Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Technologie antyprzebiciowe w oponach

Featured Replies

Napisano

Trochę się rozglądam za całorocznymi oponami na jesień/zimę i w rozważanym przedziale cenowym wpadły mi Pirelki All Season PLUS z uszczelniaczem (w razie gwoździa) i jakimiś wzmocnionymi bokami - niby można dojechać bez powietrza (do 80km/h)

To jest pewnie coś na kształt RunFlatów.

Co ciekawe cena taka sama jak Pirelek bez Plusa (czyli bez tych wzmocnionych boków opony, tylko z uszczelniaczem)

No i teraz rodzi się pytanie - warto w to iść i jakie są plusy ujemne ?

Napisano

Masz czujniki ciśnienia?

Krawiec

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, krawiec napisał:

Masz czujniki ciśnienia?

Nie w kołach - tylko info o spadku z ESP

Napisano
4 godziny temu, iwik napisał:

jakie są plusy ujemne ?

Mniejszy komfort na dziurach.

Napisano
Trochę się rozglądam za całorocznymi oponami na jesień/zimę i w rozważanym przedziale cenowym wpadły mi Pirelki All Season PLUS z uszczelniaczem (w razie gwoździa) i jakimiś wzmocnionymi bokami - niby można dojechać bez powietrza (do 80km/h)
Co ciekawe cena taka sama jak Pirelek bez Plusa (czyli bez tych wzmocnionych boków opony, tylko z uszczelniaczem)

Jechałem E61 na zwykłych oponach i taki sam rozmiar runflat chyba właśnie Pirelli i na runflatach był dramat pod względem komfortu. Było to 3 lata temu mogło się coś zmienić, ale ja wtedy stwierdziłem, że runflat to nieporozumienie i zrobiło z auta wóz drabiniasty.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Napisano
7 godzin temu, iwik napisał:

niekoniecznie, są modele gdzie jest dodatkowa warstwa jakiegoś uszczelniacza od czoła która zalewa przebicie.

Napisano
  • Autor
niekoniecznie, są modele gdzie jest dodatkowa warstwa jakiegoś uszczelniacza od czoła która zalewa przebicie.

Tutaj jest to też.
Ale piszą wyraźnie o wzmocnionych bokach opony, pozwalających na dojazd na oponie bez powietrza.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Nie wszystkie te wynalazki są dobre. Ja mam opony właśnie z jakimś mazidłem i jak przebiłem w tamtym roku to skończyło się na zakupie nowej opony. Uszczelnienie nie pomogło a przez tą warstwę niby uszczelniająca nie dało się wulkanizować tej opony. Czyli jak źle trafisz to do wymiany.

Napisano
Dnia 4.09.2018 o 12:16, iwik napisał:

Testowałem Runflaty własnie Pirelli. Porażka i tragedia, twarde to niemiłosiernie. Poza tym nie wiem jak Ty ale ja w sumie sporo jeżdząc od wielu lat nie złapałem gumy na trasie, więc  Runflat w ogołe niepotrzebny. Od tego jest zapas , dojazdówka , ostatecznie pianka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.