Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki fotelik 9-36kg isofix

Featured Replies

Napisano

Czesc,

Potrzebuje fotelika 9-36kg z mocowaniem isofix.

Ogladalem Maxi Cosi Titan Pro i corce pasuje ale ma tylko 3 punkty w testach zderzeniowych ADAC.

Co polecacie?

Auto to Passat B7, boczne poduszki z tylu oraz kurtyny. Interesuje mnie zwlaszcza bardzo dobra ochrona przed zderzeniami bocznymi.

Pozdrawiam,

Tomek

Napisano

Też szukam. Mam na oku Sparco w dobrej cenie, ale nie ma ich za dużo w testach. Ciekawie wyglądają Ferrari :)

Napisano

Jakiś czas temu musieliśmy przenieść naszego młodego z maxi cosi axissfix, bo o ile wagowo się łapał, to wzrostem już nie bardzo. Mieliśmy dość duży dylemat co zrobić, bo miednica 3-latka raczej nie jest gotowa na jazdę w normalnym klasycznym pasie bezpieczeństwa, a tak będzie we wszystkich fotelikach -> 15 kg i w przeważającej większości fotelików 9-36, w których to po przekroczeniu drugiego progu, trzeba już małego spinać pasem auta. Zdecydowaliśmy się na joie bold, bo ma 5-punktowe własne pasy, aż do wagi 25 kg. Przypatrz się tej opcji, bo fotel jest wykonany dość ciekawie. Spinasz go w aucie isofixem i jeszcze dodatkowo mocujesz pasem. Jak wspomniałem, największą zaletą są 5-punktowe pasy. Jedyny minus tego fotela, to konieczność demontażu zagłówka tylnej kanapy. Nie wiem jak w passacie, ale w volvo xc70 producent nie przewidział takiej opcji i konieczna była wizyta u zaprzyjaźnionego blacharza, który rozłożył kanapę na czynniki pierwsze.

Edytowane przez norm4n

Napisano

z własnego doświadczenia z Recaro Young Sport 9-36 muszę powiedzieć, że moje dzieci nie mieściły się w niego w wieku 7lat i przy masie ~25kg z uwagi na wzrost i szerokość w ramionach, więc nie wiem kto to klasyfikował do 9-36

fotelik sprzedałem i nie polecam

wg mnie dla dzieci >25kg i 130cm wzrostu potrzebne są duże foteliki 15-36kg, ja mam Concord Transformer XT i Cybex Solution X-Fix i polecam ten pierwszy

Napisano
15 godzin temu, t_kucyk napisał:

Czesc,

Potrzebuje fotelika 9-36kg z mocowaniem isofix.

Ogladalem Maxi Cosi Titan Pro i corce pasuje ale ma tylko 3 punkty w testach zderzeniowych ADAC.

Co polecacie?

Auto to Passat B7, boczne poduszki z tylu oraz kurtyny. Interesuje mnie zwlaszcza bardzo dobra ochrona przed zderzeniami bocznymi.

Pozdrawiam,

Tomek

Jak byś szukał rozmiar mniejszego czyli i-size 0-18kg to z czystym sumieniem polecam Recaro Zero.1. Ja aktualnie poszukuje 18-36

Napisano
6 godzin temu, mati_lecha napisał:

Czyli lepiej wziąć np 9-18 i później coś powyżej 18 ?

W przedziale 9-18 polecam tego maxi cosi axissfix - fotelik jest obrotowy, przez co nie trzeba tak walczyc z dzieciakiem przy jego montażu.

Napisano
13 godzin temu, 62545tomasz napisał:

mamy recaro milano iso fix

był extra, dokupilismy drugi

On jest chyba od 15kg ?

Napisano

A ma ktoś doświadczenie z Britax Romer Kidfix II XP sict?

jest od 15 do 36 i ma taki śmieszny patent na pas biodrowy. Ktoś to testował nacodzień? warto się tym interesowac?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Kupilem Britax Romer Advansafix IV M - corka jak narazie bardzo zadowolona. Przetestuje w trasie 1000km i dam znac jak bylo.

Napisano
Dnia 25.05.2019 o 22:12, jqr napisał:

z własnego doświadczenia z Recaro Young Sport 9-36 muszę powiedzieć, że moje dzieci nie mieściły się w niego w wieku 7lat i przy masie ~25kg z uwagi na wzrost i szerokość w ramionach, więc nie wiem kto to klasyfikował do 9-36

Bo klasyfikował też dla małych i grubych. Dla siedmiolatka jest Recaro Monza.

Dnia 25.05.2019 o 22:12, jqr napisał:

fotelik sprzedałem i nie polecam

wg mnie dla dzieci >25kg i 130cm wzrostu potrzebne są duże foteliki 15-36kg, ja mam Concord Transformer XT i Cybex Solution X-Fix i polecam ten pierwszy

• 7 miesięcy później...
Napisano
Dnia 17.06.2019 o 22:29, t_kucyk napisał:

Kupilem Britax Romer Advansafix IV M - corka jak narazie bardzo zadowolona. Przetestuje w trasie 1000km i dam znac jak bylo.

Po pół roku testowania - mogę polecić!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.