Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem 1.6 k4m

Featured Replies

Napisano

Jak przyjdą upały i auto postoi parę dni w słońcu to nie chce zapalić. Kręcę i kręcę i nic. Dopiero w trybie awaryjnym zapała od razu na lpg.  Żaden check się nie zaświeca więc błędu brak. Pomysły? 

Napisano

Reduktor puszcza np. Zakrec gaz zaworem butli i zobacz czy wtedy odpali

Napisano
6 godzin temu, WaWeR napisał:

Reduktor puszcza np. Zakrec gaz zaworem butli i zobacz czy wtedy odpali

dodam ze zakręć zawór lpg na pracującym silniku na lpg , po zakręceniu zaworu silnik jeszcze parę dobrych minut będzie pracował na resztkach gazu , dopiero wtedy będziesz miał pewność czy winny jest przepuszczający parownik czy wtryskiwacze, dodam jeszcze ze tez mam cały czas taki problem w VW , kupiłem w akcie desperacji nowy parownik i wtryskiwacze oraz wymieniłem  czujnik  temperatury płynu chłodniczego, podmieniałem przepławkę praz czujnik ciśnienia paliwa a auto i tak jak postoi na słońcu to ciężko zapala na benzynie, a słychać że pompa ładnie pracuje??, myślę że jeszcze spróbuje wymienić filtr paliwa bo na gazie wczoraj spróbowałem odpalić awaryjnie i silnik ładnie zagadał więc to coś związane z układem paliwowym bp

Napisano
  • Autor

Zawór zawsze jest u góry? Bo u mnie montowali płytę stalową w bagażniku (butla na zewnatrz) i nie  Wiem gdzie szukać tego zaworu 

Napisano

IMO powinien być dostępny przez jakaś rewizję.

Możesz tez, odłączyc na elektrozaworze przy FFL (filtr fazy lotnej) i wypalić cały reszte gazu. a potem próbowac odpalać

Napisano
  • Autor

W niedzielę jadę na urlop więc odpuszczę. Ale po powrocie zakrecę całkiem i będę obserwować 

Napisano

Oby sie ilosc awaryjnych odpalen nie skonczyla.

Napisano
  • Autor
38 minut temu, WaWeR napisał:

A to jest jakiś max? 🤔 Ps. Dziś pali normalnie. To się dzieje jak auto stoi parę dni (4-5) i jest powyżej 30st 

Napisano
42 minuty temu, WaWeR napisał:

hmm, chyba i tak odpali, tylko będzie co x czasu piszczeć, cały czas.... (denerwujące bardzo). Tak miałem jak przez kilka dni tak odpalałem po padzie pompy paliwa.

Napisano

Musialem tego uzyc w brc. 5x i koniec. Jak jest w innych? To chyba zalezy co instalator ustali.

Napisano
  • Autor
9 minut temu, WaWeR napisał:

Musialem tego uzyc w brc. 5x i koniec. Jak jest w innych? To chyba zalezy co instalator ustali.

Ja mam staga  q next  i nic w instrukcji nie napisali o ograniczonej ilości awaryjnych odpaleń 

Napisano
9 godzin temu, WaWeR napisał:

No i po coś to auto odpala się na benzynie i jakiś czas na niej pracuje. 

ZTCW dla zdrowia wtryskiwaczy benzynowych. 

Napisano
No i po coś to auto odpala się na benzynie i jakiś czas na niej pracuje. 
ZTCW dla zdrowia wtryskiwaczy benzynowych. 
Nie. Odpalasz na benzynie by gaz ogrzac. We wtrysku w fazie ciekłej nie musisz odpalac na lpg.
Napisano
Dnia 14.06.2019 o 13:54, tomata napisał:

Ja mam staga  q next  i nic w instrukcji nie napisali o ograniczonej ilości awaryjnych odpaleń 

1073058000_1317818405.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.