Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwyżka AC za wymianę szyby

Featured Replies

Napisano

Witam,

Orientujecie się ile mniej więcej traci się zniżek AC przy wymianie szyby uszkodzonej od kamienia na drodze? Można podawać na własnych przykładach ;]
Samochód, to Golf, niecałe 1,5 roku, w leasingu VW. Specjalnego ubezpieczenia szyb nie mam.
Ubezpieczyciel Allianz, niestety na ich infolinii nie mogę się dowiedzieć ile zniżek stracę i na jak długo w przypadku wymiany z AC. Twierdzą, że nie posiadają takich danych, że dopiero przy kalkulacji następnej składki doradca poinformuje mnie ile mam zniżki po potrąceniu, wydaje mi się to co najmniej trochę śmieszne 🤔

Napisano
  • Autor

Tak myślałem, że w OWU, ale aktualnie jedyne dostępne mam na stronie ubezpieczyciela i tam same ogólniki.

Wrócę z pracy i sprawdzę co faktycznie mam w papierach. Dzięki.

Napisano
9 godzin temu, klaudio napisał:

Orientujecie się ile mniej więcej traci się zniżek AC przy wymianie szyby uszkodzonej od kamienia na drodze? 

Zależy od konkretnego TU. Niektórzy przedłużą Ci pakiet na następny rok bez zwyżki (oferując "ochronę żniżek" przy małych szkodach), inni podniosą o 20%.

Szkoda będzie wpisana w historię szkodowości UFG niezależnie od kwoty naprawy. Mało tego, będzie również tam wpisana, nawet jeśli zlikwidowałbyś ją z ubezpieczenia szyb, a nie z AC - co ja osobiście uważam za skandal.

Napisano
11 godzin temu, iwik napisał:

Mało tego, będzie również tam wpisana, nawet jeśli zlikwidowałbyś ją z ubezpieczenia szyb, a nie z AC

to zależy od TU i wielokrotnie było już poruszane. Wynika z błędnej konstrukcji bazy UFG gdzie wszystkie ubezpieczenia typu cassco są w jednym zbiorze.

Napisano
23 godziny temu, klaudio napisał:

Witam,

Orientujecie się ile mniej więcej traci się zniżek AC przy wymianie szyby uszkodzonej od kamienia na drodze? Można podawać na własnych przykładach ;]
Samochód, to Golf, niecałe 1,5 roku, w leasingu VW. Specjalnego ubezpieczenia szyb nie mam.
Ubezpieczyciel Allianz, niestety na ich infolinii nie mogę się dowiedzieć ile zniżek stracę i na jak długo w przypadku wymiany z AC. Twierdzą, że nie posiadają takich danych, że dopiero przy kalkulacji następnej składki doradca poinformuje mnie ile mam zniżki po potrąceniu, wydaje mi się to co najmniej trochę śmieszne 🤔

U mnie AFAIR było to 20% i to właśnie w Allianz, ale tylko po roku w tej samej firmie. 2 lata później przeniosłem się do innej, podałem szkodę i wrócili mi do max zniżek.

Napisano

AC osobiście nie mam ale ciotce ktoś w Clio uderzył w zderzak, po głębszym poszperaniu okazało się że traci 20% zniżek przez co polakierowala go bez udziału AC... Dla mnie to bzdura totalna jeżeli chodzi o szyby, historie parkingowe itd... 

Napisano
18 minut temu, Luke16 napisał:

AC osobiście nie mam ale ciotce ktoś w Clio uderzył w zderzak, po głębszym poszperaniu okazało się że traci 20% zniżek przez co polakierowala go bez udziału AC... Dla mnie to bzdura totalna jeżeli chodzi o szyby, historie parkingowe itd... 

W moim przypadku szyba z wymiana 3.5kzl, 20% znizki kosztowalo mnie niecale 400zl, rzeczywiscie bzdura ..

Napisano
24 minuty temu, sherif napisał:

W moim przypadku szyba z wymiana 3.5kzl, 20% znizki kosztowalo mnie niecale 400zl, rzeczywiscie bzdura ..

Nie wiem jak w przypadku AC ale w przypadku OC przy kilku pojazdach masz 5 lat ze zniżkami do tyłu a w niektórych firmach i 8...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.