Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kamera cofania w ramce i monitor na lusterku - problem

Featured Replies

Napisano

Czesc. Kupilem zestaw ramka+monitor na lusterko. Podlaczylem na krotko do jakiegos zasilacza 12V - obraz skacze i wyswietla paski.  Podlaczylem to tez do prostownika i tez to samo. Czy robie cos nie tak czy zestaw jest uszkodzony? Podpiecie standardowe czerwone kabelki na Plus czarne masa na minus. Zadna filozofia. A moze to musi byc w aucie podlaczone ?

20190821_071709.jpg

Napisano

Jeśli zasilacz był impulsowy, stabilizowany to powinno działać.

Podłącz na krótko do akumulatora i wtedy będzie wiadomo.

Napisano
15 minut temu, Gregor_BS napisał:

Czy robie cos nie tak czy zestaw jest uszkodzony?

Jeśli to zwykłe zasilacze niestabilizowane to wszystko w porządku.

Podłącz do stabilizowanego źródła zasilania lub akumulatora.

Napisano

Myślałem o czymś takim, ale w wersji bezprzewodowej. Tylko czy nie będzie zakłóceń się zastanawiam.

Napisano
  • Autor

Spróbuję podlaczyc to na krotko do aku jak radzicie. W sobote mam to montowac do auta. Gdyby to zadzialalo to dam znac czy beda jakies zaklocenia. Tylko ze ja mam na kablu nie przez wifi.

Napisano
Dnia 21.08.2019 o 10:01, Gregor_BS napisał:

Czy robie cos nie tak czy zestaw jest uszkodzony?

U mnie na stole było ok. Zamontowałem więc w samochodzie i... to samo co u ciebie. Pomogło podłączenie do masy i od strony kamery i od strony monitora.

Napisano
  • Autor

Wlasnie dzisiaj to poskladalem do auta i jest ok. Tzn obraz nie smuzy ale czy w czyms pomaga przy cofaniu trudni powiedziec Raczej taki bajer. Kamera ma 170 stopni a jakos taki wąski kąt. No i troche maly wyswietlacz 5 cali. Ogolnie wyglada schludnie. 

Napisano

W kamerze więcej widać, niż w lusterkach, szczególnie, gdy wyjeżdżać z parkingu zza samochodów.

Można też ciaśniej parkować, bo widać, jak blisko dojeżdżamy do auta za nami.

No i ogólnie widać, gdy coś jest nisko za samochodem.

• 2 miesiące później...
Napisano

Podepnę się do tematu. Chciałem żonie do Picanto dołożyć kamerę cofania i lusterko z ekranem, ale bez rejestratora, bo za ten robić będzie Viofo 119. Czy ktoś może coś polecić sprawdzonego? Chodzi o to, aby lusterko nie zajęło pół auta, za bardzo nie odstawało i obraz był akceptowalny. Kamerę na tył kupię pewnie osobno, żeby było jak najbardziej zbliżone do oryginału, chociaż niekoniecznie :)

@Gregor_BS jak się sprawuje Twój zakup? Poleciłbyś? Podeślesz linka?

Napisano
Dnia 7.11.2019 o 00:30, Kysior napisał:

Czy ktoś może coś polecić sprawdzonego? Chodzi o to, aby lusterko nie zajęło pół auta, za bardzo nie odstawało i obraz był akceptowalny. 

Nie kupuj nakładki, tylko wymień całe lusterko z mocowaniem. Zamontowałem coś takiego w Yarisie II i fajnie działa. 

https://pl.aliexpress.com/item/32321503880.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fxQtpCW

Napisano
Dnia 8.11.2019 o 20:43, aviator napisał:

Nie kupuj nakładki, tylko wymień całe lusterko z mocowaniem. Zamontowałem coś takiego w Yarisie II i fajnie działa. 

https://pl.aliexpress.com/item/32321503880.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fxQtpCW

Dzięki. 

A jak że stabilnością lusterka? Nie trzęsie się podczas jazdy?

Napisano
4 godziny temu, Kysior napisał:

Dzięki. 

A jak że stabilnością lusterka? Nie trzęsie się podczas jazdy?

Nie trzęsie, jest stabilne.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
Dnia 7.11.2019 o 00:30, Kysior napisał:

Podepnę się do tematu. Chciałem żonie do Picanto dołożyć kamerę cofania i lusterko z ekranem, ale bez rejestratora, bo za ten robić będzie Viofo 119. Czy ktoś może coś polecić sprawdzonego? Chodzi o to, aby lusterko nie zajęło pół auta, za bardzo nie odstawało i obraz był akceptowalny. Kamerę na tył kupię pewnie osobno, żeby było jak najbardziej zbliżone do oryginału, chociaż niekoniecznie :)

@Gregor_BS jak się sprawuje Twój zakup? Poleciłbyś? Podeślesz linka?

Sory ze tak pozno. Ale dopiero teraz odczytalem. Ja kupilem tutaj: https://allegro.pl/oferta/monitor-w-lusterku-5-kamera-cofania-w-ramce-7799872050?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Generalnie jak za tę kase to polecam.  Wszystko ladnie pochowalem i nic nie widac. Jednak teraz wzialbym kamere nie w tablicy lecz w klapie. Jakos lepiej wyglada i latwiej byloby mi ja zamontowac w fiescie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.