten lakier za dobrze wygląda (na drzwiach oczywiście, bo na zdjęciach to tych klamek za dobrze nie widać);]

Wystarczy, że pomalował je sprayem i po pewnym czasie czar prysł.

Napisano
4 minuty temu, czachabrava napisał:

Wystarczy, że pomalował je sprayem i po pewnym czasie czar prysł.

Jak malował same klamki to i owszem, ale ja pisałem o malowaniu drzwi i przypadkowym ''zachlapaniu'' klamek;]

Napisano
4 godziny temu, AkuQ napisał:

Specjalnie bym się tym nie przejmował, jeśli to nie jest samochód "prestiżowy" ( z zasady) lub dość świeży i razi w oczy.

Przecież to Clio ;]

IMHO może się lakier ściera/ schodzi. Mam podobnie na Scenicu. Też na srebrnych klamkach.

Napisano

poszedłbym  kierunku tym co dzida napisał. Na zdjęciu wygląda to tak, jakby lakiernik odwalił kaszanę, a w porowaty lakier wdał się brud. Nic Ci nie szkodzi spróbować to wyczyścić. Jak coś pójdzie nie tak i okaże się, że jednak wychodzi ori lakier i ktoś coś majstrował albo nie wiadomo co to i tak będziesz zapewne to malował

Napisano
Dnia 27.07.2018 o 20:51, Przypal napisał:

Przecież to Clio ;]

IMHO może się lakier ściera/ schodzi. Mam podobnie na Scenicu. Też na srebrnych klamkach.

Identycznie w Scenicu II też od słońca lakier z klamek schodzi ale kupiłem inne klamki bo kosmici którzy przyjeżdżali go oglądać mieli wieczne ale do tych klamek... Najlepszy i tak jest Scenic wujka którego nabył nie dawno, schodził lakier z klamek to co handlarz zrobił? Założył nakładki a takie:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6307096090

Szkoda tylko że auto ma system hands-free

Jeżeli to Renault to standard z wypalonymi klamkami

Napisano

Miałem tak samo w jednej z Meganek 2gen z 2003r., tak się dzieje od słońca niestety...

W drugiej, też z 2003r. było bez śladu :oki:

Napisano

nic nie malowane, srebrne klamki w renatach tak juz wyglądają. tani szajs ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.